Utilizare scanner 3D in aplicatii industriale

Scannerele 3D Artec sunt simple, usor de utilizat, rapide, precise, si au un pret extrem de permisibil putand fi folosite pentru digitizarea 3D a obiectelor de diferite marimi si nivele de complexitate. Toate aceste avantaje recomanda scannerele 3D pentru utilizarea lor intr-o varietate de domenii si aplicatii industriale.

 
Scanerele 3D Artec nu sunt recomandate pentru aplicatii industriale si de inginerie unde este necesara acuratete extrem de mare (30-100µm). Pentru aceste aplicatii va putem oferi - in functie de cerintele Dvs specifice - scannere 3D high-resolution extrem de precise. Va rugam se contactati specialistii firmei pentru o oferta detaliata
 
 
 
 

Utilizare scannere 3D in prototipare

 

Utilizare scannere 3D in prototipareScannerele Artec 3D furnizeaza imagini 3D pentru obiecte de orice marime si forma, cu viteza mare de achizitie a datelor 3D. Din acest motiv, scannerele sunt recomandate in prototiparea produselor in diverse domenii si aplicatii industriale prin utilizare in combinatie cu masini CNC moderne. Utilizarea ambelor echipamente si imbinarea cu ajutorul aplicatiilor software 3D reprezinta o completare excelenta a imprimantelor 3D permitand obtinerea de prototipuri ale modelelor dorite la un pret scazut.

 

Cele mai des utilizate modele de scannere 3D in (aplicatii de) prototipare sunt:

 
 
 
 

Utilizare scannere 3D in inginerie inversa

 

Utilizare scannere 3D in inginerie inversaProcesele industriale de productie implica deseori obtinerea unor planuri si modele CAD ale unei anumite parti sau sistem. In procesele de obtinere a matritelor, de exemplu, poate aparea nevoia de realizare a unei anumite piese sau subansamblu asociat.

Scannerele 3D imbunatatesc si simplifica procesul de inginerie inversa, permitand preturi si investitii scazute in cercetare. La inceput, prin digitizare, scannerele genereaza modelul 3D al subansamblului apoi prin utilizarea unor aplicatii software 3D (ca Geomagic, Rapidform, etc.) se vor genera modele CAD bazate pe grila poligonala existenta. Aplicatiile software 3D livrate impreuna cu scannerele permit utilizatorilor salvarea modelelor 3D in formate standard de fisiere, ceea ce face considerabil mai usor transferul de date intre diversele aplicatii industriale

Cele mai des utilizate modele de scannere 3D in aplicatii de inginerie inversa sunt:

 
 
 
 

Utilizare scannere 3D in controlul calitatii produselor

 

Utilizare scannere 3D in controlul calitatiiIn orice proces de fabricare a pieselor si subansamblelor, controlul calitatii si detectarea defectelor este obligatorie. O procedura de scanare eficienta, aplicata inca din stadiile initiale ale procesului de fabricatie, poate reduce semnificativ pretul reparatiilor ulterioare facute pe baza garantiei. Aplicatiile si sistemele de control al calitatii traditionale (de tip 2D) nu asigura diagnosticarea corecta si eficienta a tuturor tipurilor de defecte - cu pretul unor costuri ulterioare in reparatii. In schimb, scannerele Artec 3D pot evalua rapid si precis forma si suprafata pieselor de pe banda transportatoare cand sunt utilizate in modul video 3D. Utilizand tehnologia de digitizare 3D un tehnician poate monitoriza precizia intregii suprafete a pieselor.

Cele mai des utilizate modele de scannere 3D in aplicatii industriale de controlul calitatii produselor sunt: