scanare 3d media si design

Scannerele 3D artec au fost deja folosite cu succes in realizarea unor filme precum Black Lightning, Cronicile din Narnia si renumita serie Harry Potter. Aplicabilitatea unui scanner 3D in media sau design este nelimitata, depinzand doar de creativitatea utilizatorilor.

 
Scannerul Artec ofera avantajul scanarii stereo, ce permite vizionarea 3D a imaginilor scanate (cu ajutorul ochelarilor 3D si al ecranelor de proiectie 3D) 


 
 

Utilizare Scanner 3D in grafica PC (cinematografe si jocuri PC)

 

Scanare 3d grafica si jocuri PC

Nu mai este de mult un secret faptul ca grafica pe calculator este utilizata la o scara foarte larga in productia efectelor speciale. Un model 3D exact si precis al unui actor sau modelarea 3D a unui obiect pot adesea face diferenta intre ce este posibil si ce nu in cinematografie. Pentru a obtine efecte speciale care sa para cat mai autentice, producatorii de filme realizeaza deseori scanarea 3D a actorilor principali. In cinematografia moderna cu noul val de cinematografie 3D acest lucru este esential 
 
Tehnologia Artec permite scanarea 3D a unui actor sau a unei anumite secvente rapid si corect. Aceasta informatie 3D poate fi folosita pentru simpla referentiere spatiala dar usureaza foarte mult si munca modelatorilor 3D. O scanare poligonala de inalta calitate poate fi utilizata pentru constructia unui model animat mai simplificat (design cu mai putine poligoane) si pentru realizarea unor harti tipice de mapare si modelare 3D.
 
Cel mai des utilizat model de scanner 3D in aplicatii de grafica pc (cinematografie si jocuri pc / console) este:
 
 
 
 

Utilizare scannere 3D in modelare 3D si design ergonomic

 

scanare 3d design modern

Crearea unui scaun ergonomic perfect, a unei tastaturi sau a unui joystick poate fi facut prin studierea pozitiei normale a corpului in timpul unui anumite sarcini. Acest studiu poate fi realizat cu usurinta folosind scannerul Artec 3D si abilitatea sa de scanare a corpului uman in cateva secunde.
 
Pentru design-ul noilor produselor de uz zilnic, modelarea 3D are ca scop obtinerea ergonomiei produsului finit – factor esential ce asigura succesul sau esecul pe piata al produsului. Artistii de design interior, design-erii din industria auto, proiectantii de obiecte de uz casnic au acum un instrument extrem de folositor in activitatea lor
 
Cel mai des utilizat model de scanner 3D in aplicatii de modelare 3D si studii de ergonomie este: