Software 3D Reproiectare - Rapidform XOR Redesign

Solicita pret
Departament 3D    Dep. 3D

Software 3D Reproiectare - Rapidform XOR Redesign

Rapidform XOR este singurul program care combina perfect datele provenite de la un sistem de scanare 3D si datele parametrice CAD pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a crea modele 3D CAD intr-un mod avantajos si inteligent din nori de puncte si retele de poligoane. Este de asemenea singurul program de inginerie inversa care creeaza modele native CAD folosind scanarile 3D brute pentru aplicatii CAD precum: SolidWorks, Pro/ENGINEER,CATIA V4/V5 si AutoCAD.

Contacteaza consultantii nostri pentru pretul final al acestui produs.

Acest produs nu mai face parte din oferta Z Spot Media!
Contactati un consultant pentru un produs similar.Avantaje Rapidform XOR:

 • extrage parametrii de proiectare din datele de scanare 3D - Redesign Assistant
 • permite utilizatorului sa seteze parametrii de toleranta (automat sau manual) pentru remodelare- Accuracy Analyzer  
 • sistem de aliniere (automat sau manual) a datelor de scanare 3D folosind un sistem de coordonate - Align Wizard
 • interoperabilitate cu alte aplicatii CAD folosind intreaga istorie de modelare – liveTransfer
 • permite reparatia modelului mesh si crearea de model watertight (etans) pentru printarea 3D – Mesh Buildup Wizard
 • permite actualizarea modelelor CAD existente pentru a observa/analiza schimbarile suferite de catre piesele Dvs - CAD Correct
 • re-mesh  automat pentru obtinerea de modele functionale CAE – Scan-to-CAE
 • reduce timpul de proiectare datorita datelor obtinute in urma scanarii 3D
 • caracteristici standard de modelare 3D comune cu majoritatea software-lor CAD
 • Software performant pentru modelarea norilor de puncte (point cloud), mesh-ului, suprafetelor si a parametrilor modelelor solide.
 • creeaza modele CAD de inalta calitate folosind date imperfecte provenite in urma scanarii 3D
 • modelele obtinute sunt editabile in majoritatea aplicatiilor CAD.
 • instrumente pentru aplicatii de reparare, analizare si verificare a designului produselor Dvs.
 • economisirea timpului de prelucare prin eliminarea necesitatii de curatare a poligoanelor mesh-ului si a suprafetelor.

 

Software-ul Rapidform reprezinta solutia ideala pentru transformarea datelor de scanare 3D in modele parametrice CAD fiind caracterizat prin rapiditate si usurinta in utilizarea datorita interfetei de lucru familiare si comune cu majoritatea software-lor CAD.

Rapidform permite inginerilor sa capteze parametrii de proiectare a pieselor reale ale caror caracteristici definitorii au fost pierdute in timpul procesului de fabricatie sau a pieselor pentru care nu au fost niciodata create modele CAD.

Deoarece modelele CAD create in Rapidform XOR sunt pe deplin parametrice, designerii si inginerii au posibilitatea de a modifica parametrii de proiectare a partilor reale pentru a perfectiona modelul 3D pentru productia de masa in industrie.Instrumentele de design folosite pentru a crea modele cu Rapidform XOR sunt recunoscute imediat de cei care sunt deja familiarizati co software CAD. Inginerii care au lucrat deja cu SolidWorks, CATIA, Pro/ENGINEER sau UGS / NX pot cu usurinta sa treaca la modelarea 3D in Rapidform XOR. Procesul de proiectare in Rapidform XOR utilizeaza caracteristici comune cu softwarele  CAD de modelare 3D cum ar fi extrudarea, rotunjirea, rotirea, etc. Cu aceste caracteristici Rapidform XOR combina perfect tehnologia de scanre 3D cu, caracteristicile de proiectare 3D in vederea imbunatatirii timpului si costului de productie si in vederea maririi calitatii generale a produselor.
 

 

Cu Rapidform XOR puteti crea modele parametrice CAD din datele de scanare 3D pentru o varietate de aplicatii cum ar fi: prototipare rapida, masini CNC, CAE, grafica, medicina si aplicatii de personalizare care pot fi exportate cu usurinta in vederea prelucrarii ulterioare intr-un software CAD.

 

Rapidform XOR face datele scanate 3D mult mai utile
Toate scannerele 3D creeaza nori de puncte care nu sunt utili pentru majoritatea nevoilor si cerintelor de proiectare. Rapidform XOR a fost conceput cu scopul de a crea modele 3D CAD folosind direct datele scanate.

 

 

Usor de învatat si utilizat, functioneaza ca un software CAD
Utilizeaza instrumente familiare pentru modelare si prelucrare solida in aplicatii de inginerie care implica editarea minutioasa a poligoanelor si generarea de suprafete.

 

 

 

Puternic si flexibil
Ofera flexibilitatea de a face adevarate modele CAD asa cum doriti. Tot ceea ce aveti nevoie este inclus in aplicatia Rapidform XOR fara a fi nevoiti sa folositi mai multe aplicatii in acelasi timp pentru proiectele Dvs.

 

 

Cel mai rapid mod de a obtine din scanarile 3D modele CAD
Rapidform XOR ofera cea mai rapida modalitate de a obtine modelele CAD dorite in urma scanarilor 3D. Cu Rapidform XOR veti salva ore sau zile de lucru, comparativ cu reconstructia modelului 3D in softwarele CAD.

