Scannere 3D | Scanner 3D Artec M

Solicita pret
Departament 3D    Dep. 3D

Scannere 3D | Scanner 3D Artec M


Scannere 3D Artec M
Scannerele 3D Artec M fac parte din cea mai versatila si populara serie de scannere 3D a producatorului american - seria pentru dimensiuni medii. Seria include modelele Artec M, MH si MHT si este perfecta pentru scanare de obiecte 3D de dimensiuni medii cum ar fi o lustra, o fata umana, sau o teava de esapament pentru motocicleta.

Contacteaza consultantii nostri pentru pretul final al acestui produs.

Acest produs nu mai face parte din oferta Z Spot Media!
Contactati un consultant pentru un produs similar. 

Scannerele 3D Artec M au campul de scanare si profunzimea campului de valoare medie, fiind perfect adaptate pentru scanare 3D in ingineria inversa (reverse engineering), cum ar fi scanarea pieselor sau subansamblelor ce urmeaza a fi fabricate la o masina CNC. Avand carcasa robusta, si o precizie de pana la 0,1 mm, rezolutia de 0,5 mm, scannerele 3D Artec M reprezinta de asemenea solutia potrivita pentru studiouri de design, laboratoare medicale sau de control al calitatii.
 

Scannere 3D la cel mai bun pret

Scannerele Artec M sunt similare cu modelele de scannere 3D Artec MH, insa sunt protejate prin carcase de metal cu un aspect mult mai industrial. Sunt scannere usoare si portabile putand fi tinute in mana si plimbate in jurul obiectului ce trebuie digitizat in format 3D. Sunt recomandate pentru scanari 3D statice, amplasate pe un birou sau montate pe un trepied de sustinere. Modelul Artec M este recomandat pentru a scanare de obiecte cu marime medie cum ar fi tastatura unui calculator, un picior uman, sau un capac.
 
Digitizarea se realizeaza in sistem stereo, astfel incat modelul 3D obtinut cu scannerul 3D Artec poate fi vizualizat stereo cu ajutorul unor ochelari 3D.
 
 

Aplicabilitate scanner 3D Artec M:

 • Media si design: studio de design industrial (aplicatii statice – ambalaje, produse), 
 • Aplicatii industriale: prototipare rapida obiecte, inginerie inversa (reverse engineering), laboratoare de control al calitatii;
 • Ateliere de proiectare 3D
 • Medicina: uz limitat in ortopedie
 • Educatie: utilizarea scannerelor 3D in cadrul universitatilor si facultatilor de arta si design, inginerie, arhitectura, mineralogie, etc.

Z SPOT MEDIA este distribuitorul autorizat al Artec Group in Romania, asigurand servicii complete pentru clienti si reselleri: transport, instalare, training, intretinere si post-garantie (prin unitatea service proprie). Firma va pune la dispozitie echipamente demo pentru teste si demonstratii scanare 3D.

 

Utilizare scanner color 3D Artec M

Scannerul Artec M este extrem de usor de utilizat chiar si de operatori amatori. Pur si simplu se conecteaza prin portul USB la calculatorul pe care in prealabil s-a instalat aplicatia software de scanare 3D Artec Studio. 
 
Scannerul 3D nu necesita echipamente sau accesorii speciale pentru calibrare si nici aranjari speciale. Doar apasati butonul de pornire al scannerului si plimbati scannerul de mana in jurul obiectului 3D in timp ce acesta scaneaza. Lumina este proiectata pe obiect de 15 ori pe secunda astfel incat sa fie scanate 500,000 puncte/sec. In acest fel va puteti misca destul de lejer si rapid in jurul obiectului si tot veti obtine scanari 3D de calitate
 
Nota: Viteza de achizitie a datelor este de max 500.000 puncte/s, depinzand de performanta computerului folosit,  frecventa cadrelor in procesul de scanare 3D, obiectul scanat.
 

Formate scanare 3D

Scanarea obiectelor 3D se face cu o rezolutie de 0,5mm si o acuratete de 0,1mm
Scannerele pot salva fisierele 3D atat in formatele standard (OBJ, STL) cat si in formate WRML, ASCII, AOP, CSV
 

Aplicatie software 3D inclusa

Scannerele sunt livrate impreuna cu aplicatia Artec Studio, un pachet software cu functii complete care permite scanarea (captura) 3D, editarea si imbunatatirea calitatilor modelelor 3D si exportul lor in formate 3D variate catre alte aplicatii software. Aplicatia include functii de aliniere a scanarilor partiale 3D,  sudarea (fuzionarea) sectiunilor precum si slefuirea si netezirea retelei triunghilare obtinute.
Pentru mai multe detalii consultati pagina de software scanare 3D Artec Studio.
 

Cerinte sistem PC:

 • Procesor: Orice procesor compatibil Intel, Intel Core Quad, I5, recomandat I7
 • Memorie: Minim 2GB RAM; recomandat 4GB sau mai mult
 • USB: Minim 1 port USB 2.0
 • Video: recomandat placa video NVidia
 • Vizualizare stereo viewing: placa grafica NVidia Quadro sau mai buna
 • Sistem PC: Windows XP32, Windows Vista 32bit/64bit, Windows 7 32bit/64bit
 
Nota: Profunzimea campului (Depth of field) reprezinta in cazul scannerelor 3D distanta dintre obiectul cel mai apropiat si cel mai indepartat din raza de actiune a scanerului care pot scanate clar.
 
Nota 10 din 7 note.
Contacteaza consultatii zspotmedia pentru pretul acestui produs.
Descarca brosura produsului in format PDF


Posibilitate captura textura / culoareNU
Rezolutie max. 3D0.5mm
Precizie max. puncte 3D0.1mm
Precizie max. 3D pe distanta0.15% peste 100cm
Rezolutie textura / culoare-
Culori -
Sursa lumina scannereBulb lumina flash (nu laser)
Camp liniar vizualizare, raza min. HxW214mm x 148mm
Camp liniar vizualizare, raza max. HxW536mm x 371mm
Distanta de lucru scannere0.4 � 1m
Viteza captura video15fps
Timp expunere scannere0.0002sec
Viteza max achizite date500.000 puncte/sec
Calibrare 3D scannerescannerul nu necesita echipament special
Formate fisiere iesireOBJ, STL, WRML, ASCII, AOP, CSV
Capacitate procesare40.000.000 triunghiuri/1GB RAM
Procesare multi-coreDa
Dimensiuni scannere266x114x70mm
Greutate scannere 3D1.9 kg
Consum putere12V, 36W
Interfata scannere 3D
Sisteme operareWindows XP � 32 bit, Windows Vista, Windows 7 � 32 bit, 64 bit
Cerinte minime sistemIntel� Core� 2 duo, 2Gb RAM, NVIDIA GeForce 9000
Cerinte suport stereoNVIDIA Quadro sau mai bun
Ce contine pachetul:Scanner 3D Artec, geanta transport, cablu USB, cablu alimentare, adaptor alimentare, Artec Studio software, manual utilizare