OneShot 3D Room-Scanner este un scaner 3D simplu, utilizat in scanarea, masurarea si modelarea rapida a camerelor, incaperilor si spatiilor interioare ale cladirilor. Scanarea se face in doar 7 secunde iar vederea panoramica (panorama 360°) obtinuta permite modelarea CAD a incaperii in doar cativa pasi simpli. Aplicatia bimCAD (Android, Mac) este inclusa si permite control remote direct de pe telefon sau tableta. Made in Germany.


Descriere

Spre deosebire de celalalte scannere 3D de tip "point-cloud" existente pe piata, scanerul de camera OneShot 3D Room-Scanner foloseste metoda fotogrametriei pentru obtinerea unei vederi panoramice 360° a incaperilor. Pe baza imaginii panoramice a camerei obtinuta, utilizatorul creaza peretele ca plan 3D cu doar cateva clickuri, intr-o maniera similara programelor CAD cu care sunt obisnuiti arhitectii, designerii, etc. In doar cateva minute obtineti planul 3D al camerei in format CAD (fisiere DWG, DXF sau IFC). 
In plus, imaginile panoramice obtinute in timpul scanarii pot fi utilizate si pentru vizualizarea camerei, in stadiul existent, de catre clienti, echipe de lucru, arhitecti, etc, inainte de inceperea lucrarilor de renovare, mobilare, amenajare interioara, etc

 

Modelul OneShot 3D Room-Scanner este modelul cel mai simplu de scanner 3D de santier ce permite masuratori simple si rapide ale incaperilor, cu acuratete de cca 1%. Este un produs ideal in etapa initiala de proiectare ("la rosu") a lucrarilor de instalatii sanitare, electrice, calculul sistemelor de ventilatie (HVAC) si incalzire, calcule eficienta energetica (certificate energetice). Scanarea 3D a incaperilor permite realizarea de calcule rapide ale suprafetelor si volumelor incaperilor care sunt necesare in amenajari generale de interior, rapoarte cadastru, planuri interioare de arhitectura, planuri de lucrari electrice, consolidari, calcule suprafete necesare pentru zugravit, etc. Informatiile generate permit realizarea unor devize realiste de cheltuieli si estimari practice ale volumelor de materiale, lucrari si resurse necesare pentru amenajare, renovare, etc.

 

Utilizatorii ideali sunt agentii imobiliare (care pot prezenta clientilor inclusiv panoramele 360° ale incaperilor), administratori de proprietati, firme de constructii si amenajare interioara (instalatii, zugraveli, remodelari, renovari, mobilare interioara generala), constructori de sistem voltaice, etc



  • Masurarea scannarilor cu ajutorul camerei 3D, cu un singur clic

  • Transfer digital si editare in cadrul software-ului

  • Vizualizare panoramica la 360°

  • Cea mai mare precizie si rezolutie

  • Raza de actiune de pana la 40 de metri

  • Design eficient

  • Reprezentare geometrica inedita

Avantaje
Remarcabil si avantajos
Roomscanner OneShot de la HottScan se remarca prin functionalitatea sa inedita si diferenta fata de scannere 3D obisnuite (cu scanare de tip point cloud). Instrumentele profesionale de digitalizare 3D nu trebuie sa fie neaparat costisitoare sau sa genereze fisiere point-cloud mari care necesita operatiuni complexe de conversie in 3D CAD.
Echipamentul dispune de 6 camere HDR si un sistem de masurare cu laser permitand scanarea imaginii la calitate panoramica de inalta rezolutie, inclusiv puncte de masurare in doar 7 secunde per scanare.
Combinand software-ul si hardware-ul, puteti decide daca doriti sa afisati informatiile panoramice ale imaginii, sa masurati dimensiunile incaperii, obiectele din camere sau daca doriti sa masurati totul in acelasi timp.
Remarcabil si avantajos
Un raport bun calitate-pret
De la documentarea progresului pana la supravegherea constructiei sau verificarea lucrarilor, OneShot este un instrument polivalent usor si la indemana oricui. O solutie completa de scanare rapida si usoara Planuri precise si exporturi de geometrie distribuite prin software-ul CAD. HottScan 3D-roomscanner largeste portofoliul grupului Hottgenroth printr-o alta abordare inovatoare a camerelor 3D. Scanerul HottScan determina orice tip de geometrie dorita si masuratori laser precise.
Un raport bun calitate-pret
Tehnologie superioara fata de variantele clasice
Tehnologia de captare de ultima generatie necesita doar cateva masuratori pentru o solutie 3D completa cu toate detaliile, exportul datelor realizandu-se prin stick USB sau WIFI. Cu un singur click se genereaza date analitice a cantitatilor de planificare si aranjamentelor structurale. Imaginea 3D de inalta rezolutie este disponibila pentru evaluarile tehnice. Exportul de date este disponibil in toate formatele comune. Manipularea este atat de usoara incat nu este nevoie de cunostinte speciale.
Tehnologie superioara fata de variantele clasice
Experiente 3D unice
Scannerul cu laser obtine masuratori laser precise, iar in interval de doua minute este creata o imagine panoramica complexa la 360° ce prezinta toate detaliile. Software-ul de modelare inclus imbunatateste experienta de scanare.
Experiente 3D unice
Panorama 360° pentru masuratori laser precise
Scannerul 3D obtine masuratori laser precise, creand simultan in doar 2 minute o imagine panoramica complexa 360° a incaperii, cu toate detaliile necesare vizibile. Imaginile panoramice pot fi utilizate pentru vizualizarea camerei, in stadiul existent, de catre clienti, echipe de lucru, arhitecti, etc, inainte de inceperea lucrarilor de renovare, mobilare, amenajare interioara, etc.
Software-ul de modelare inclus imbunatateste experienta de scanare.
Panorama 360° pentru masuratori laser precise
Aplicatia modelare camere - HottScan
Conexiunea directa cu scannerul HottScan 3D ScannerCheck va ajuta sa previzualizati si sa verificati scanarile capturate de aceasta. Previzualizare la 360° poate fi mutata prin glisarea senzorilor de miscare ale dispozitivului. Aplicatia este disponibila in germana si engleza.
Aplicatia modelare camere - HottScan
Scanner 3D ergonomic, usor de transportat si depozitat
Datorita designului compact si a greutatii reduse de 4.7 kg, OneShot 3D Room Scanner poate fi transportat oriunde si oricand, utilizand o geanta protectoare de calatorie solida (optionala). Trepiedul pliabil permite amplasarea oriunde aveti nevoie, indiferent de spatiul sau zona de lucru.
Scanner 3D ergonomic, usor de transportat si depozitat
Solutii de scanare pentru bai si bucatarie
  • Scanare directa catre site-urile de mobilier
  • Rapid si eficient
  • Vizualizarea status quo-ului
  • Achizitie de date pentru calculul imobiliar
  • Panorama foto 360°
  • Diminuarea scanarilor multiple
  • Alocarea modelelor 3D.

Studiu de caz

Scanerul de incapere HottScan faciliteaza proiectarea baii si a bucatariei. HottScan capteaza o fotopanorama detaliata de 360° cu informatii despre distanta laser in decursul a 2 minute. Software-ul HottScan Room Modeler vizualizeaza si documenteaza planurile camerelor scanate. Datele rezultate pot fi exportate ca fisiere DWG/DXF/IFC pentru procesare continua.
Solutii de scanare pentru bai si bucatarie
Managementul facilitatii scanarilor de camera complete
  • Sporirea eficientei
  • Documentarea completa si rapida a cladirilor
  • Realizarea planurilor de etaj
  • Panorama foto 360°
  • Analiza cantitatilor si lista stocurilor
  • Managementul si documentarea procesului de constructie
  • Alocarea modelelor 3D

Studiu de caz

Documentatia de inchiriere

Utilizatorii sectorului de management al facilitatii primesc o documentatie detaliata. HottScan HS-1 imbunatateste scanare la fata locului si reduce costurile cu interfata intuitiva cu utilizatorul.
Software-ul HottScan Room Modeler ofera informatii detaliate despre camera, precum si analize a metricilor si liste de stoc.
Software-ul CAD HottScan Projects genereaza planuri ale mai multor camere, unitati, etaje si cladiri complete.
Planseele si volumele incaperii pot fi luate in considerare in scopuri de documentare.
Managementul facilitatii scanarilor de camera complete
Servicii de scanari eficiente
  • Scanarea pentru site-uri de mobilier
  • Rapid si eficient
  • Vizualizarea status quo-ului
  • Achizitie de date pentru calculul imobiliar
  • Panorama foto 360°
  • Evitarea scanarilor multiple
  • Alocarea modelelor 3D

Studiu de caz

HottScan HS-1 revolutioneaza procesul de scanare. Un scanare precis, intr-un mod rapid si eficient este posibil in ciuda inventarului amanuntit.
Software-ul HottScan Room Modeler cu masuratori cu laser la distanta permite o examinare convenabila a camerei chiar de la birou/distanta.
Combinatia perfecta de software si hardware optimizeaza fiecare flux de lucru si evita scanarilor multiple la fata locului.
Alocarea dimensiunilor planului, precum si a modelelor 3D este disponibila in cel mai scurt timp.
Servicii de scanari eficiente
Arhitectura – scanari in ansamblu
  • Planuri pentru etaj in format 2D
  • Panorama foto 360°
  • Export IFC
  • Modele 3D DWG/DXF
  • Achizitie virtuala de date
Studiu de caz

