În contextul COVID-19, primirea clienților și ridicarea comenzilor de la sediul Z Spot Media este momentan suspendată. De asemenea, livrările comenzilor pot suferi întarzieri. ascunde

Scanner-ul de harti, ziare, registre Suprascan QUARTZ este a treia generatie de scanner din gama DigiBook Suprascan, vandut cu succes in intreaga lume tip de aproape 7 ani. Noul Suprascan Quartz a fost dezvoltat pe baza unei idei foarte simple: " Invata din trecut, invata de la clienti, dezvolta cele mai performante tehnologii si nu fa compromisuri" In acest moment Suprascan QUARTZ este cea mai completa solutie de digitizare a cartilor oferind garantia realizarii cu succes a proiectelor de digitizare.


0721.029.776    (Cristi D)
sales3d@zspotmedia.ro
Descriere

Avantaje scanner de harti, ziare, registre SupraScan Quartz A1:

 • scaner multifunctional: scanare ziare, harti, registre, carte veche, icoane, tablouri (ALL in ONE);
 • singurul scanner A1 ce respecta normele de digitizare METAMORFOZE si FADGI;
 • rezolutie 1000 x 1000 dpi;
 • sistem unic de iluminare, selectare stanga/dreapta pentru accentuarea detaliilor de relief;
 • focus automat;
 • calibrare automata;
 • viteza mare de scanare, mai putin de 8 sec pentru 400 x 400 dpi la format A1;
 • cea mai mare suprafata de scanare pentru un scanner A1 (1100 x 630 mm);
 • sistem antireflexie pentru scanarea obiectelor cu suprafata lucioasa (carti, icoane, obiecte din metal);
 • sistem avansat de protectie a documentelor prin senzori de presiune pentru sticla de scanare;
 • Fara distorsiuni ale imaginii: distanta si unghiul dintre camera si document este fix pe toata suprafata documentului pozitionarea fiind perpediculara fata de document;

 

Calitate SupraScan Quartz A1

Inca de la inceput gama de scannere SupraScan a fost dezvoltata ca sa atinga cele mai inalte standarde in materie de digitizare. Noua generatie SupraScan numita "QUARTZ" a fost optimizata fiind dotata cu o noua camera, un sistem de iluminare inovator, un software nou si avantaje exclusiviste. Astfel SupraScan QUARTZ A1 este astazi cea mai peformanta solutie de digitiziare ce ofera: imagini de calitate, productivitate, ergonomie, usurinta in utilizare, protectie pentru documentele vechi, automatizare.

 
Calitate imaginii SupraScan Quartz A1, 30 de ani de experienta
 
i2S DigiBook face parte din grupul i2S, foarte bine cunoscut in domeniul industriei. Cunostintele de nivel inalt in domeniul tehnologiilor de imagine (senzori,lentile, iluminare, procesare imagini) permite i2sDigiBook sa ofere cele mai noi tehnologii inglobate in echipamentele de digitizare Suprascan si Copibook.
 
 

1. Certificare scanner de harti SupraScan QUARTZ A1

 
Scanner harti registre ziare metamorfoze
 
 
Metamorfoze: Metamorfoze Preservation Imaging Guidelines sunt norme EUROPENE de digitizare si prezervare a imaginilor.
 
Din testele efectuate cu scanner-ul de harti DigiBook Suprascan QUARTZ, reiese ca acesta respecta in totalitate normele de digitizare “Metamorfoze Light”. Rezultatele au fost obtinute utilizand software standard DigiBook impreuna cu modulul de software “Profile Maker” necesar calibrarii scanner-ului pe profile ICC.
 
 
 
 

Camera captura scanare scanner harti QUARTZ A1

2. Camera scanare, scanner de harti SupraScan QUARTZ A1
Noua camera de scanare HD cu care este dotat scanner-ul de harti SupraScan Quartz A1 ofera o rezolutie optica de 600 x 600 dpi pentru formatul A1, 800 x 800 dpi pentru formatul A2 si 1000 x 1000 dpi pentu formatul A3.  Eficienta rezolutie este de 11lp/mm la 600 x 600 dpi si mai multe 18 lm/mm la 1000 x 100 dpi.
 
Imaginile rezultate scanarii hartilor cu scanner-ul Quartz A1 respecta in totalitate  normele de digitizare METAMORFOZE. Scaner-ul este acum dotat cu focus automat si motorizat si calibrare automata. Viteza de scanare de 8s pentru formatul A1 400 x 400 dpi optic. Datorita proiectarii ingenioase imaginile rezultate din scanner-ul de harti S: distanta si unghiul dintre camera si document este fix pe toata suprafata documentului, pozitionarea fiind perpediculara fata de document.
 
 
3. Format scanner de harti SupraScan QUARTZ A1
 
SupraScan QUARTZ A1 ofera cea mai mare suprafata de scanare pentru un scanner de format A1 - 1100 x 630 mm. Astfel aveti posibilitatea de a scana de la carti de format 2xA5 pana la harti, planse format mare, tablouri, harti etc. 
 