 

 • Cea mai rapida cale de creare a modelelor CAD
 • Compatibil cu orice scaner 3D
 • Genereaza istoric bazat pe modele CAD
 • Realizeaza conversia in formatul de fisier dorit - SolidWorks, AutoCAD, CATIA si altele

Redesign Assistant
Extrage parametrii de proiectare pe parcursul procesului de generare a unui model de date CAD dintr-o scanare 3D.
Realizeaza schita planului, elaborarea unghiurilor , extrudarea axelor, sloturi pentru axa, curba de selectie 3D pentru lofting, axa modelului si directia, linie de despartire, planul de oglindire, etc.

Accuracy Analyzer
Instrument de precizie si analiza ce ofera utilizatorilor rezultatele de analiza in timp real bazate pe tolerante definite de catre acestia in vederea asigurarii unei reproiectari a modelului scanat 3D in tolerante admisibile.
Realizeaza analiza abaterilor poligoanelor din cadrul mesh-ului, analiza proprietatiilor geometrice, comparatie cu datele originale scanate 3D

Align Wizard
Rapidform XOR ofera un instrument care identifica inteligent sisteme de coordonate în scopul alinierii in functie de parametrii proiectarii initiale.
Utilizatorul poate alege sistemul de coordonate recomandate de Align Wizard sau poate seta manual sistemul de coordonate care crede ca este cel mai apropiat de parametrii modelului folosind un instrument intuitiv de setare al     coordonatelor.

True Hybrid Modeler
Rapidform XOR este un software complex de procesare a datelor obtinute in urma scanarii 3D oferind posibilitatea de modelarea a suprafetelor solide sau a suprafetelor NURBS si poate combina perfect aceste capabilitati pentru crearea de modele parametrice CAD.
Mesh-ul generat cu ajutorul aplicatiei Rapidform XOR poate fi folosit direct in aplicatii de inginerie inversa sau prototipare rapida.

CORRECT CAD

Instrumentul CORRECT CAD al aplicatiei Rapidform XOR este un instrument fara precedent pentru a compensa diferenta dintre un model CAD original si o parte reala atunci cand aveti deja un model CAD, dar modelul real omolog a fost modificat manual.  În acest caz, Rapidform XOR remonteaza automat geometriile originale ale modelului CAD existent pe modelul  mesh si apoi le optimizeaza cu pastrarea informatiilor geometrice originale , cum ar fi continuitatea si parametrii de suprafata. Companiile de productie de astazi se confrunta probleme in vederea reducerii timpului de prelucrare si de costuri ale proceselor tehnologice. Prin aceasta facilitate CORECT CAD pentru automatizarea procesului de dublare/replicare, Rapidform ajuta producatorii  sa-si domine competitia si sa reduca semnificativ timpul si costurile de productie.

MESH BUILDUP WIZARD

Rapidform XOR este primul software din lume care ofera optiuni complet automatizate de prelucrare a datelor obtinute in urma scanarii 3D, pentru a permite utilizatorului sa faca un model NURBS pornind de la datele brute de scanare 3D in doar cativa pasi. Mesh Buildup Wizard a fost dezvoltat pentru a corecta automat defectele din mesh-ul modelului 3D obtinut cu ajutorul scanerelor 3D si pentru a crea modele 3D waterthigt (etanse) chiar din datele brute obtinute in urma scanarilor 3D, lucru esential in aplicatiile de prototipare rapida.


Datorita optiunii Mesh Buildup Wizard disponibila in aplicatia Rapidform XOR, puteti realiza conversia datelor de scanare 3D in NURBS ceea ce este suficient teoretic pentru a putea exporta modelul Dvs 3D catre alte software CAD.

Nota 9 din 8 note.
Contacteaza consultatii zspotmedia pentru pretul acestui produs.
Descarca brosura produsului in format PDF


Format fisiere:
RapidformXRL (Rapidform XOR), XDL (Rapidform XOS/XOV) , MDL (Rapidform 2006), FCS (mesh) , ICF(INUS Compresion Format), RPS (Rapidform Point-Stream).
StandardSTL, OBJ, PLY, 3DS, WRL(WRLM), IGES, STEP, VDAFS, Parasolid model file (X_T_X_B), Rhino (3DM).
Scanere 3DAC (Steinbichler), CBK/GRK/CWK(Kreon), FLS (Faro), 3DD(Riegl), G3D/CLOUD/SURF(GOM), WD/CDM/CAM/CDK (Minolta), ICV/SNX(Solutionix), PSL(LDI), PMI/PMIX(3D Digital Corp), BRE(Breuckmann), M3D(Steintek), SCN(NestEngine), PIX (Roland DG).
Beneficii
LiveTransfer
 • Transfera modelele 3D cu intreaga istorie de modelare catre aplicatii CAD
 • Exporta fisierele intr-o varietate mare de formate standard
LiveScan
 • Interfata directa cu dispozitivul de scanare 3D
 • Scanare 3D ghidata in timp real
 • Scanare si generare caracteristici model
 • Mod complet automatizat de inregistrare si prelucrare a datelor de scanare 3D
Direct Color Texture Editing
 • Parametru de ajustare si editare culoare
 • Conservare textura
 • Echilibrarea automata a culorii intre mai multe scanari 3D