Utilizare scanner 3D in medicina

Scannerul 3D ARTEC ofera informatii referitoare la forma 3D a unui obiect in doar cateva secunde. Din acest motiv, scannerul 3D este un produs utilizat cu succes in medicina oridecate ori este nevoie de imagini 3D a unei anume parti a corpului uman sau chiar a intregului corp.

 

  • Scanner 3D fara pericol pentru sanatatea pacientilor
Datorita tehnologiei folosite pentru scanare 3D - iluminare cu ajutorul unei lampi flash in loc de raza laser- scannerul 3D este complet sigur pentru persoanele scanate, neprezentand nici un pericol pentru sanatatea acestora (de retinut ca razele laser pot fi daunatoare atat pentru vedere cat si pentru sanatatea generala a persoanei scanate).
  • Scanner 3D fara markere incomode
Digitizarea cu scanner-ul 3D Artec nu necesita utilizarea unor markere speciale lipite pe subiecti pentru obtinerea unor scanari 3D de calitate.
  • Scanare 3D fara interferente cu alte echipamente medicale
De asemenea, scanner-ul 3D Artec nu produce nici un fel de radiatie magnetica care sa poata afecta aparatura medicala, fiind deci recomandat pentru utilizare in domeniul medical - in cabinete, laboratoare medicale, sali de operatie, etc.
 
Aceste avantaje majore contribuie la utilizarea frecventa si popularitatea scannerului 3D Artec in medicina si domeniile conexe de uz medical: chirurgie plastica si medicina estetica, ortopedie, proteze si orteze medicale, ingrijire post-traumatica, dietologie, fiziologie si anatomie, etc.
 
 
 
 
 

Utilizare scanner 3D in chirurgie plastica si medicina estetica

 

Prin utilizarea unui scanner 3D preliminar interventiei chirurgicale, se poate face scanarea si modelarea 3D a zonei asupra careia se va interveni chirurgical. Astfel, pacientului i se poate prezenta dinainte o imagine clara a schimbarilor ce vor fi aduse prin operatie. Acest lucru ajuta medicii in prezentarea clara a cazului medical in fata pacientului si ii faciliteaza acestuia luarea deciziei potrivite in ceea ce priveste interventia chirurgicala
Utilizare scanner 3D in chirurgie plasticaSi ulterior interventiei, scanarea si modelarea 3D ofera medicilor protectie impotriva plangerilor nefondate ale clientilor punandu-le la dispozitie cele 3 modele 3D:
 
1) Scanare 3D inainte de operatie
2) Interventia de modelare
3) imaginea dupa interventia chirurgicala.
 
Cele mai des utilizate modele de scanner 3D in chirurgie plastica si medicina estetica sunt: Artec 3D MH (portabil), Artec 3D MHT (portabil color)
 
 
 
 

Utilizare scanner 3D in ortopedie si protezare-ortezare

 

Scanner-ul 3D este folosit cu succes de medicii ortopezi si specialistii in proteze pentru a genera scanari precise ale partilor corpului uman. In acest fel medicii si specialistii pot realiza rapid si cu efort minim proteze, orteze si alte dispozitive ortopedice de inalta precizie, perfect adaptate la conformatia fiecarui pacient. Rezultatul utilizarii scannerului 3D in ortopedie si protezare il reprezinta scaderea semnificativa a costurilor si a timpului pierdut la fiecare lucrare realizata.
 
Utilizare scanner 3D in ortopedie - proteze si orteze Tehnologia de scanare 3D reprezinta baza sistemului de diagnosticare fara riscuri de sanatate pentru pacient ceea ce inseamna ca problemele coloanei vertebrale - scolioza, cifoza, cifoscolioza, lordoza si spondiloza - pot fi detectate chiar din stadiile incipiente.
Procedura de scanare 3D a spatelui unui pacient este rapida si complet inofensiva, putand fi repetata ori de cate ori este necesara. Drept urmare, utilizarea scanner-ului 3D pentru masurarea curburii coloanei vertebrale este foarte utila la diagnosticarea si verificarea evolutiei bolii.
 
Cel mai des utilizat model de scanner 3D in ortopedie si protezare-ortezare este: Artec 3D MH (portabil)
 
 
 
 

Utilizare scanner 3D in proiectarea si realizarea de scaune rulante (cu rotile) pentru persoane cu dizabilitati

 

Utilizare scanner 3D in medicina -producere scanune cu rotileUtilizarea unui scanner 3D in scopul modelarii imaginii 3D a spatelui unei persoane cu dizabilitati permite proiectarea unui scaun rulant (cu rotile) dedicat persoanei respective, mai adaptat si mai confortabil. Fiind un scanner portabil, imaginile 3D pot fi luate oriunde doreste clientul, neffind deplasarea inutila a acestuia. Viteza si simplitatea procedurii de scanare 3D garanteaza rezultate excelente in modelarea 3D.

 
Cel mai des utilizat model de scanner 3D in proiectarea si realizarea de scaune rulante (cu rotile) pentru persoane cu dizabilitati este: Artec 3D L
 
 
 
 

Utilizare scanner 3D in recuperare medicala si ingrijire post-traumatica

 

Utilizare scanner 3D in medicina post- traumatica, protezeDeseori recuperarea si tratamentul medical al ranilor grave pot fi la fel de dureroase ca ranile propriu-zise. In acest caz scanner-ul 3D Artec ajuta la evitarea unor dureri suplimentare prin scanarea 3D a zonei sensibile fara atingere. 

De exemplu in ranile cauzate de arsuri sau plagi deschise, scanarea 3D a zonei respective poate ajuta la realizarea unor mulaje sau masti de protectie fara a se atinge zona dureroasa a corpului pacientului si fara a se murdari cu gips, evitandu-se astfel si riscul apraritiei infectiilor.
 
Cele mai des utilizate modele de scanner 3D in recuperare medicala si ingrijire post-traumatica sunt: Artec 3D MH (portabil), Artec 3D MHT (portabil color)
 
 
 
 

Utilizare scanner 3D in dietologie

 

Utilizare scanner 3D in diete de slabireComparand imaginile 3D ale corpului inainte si in timpul dietei, medicii nutritionisti pot arata pacientilor schimbarile in silueta si aspect fizic. Persoanele care vad rezultatele dietei si a exercitiilor sunt stimulate sa continue regimul in scopul de a atinge greutatea ideala.
 
Cele mai des utilizate modele de scanner 3D in recuperare medicala si ingrijire post-traumatica sunt:  Artec 3D MH (portabil), Artec 3D L