Artec 3D lanseaza scannerul laser Artec Ray II

Un nou scanner laser 3D de mare precizie a fost lansat. Artec Ray II, un scanner de ultima generatie s-a dovedit de 10 ori mai rapid decat predecesorul sau, Artec Ray.

Arie de scanare unica in industrie

Luxemburg, 21 iunie 2023 – Artec 3D, lider global in tehnologia de scanare 3D, anunta Artec Ray II. Un scanner 3D LiDAR de inalta precizie, acesta a fost conceput pentru digitalizarea obiectelor si spatiilor mari cu o viteza si o precizie fara precedent.

Ray II a fost dezvoltat in colaborare cu Leica Geosystems, combinand expertiza si inovatia ambelor companii, nume de top din industrie. Cu capacitatea sa de a executa o scanare 360 completa in 1,7 minute si la o precizie a punctelor 3D de 1,9 mm de la o distanta de 10 metri, Artec Ray II este ideal pentru crearea de modele digitale ale unor obiecte de mari dimensiuni sau a unor scene complexe.

 

3D Laser Scanner Artec Ray II | 3D Scanning Solution for Large Objects [3D Laser Scanner]

 

Compatibilitate superioara

Datele de la Artec Ray II pot fi combinate fara probleme in software-ul Artec Studio. Ray II poate procesa date de la alte scannere 3D Artec, wireless, intuitive sau portabile. Un exemplu bun este Artec Leo. Acesta poate furniza scanari foarte detaliate ale unor zone selectate ale unor obiecte mari, oferind astfel modele 3D cu adevarat cuprinzatoare.

Oferind o propunere unica pe piata, Ray II, atunci cand este asociat cu Artec Leo, este ideal pentru crearea de modele digitale ale obiectelor, de la turbine eoliene la elice de nava, de la avioane la poduri pana la etaje intregi ale unei fabrici, si chiar scene criminalistice complexe sau situri arheologice. Acest lucru duce captura de date 3D la un nivel superior, oferind acuratete de calitate metrologica, cu o precizie unghiulara de 18″ (0,87 mm @10m) si o precizie a distantei de 1,0 mm + 10ppm.

„Artec 3D se angajeaza sa inoveze in mod constant si sa isi extinda suita de produse 3D, iar colaborarea noastra cu Leica Geosystems in dezvoltarea Artec Ray II intruchipeaza acest angajament”, a declarat Art Yukhin, CEO al Artec 3D. „Acum putem oferi o combinatie unica de doua scannere wireless, cu captura rapida: unul cu raza lunga de actiune si unul portabil. Acest lucru largeste posibilitatile de captura rapida date de mare precizie pentru inspectie, inginerie inversa, criminalistica si crearea de modele digitale realiste.”

Avantaje inovative

Pe langa viteza remarcabila de scanare, Artec Ray II se mandreste cu o gama de caracteristici inovatoare. Acestea asigura o experienta de scanare usoara si imbunatatesc calitatea rezultatelor. Scannerul este echipat cu inregistrare automata a ariei de scanare, fara definirea in prealabil a unei tinte. Artec Ray II poate alinia scanarea in timp real. De asemenea acesta detine o functie de scanare dubla pentru eliminarea automata a obiectelor in miscare. Echipamentul dispune de un ecran tactil si de o interfata mobila usor de utilizat.  Nu in ultimul rand, scannerul este echipat cu tehnici de protectie impotriva ploii si a prafului (clasificare IP54). Artec Ray II este un aparat robust si o solutie tehnologica usor de utilizat. A fost conceput atat pentru aplicatii in interior, cat si in exterior.

Pentru a asigura sesiuni de scanare neintrerupte, Artec Ray II vine cu patru baterii si un incarcator. Scanerul functioneaza cu doua baterii in acelasi timp, permitand o inlocuire rapida.

Pentru a afla mai multe despre Artec Ray II, vizitati https://www.zspotmedia.ro/scanner-3d-artec-ray-ii-p1832.html

Despre Artec 3D

Artec 3D este o companie internationala, cu sediul central in Luxemburg. Artec are de asemenea birouri in Statele Unite (Santa Clara, California), China (Shanghai), Muntenegru (Bar), si in Japonia (Tokyo). Artec 3D dezvolta si produce scannere 3D inovatoare si software. Artec dispune de o echipa de experti profesionisti in captarea si procesarea suprafetelor 3D, precum si a recunoasterii faciale biometrice. Produsele si serviciile Artec 3D pot fi utilizate in numeroase industrii. Printre ele, amintim ingineria, medicina, mass-media, showbiz, moda, arheologie, securitate si multe altele.