HottScan HS-1 asigura scanarea completa a cladirii prin efectul panoramic foto 360° si planurile de etaj pentru toate nevoile aplicatiilor de arhitectura si planificare.
Exportul fisierelor IFC sau DWG/DXF creeaza o baza solida pentru procesarea BIM moderna.
Scanarea virtuala cu panorama foto 360° simplifica comunicarea si administrarea starii cladirii. Procesele de constructie pot fi verificate si documentate fara inspectia la fata locului a responsabilului de santier.
Arhitectura – scanari in ansamblu
Scanare
INFORMATII ALE GEOMETRIEI CAMERELOR
Acestea sunt disponibile la o singura atingere de buton. Se genereaza o imagine panoramica la 360° si toata geometria camerei.
Scanare
Vizualizare
VIZUALIZAREA SI PRELUCRAREA SCANARILOR
Panorama foto la 360° documenteaza starea actuala, inclusiv masuratorile distantei cu laser. Software-ul HottScan Room Modeler creeaza o panorama 3D ce includ aceste informatii.
Vizualizare
Procesare
REZULTATE PROCESARE & EXPORT
Planuri, sectiuni sau exportul de modele 3D compatibile BIM.
Cooperarea Hottgenroth Software acopera nevoile tuturor meseriilor (arhitecti, ingineri, designeri si consultanti) cu solutii software puternice si utile pentru uzul zilnic.
Proiectele HottScan imbina scanari a mai multor incaperi a unui etaj sau a unui ansamblu complet dintr-o cladire. Datele generate pot fi exportate ca fisier IFC pentru orice scop de calcul sau simulare.
Software-ul de modelare a camerei HottScan genereaza o grila 3D ca fisier DWG/DXF in cateva secunde.
Procesare
Specificatii
SKUS3D.HTONESHO.001
Clasa produsProfesional
Domenii utilizareScanare 3D si masuratori generale incaperi, camere si spatii interioare
Tip scannerScanner de camera fix, cu laser, cu imagini panorama 360°
Scanare color (textura)Da
Acuratete 3D la distanta1%
Camera color6 camere HDR, rezolutie 8K
Sursa scanare2 senzori laser
Distanta lucrumax 40 m
Camp vizualizare347° orizontal, 180° vertical
Viteza scanare7 sec/pozitie
Senzori pozitionare2 senzori laser si 6 camere HDR
CalibrareRecalibrare necesara dupa 2000 scanari
DisplayLed afisaj status si indicator eroare; Control remote de pe telefon sau tableta cu bimCAD
InterfataUSB, WiFi
Hard disk internStick USB 32 GB
Format fisiereDWG, DXF, format COLLADA
SoftwareSoftware Room-Modeller - modelare CAD pentru incapere; Aplicatie bimCAD (Android, Mac) - Control remote de pe telefon sau tableta
CompatibilitateWindows
Alimentare100-240V, 50-60Hz, baterie 11.2-16.8V, 4 ore (100 scanari)
Mediu de lucruTemperatura 0 - 40°C; Factor de protectie umiditate si praf IP40
OptionaleGeanta de protectie si calatorie; Aplicatie software HottScan Projects
Continut pachetTrepied, baterie 4ore, incarcator cu cablu, aplicatie bimCAD, aplicatie Room-Modeler
Garantie12 luni
Aplicatii
Exemple de aplicabilitate pentru profesionisti
Electrician
“Documentez progresul muncii mele si ofer o documentare panoramica a imaginii ca un serviciu interactiv pentru clientii mei. Astfel, sunt pregatit pentru orice probleme ce ar putea sa apara. Clientul poate viziona lucrarile de la finalizare si poate intelege mai concret circuitul electric.”
Electrician
Cosar
“Folosesc OneShot pentru a determina rapid volumul camerei si pentru a inregistra starea curenta a in camera boilerului. In acest fel, pot gestiona si planifica mai bine turele mele si volumul de lucru.”
Cosar
Consultant energetic
“Daca nu sunt planuri disponibile si se preconizeaza o renovare energetica, OneShot ma ajuta sa arat si sa vizualizez starea reala.”
Consultant energetic
Inspector de daune
“In cazurile de daune, este important ca toti cei implicati sa creeze o documentatie adecvata. Astfel, toti responsabilii pot obtine rapid ajutorul adecvat. OneShot ajuta cu afisarea de imagini panoramice de inalta rezolutie.”
Inspector de daune
Dezvoltator imobiliar
“Cu ajutorul OneShot, am reusit sa dezvolt un tur panoramic al camerei. Acest lucru este deosebit de interesant pentru noile locatii. Tururile virtuale ofera primele si cele mai importante impresii pentru viitorii cumparatori.”
Dezvoltator imobiliar
Arhitect
“Procesele de constructie sunt dinamice si uneori pot fi haotice. Persoana potrivita nu poate fi intotdeauna la santier pentru a ajuta. Cu toate acestea, OneShot ma ajuta sa analizez si sa documentez progresul santierului.”
Arhitect
Video

Alte cautari: scaner masurare camere, scanner 3d camera, oneshot room-scanner,