4. Sistem de iluminare scanner de harti SupraScan QUARTZ A1
 
Sistem iluminare scanner harti SupraScan Quartz A1
Scanner-ul de harti SupraScan QUARTZ A1 dispune de un sistem de iluminare unic, fara emisii UV sau IR care sa deterioreze / imbatraneasca originalele de patrimoniu (manuscrise, registre, ziare, periodice, anuare, etc). Disiparea caldurii este extrem de redusa - pentru o protectie optima a originalelor la digitizare;
 
Sistemul de iluminare al scanner-ul de harti QUARTZ A1 este bazat pe tehnologie LED  cu durata de viata foarte lunga - pana la 6 ani. Lumina focalizata - iluminare doar in zona digitizata ce reduce orice posibil impact negativ asupra calitatii originalului. Iluminare realizata doar in timpul scanarii (pentru evitarea expunerii indelungate a originalelor la lumina).
 
Sistem avansat antireflexie dedicat pentru documente lucioase sau reflective si imbunatatirea /accentuarea zonelor in relief (sigilii, etc.). Posibilitatea selectarii lampilor de iluminare stanga/ dreapta doar pentru efecte speciale de umbre si relief.
 
 Posibilitatea ajustarii intensitatii luminii in functie de cerinte - foarte utila in cazul documentelor lucioase sau a celor care trebuie scanate utilizand cat mai putina lumina.
 
Iluminare documentului scanat se realizeaza sub nivelul ochilor operatorului, astfel aceasta poate opera scanner-ul 8 ore pe zi, fara efecte negative asupra sanatatii acestuia.
 
Scanare in relief scanner de harti SupraScan QUARTZ A1
 
 
5. Scanare in relief cu scanner-ul de harti SupraScan QUARTZ A1
 
Scanner-ul de harti SupraScan QUARTZ A1 are posibilitate de a scana cu o singura sursa de iluminare (stanga sau dreapta), cu intensitate a luminii diferita. Astfel ofera posibilitatea de a scana atat documente cat si obiecte accetuand detaliile de relief, oferind autenticitate imaginilor.
 
Sistemul de scanare in relief este utilizat la scanarea documentelor vechi cu insertii de timbru sec, icoane placate cu aur sau argint, peceti, sigilii, carti cu gravura.
 
 
 
 
Scanare antireflexie scanner harti SupraScan Quartz A1
 
 
6. Sistem antireflexie scanner de harti SupraScan QUARTZ A1
 
Scanner-ul de harti SupraScan QUARTZ A1, este dotat cu un sistem special de reducerea a reflexiei pentru documentele cu hartie lucioasa, tablouri in ulei, obiecte din metal, icoane argint/aur. Sistemul antireflexie este realizat hardware cu ajutorul sistemul de iluminare inteligent si a camera cu tehnologie nou HD.
 
Sistemul antireflexie nu este realizat software prin corectie de altgoritmi, astfel se obtine o imagine autentica, ce are aceeasi culoare ca si orginalul .
 
 
 
 
7. Functii avansate scanner de harti SupraScan QUARTZ A1
 
Calibrare ICC scaner harti SupraScan A1 QUARTZ
Scanner-ul de harti QUARTZ A1 dispune de functii automate pentru calibrare, calibrare asistata si manuala de asemenea disponibile pentru profesionistii din domeniul digitizarii. Procesare a imaginilor in masa (batch). QUARTZ A1 ofera utilizatorului posibilitatea de a controla in timp real calitatea imaginilor obtinute.
 
Echipamentul de scanare QUARTZ A1 ofera posibilitatea integrarii cu solutii WORKFLOW, solutii pentru document management, solutii integrate software de biblioteca. Prin driver-ul TWAI si APi scanner-ul poate fi controlat de la distanta, atat pentru configurari cat si pentru mentenanta sau calibrari specifice.
 
QUARTZ A1 poate fi calibrat astfel incat sa obtina aceleasi nunate de culoare ca si orginalul, calitate care este de asemenea recunoscuta de normele Europene de digitizare METAMORFOZE.
 
 
Suport carte V scanner harti QUARTZ A1
8. Accesorii scanner de harti SupraScan QUARTZ A1 
 
Scanner-ul de harti QUARTZA (ALL in ONE) beneficiaza de suport V-shape pentru digitizarea documentelor cu cotor fragil, la diferite unghiuri: 100, 120, 140 grade. Suportul standard pentru scanarea cartilor legate de format mare este recomandat pentru carti cu grosime de pana la 25 de cm si greutate de 25 de kg. Optional se poate monta suport pentru carti cu care se pot scana documente cu grosime de 50 de cm si greutate de 40 de kg.
 
Scanner-ul de harti QUARTZ A1 ofera posibilitatea de scana documente transparente, icoane pe sticla, negative sau pozitive datorita mesei cu iluminare de jos. 
 
 
9. Referinte scanner de harti SupraScan QUARTZ A1 
 
Din 2004 mai multe de 500 de scanner SuprasScan au fost vandute catre aproape 380 de clienti. Utilizatorii SupraScan au fost in mare parte biblioteci, arhive, universitati, primarii dar si prestatori de servicii sau structuri private.
 
