Printarea prin tehnologia DTF a filmului PET – Cea mai buna metoda pentru printarea materialelor textile

Tehnologie DTF Textile

De ce este printarea DTF cea mai buna metoda pentru printarea materialelor textile? De la aparitia acestei tehnologii, popularitatea printarii DTF cu film PET a crescut. Motivele le veti afla in continuare in acest articol.

1. O gama larga de aplicatii

Unul dintre beneficiile transferului DTF este acela ca va permite sa lucrati cu orice tip de material textil, nu doar cu bumbac. Prin procedeul sublimarii nu se pot personaliza materiale fabricate din bumbac 100%, iar tehnologia DTG acopera acest neajuns al sublimarii, insa DTG este potrivita pentru business-urile care produc loturi mici de produse.

Materiale compatibile cu printare DTF - Substraturi
Materiale compatibile cu printare DTF – Substraturi

Printarea DTF cu film PET ofera o flexibilitate mult mai mare, deoarece puteti printa pe orice material, inclusiv bumbac, poliester, vascoza, nylon, matase, piele, canvas, denim si multe altele. DTF are capacitatea de a produce tranferuri rapide si full color pe haine si textile, indiferent de culoarea sau compozitia lor.

2. Operare simpla

Deoarece in DTF designul este pre-printat pe film si apoi transferat, nu este nevoie sa pre-tratati materialul textil. Procedeul implica utilizarea unei pudre adezive care este aplicata dupa printarea filmului. In cazul printerelor special create pentru DTF, acest pas este integrat in printerul propriu-zis, pentru a scuti timpul si efortul necesar pentru a face manual aplicarea.

Procesul DTF este simplu. Intai printati rola de film PET cu ajutorul unui pigment special si apoi aplicati pudra adeziva. Apoi aplicati filmul pe materiall textil. Uscarea se poate face cu ajutorul unui dispozitiv sub forma de rola, cu presa termica sau cu un uscator normal. Transferul va fi acum complet.

DTF este pur si simplu o tehnologie care nu poate fi ignorata. Multi producatori au renuntat la tehnologia DTG din cauza procedurii de pre-tratament, necesara pentru folosirea cernelii albe. DTF nu necesita pre-tratament si in plus, produce transferuri fine la atingere, datorita cernelii pe baza de apa folosite.

3. Transfer foarte bun

In timp ce in cazul transferului DTG cerneala intra in tesatura, facand-o mai rigida, in cazul transferului DTF pudra de fixare face materialul flexibil si designul mult mai stralucitor. De asemenea, culorile sunt mult mai bine redate in cazul tehnologiei DTF, deoarece nu exista o baza alba care sa intervina in perceperea culorilor, asa cum se intampla in cazul procedeului DTG. DTF umple golurile dintre DTG, serigrafie si sublimare, creand transferuri durabile, flexibile si in culorii vii si stralucitoare.

Deoarece durabilitatea printului este mult mai bun atunci cand se foloseste combinatia de cerneala si adeziv, printarea DTF cu film PET este perfecta pentru echipamente de sportive si uniforme de lucru. Printurile nu crapa si sunt fine la atingere datorita cernelii pe baza de apa folosite.

4. Imbunatatirea tehnologiei

Tehnologia DTF este imbunatatita constant, contribuind astfel la progresul industriei de personalizari. Pe langa multe alte functii, aceste printere DTF de la Z Spot Media amesteca cerneala pentru a asigura circulatia ideala a cernelii albe. Acest lucru permite functionarea cu un minim de mentenanta si de probleme tehnice aparute pe parcurs. De asemenea, au fost optimizate printerele DTF si in urmatoarele zone: modul de printare inkjet, sistemul de control al tensiunii filmului, recipientul pentru pudra adeziva, sistemul de vacuum, etc.

Pentru mai multe informatii cu privire la tehnologia DTF sau la echipamentele necesare acestui proces, va invitam sa accesati site-ul www.zspotmedia.ro si sa ne contactati pentru mai multe detalii.

Date de contact:

Showroom Z Spot Media
Str. Bd. Timisoara Nr. 84 (incinta COMET), Bucuresti
Tel: 021 420 5093
Fax: 021 404 3368
Email: office@zspotmedia.ro

Website: www.zspotmedia.ro