"Scanner-ul SupraScan RGB A1 este un scanner profesional, ideal pentru digitizarea in masa a documentelor. Avand un design robust necesita mentenata minima astfel costurile au fost reduse vizibil. Combinatia dintre calitatea imaginii, viteza de scanare si usurinta in utilizare ofera posibilitatea de a avea rezultate de calitate in proiectele noastre de digitizare. Pe langa scanne-rul i2S CopiBook, Suprascan ne-a oferit o eficienta si mai mare si ne-a crescut semificativ productivitatea.
 
Martin LIEBETRUTH, Sef Serviciu Digitizare (GDZ) Universitatea de Stat Goettingen, Germany."
 
 
"Din 2004 utilizam zilnic scanner-ul SuprScan A1. Dupa 6 ani in care l-am utilizat pentru digitizarea cartilor vechi si manuscriselor, echipamentul functioneaza la parametri normali la fel de bine ca in prima zi. Recomand echipamentele de la i2S pentru fiabilitatea de care dau dovada. Imaginile rezultate de la SupraScan sunt de foarte buna calitate. Cum echipamentul este foarte usor de utilizat, ne-a oferit posibilitatea de a fi operat de catre oricine, astfel am redus costurile cu training-ul personalului. 
Sharif ABDULLAH, Sef Serviciu Digitizare, Biblioteca IIUM, Malaysia"
 
Utilizatori scanner harti SupraScan Quartz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Specificatii
SKU
Specificatii tehnice Scanner de harti, ziare, registre, SupraScan A1 QUARTZ
Tip scannerScanner planetar color
Modele scanner
 • SUPRASCAN QUARTZ A1
 • SUPRASCAN QUARTZ A1 HD
Camera captura scanner
 • Lineara CCD senzor
 • Focus automat (QUARTZ HD)
Rezolutii scanare
 • 400 x 400 dpi optic format A1
 • 600 x 600 dpi optic format A1 (QUARTZ HD)
 • format A1 - 300 x 300 dpi pana la 600 x 600 dpi
 • format A2 - 300 x 300 dpi pana la 800 x 800 dpi
 • format A2 - 300 x 300 dpi pana la 1000 x 1000 dpi
 • > 11lp/mm la 600 x 600 dpi
 • > 18lp/mm la 1000 x 1000 dpi
Fisiere24 bits color, 8 bits greyscale,1 bit alb-negru
Certificari scannerRespecta normele de digitizare Metamorfoze si FADGI
Iluminare scanner
 • Iluminare LED fara radiatii UV sau IR
 • Selectare iluminare stanga sau dreapat pentru scanare in relief
 • Sistem antireflexie pentru scanarea documentelor si obiectelor lucioase.
Certificari iluminare scanner
Corectie lumina scannerIn timp real
Driver scannerTWAIN si APi
Viteza scanner
 • 300 x 300 dpi optic 6,0 s - format A1
 • 400 x 400 dpi optic 7,9 s - format A1
 • 600 x 600 dpi optic (HD) 23,8 s - format A1
Platforma software scannerWindows 7, 64 bits
Limba interfata softwareLimbi multiple
Salvare fisiereSalvarea se realizeaza in timpului procesului de scanare.
Frecventa scanareUrmatoare scanare se realizeaza imediat dupa ce prima scanare a fost realizata.
Controlul imaginiiVizualizare in timp real in momentul scanarii
Calibrare culoareManagement profile ICC
Procesare imaginiProcesare si compresie in momentul scanarii
Procesare imagini (optional)
 • Procesare automata a imaginilor: crop, indreptare text, mascare degete, binarizare, impartire pagini, corectie curbura.
 • Compresie automata, raport compresie 100:1
Format scannerFormat A1 (2 x A2)
Suprafata scanare630mm (h) x 1100 mm (w)
Dimensiuni documente
 • 25 cm - 50 cm
 • 25 kg - 40 kg
Rezolutie monitor1280 (w) x 1024 (v) pixels(rezolutie minima)
Profile imagineIndreptare text, imbunatatire detalii, balans de alb
StocareStocare rapida pe HDD-ul propriu sau salvare in retea.
Tip salvare fisiereTIFF, TIFF G4, TIFF Multipage, LZW, DNG, PNG, JPEG, JPEG 2000, PDF
Accesorii incluse
 • Suport carte motorizat BOOKcradle 25 (optional BOOKcradle 50)
 • Sticla de scanare motorizata cu senzori de presiune.
 • Target de profilare ICC
 • Pedala, mouse si tastatura
Garantie scanner
 • 12 luni garantie hardware si update software inclusa
 • Garantie extinsa pana la 5 ani (optionala)
Dimensiuni scannerL 1990mm x l 1620 mm x h 1840mm
Greutate totala310 kg
Alimentare220 V - 50 Hz, 110 V - 60 Hz, 300 VA max
Temperatura operareIntre 10 grade C si 30 grade C
Alte certificariCE / FCC, EN60950, EN55022,EN61000-3-2, EN61000-3-3,imunitate electromagnetica EN55024
Video

Alte cautari: scaner harti, scaner a1, scanner a1, scanner carte, scanner carti, quartz a1, scaner registre, scaner ziare,