Scanner 3D color | Scaner 3d portabil Artec MHT

Solicita pret
Departament 3D    Dep. 3D

Scanner 3D color | Scaner 3d portabil Artec MHT


Scanner 3D color Artec MHT portabil
Scannerul 3D color Artec MHT este cel mai nou si performant model din gama de scannere ARTEC. Este un scanner 3D portabil, de mana (de unde si denumirea de hand-held scanner), similar cu modelul Artec MH dar care permite si scanare 3D color(captura texturii obiectelor). Artec MHT este alegerea perfecta pentru cei care vor ca odata cu scanarea 3D sa obtina si culoarea obiectului. In plus, Artec MHT poate functiona in modul video si poate captura informatii 3D color in miscare.

Contacteaza consultantii nostri pentru pretul final al acestui produs.

Acest produs nu mai face parte din oferta Z Spot Media!
Contactati un consultant pentru un produs similar.Avantaje Scanner 3d portabil Artec MHT

Scannerul 3D color Artec MHT este modelul premium al seriei portabile Artec pentru dimensiuni medii - cea mai versatila si populara serie de scannere 3D a producatorului american. Seria include modelele Artec M, MH si MHT si este perfecta pentru scanare obiecte 3D de dimensiuni medii cum ar fi o lustra,  o fata umana (uz in domeniul medical), sau o teava de esapament pentru motocicleta. Modelul Artec MHT permite, in plus fata de celelalte modele Artec, si scanare 3D color a obiectelor.
 

Cel mai mic pret pentru scanner 3D color portabil (de mana)

Scannerul 3D color Artec MHT captureaza culori stralucitoare de pana la 24 biti/pixel, ceea ce asigura o calitate superioara a texturii obiectului 3D scanat, calitate similara cu cea a unei camere video moderne. Usor si portabil, modelul Artec MHT este perfect pentru designeri, creatori de film si animatori. De asemenea este un instrument perfect pentru istorici, muzeografi, arheologi si specialisti in conservarea patrimoniului - scanarea color a artifactelor (vase de lut antic, statui, obiecte de arta sau cult din muzee, etc) da forma si viata istoriei lumii ducand la dezlegarea misterelor trecutului.
 
Datorita tehnologiei folosite in scanare 3D - o lampa flash in loc de raza laser -, tehnologia Artec este complet sigura pentru vedere, nepunand in pericol ochii subiectului, ceea ce il face ideal pentru scanare 3D color in uz medical. 
 
Digitizarea se realizeaza in sistem stereo, astfel incat modelul 3D obtinut cu scanner-ul 3D Artec poate fi vizualizat stereo cu ajutorul unor ochelari 3D.
 

Aplicabilitate scanner 3D color Artec MHT: 

Fiind un scanner de mana, portabil, Artec MHT are un domeniu de aplicabilitate extrem de larg incluzand:
 • Media si design: scanare 3D color in studiouri de design, animatie, film, ateliere proiectare 3D pentru jocuri, birouri de grafica computerizata, CGI
 • Uz medical: chirurgie plastica, ingrijire post-traumatica, etc - digitizare 3D a fetei umane sau a altor parti ale corpului
 • Studiu si conservare patrimoniu: muzee, paleontologie, arheologie, istorie,  restauratori de arta, digitizare 3D pentru muzee virtuale, 
 • Educatie: utilizarea scannerelor 3D in cadrul universitatilor si facultatilor de arta si design pentru scanare 3D color, inginerie, arhitectura, biologie, mineralogie, etc.
 • Aplicatii industriale: inginerie inversa (Reverse Engineering) pentru industria de consum: jucarii, articole diverse, telefoane mobile, etc;
 • Alte domenii: criminalistica, asigurari de daune si auto (reconstituiri si studiul deformatiilor in cazul accidentelor)
 
Z SPOT MEDIA este distribuitorul autorizat al Artec Group in Romania, asigurand servicii complete pentru clienti si reselleri: transport, instalare, training, intretinere si post-garantie (prin unitatea service proprie). Firma va pune la dispozitie echipamente demo pentru teste si demonstratii scanare 3D.

Utilizare scanner 3D color Artec MHT

Scannerul portabil 3D Artec MHT este extrem de usor de utilizat chiar si de operatori amatori. Pur si simplu se conecteaza prin portul USB la calculatorul pe care in prealabil s-a instalat aplicatia software de scanare 3D Artec Studio. 
 
Scannerul 3D de mana nu necesita echipamente sau accesorii speciale pentru calibrare si nici aranjari speciale. Doar apasati butonul de pornire al scannerului si plimbati scannerul de mana in jurul obiectului 3D in timp ce acesta realizeaza scanarea 3D color. Lumina este proiectata pe obiect de 15 ori pe secunda astfel incat sa fie scanate 500,000 puncte/sec. In acest fel va puteti misca destul de lejer si rapid in jurul obiectului si tot veti obtine scanari 3D color de calitate
Nota: Viteza de achizitie a datelor este de max 500.000 puncte/s, depinzand de performanta computerului folosit,  frecventa cadrelor in procesul de scanare 3D, obiectul scanat.
 

Formate scanare 3D

Scanarea obiectelor 3D se face cu o rezolutie de 0,5mm si o acuratete de 0,1mm
Scannerul poate salva fisierele 3D atat in formatele standard (OBJ, STL) cat si in formate WRML, ASCII, AOP, CSV.  pentru scanare 3D color, textura poate fi exportata doar in formatele WRML si OBJ.
 
 

Aplicatie software 3D inclusa

Scannerul portabil (de mana) este livrat impreuna cu aplicatia Artec Studio, un pachet software cu functii complete care permite scanarea (captura) 3D color, editarea si imbunatatirea calitatilor modelelor 3D si exportul lor in formate 3D variate catre alte aplicatii software. Aplicatia include functii de aliniere a scanarilor partiale 3D,  sudarea (fuzionarea) sectiunilor precum si slefuirea si netezirea retelei triunghilare obtinute.
 
Pentru mai multe detalii consultati pagina de software scanare 3D Artec Studio.
 

Cerinte sistem PC:

 • Procesor: Orice procesor compatibil Intel, Intel Core Quad, I5, recomandat I7
 • Memorie: Minim 2GB RAM; recomandat 4GB sau mai mult
 • USB: Minim 2 porturi USB2.0 (cel putin 5V pe port). 
 • Video: placa video NVidia minim 8x cu memorie mare 
 • Vizualizare stereo: placa grafica NVidia Quadro sau mai buna
 • Sistem PC: Windows XP32, Windows Vista 32bit/64bit, Windows 7 32bit/64bit
Nota 10 din 7 note.
Contacteaza consultatii zspotmedia pentru pretul acestui produs.
Descarca brosura produsului in format PDF


Posibilitate captura textura / culoareDA
Rezolutie max. 3D0.5mm
Acuratete max. puncte 3D0.1mm
Acuratete max. 3D pe distanta0.15% la peste 100cm
Rezolutie textura/culoare1,3mp
Culori24bbp
Sursa luminaBulb lumina flash (nu laser)
Camp liniar vizualizare, raza min. HxW214mm x 148mm
Camp liniar vizualizare, raza max. HxW536mm x 371mm
Distanta de lucru
Viteza captura video15fps
Timp expunere0.0002sec
Viteza max achizite date500.000 puncte/sec
Calibrare 3Dnu necesita echipament special
Formate fisiere iesireOBJ, PTX, STL, WRML, ASCII, AOP, CSV **�Textura poate fi exportata doar in formatele WRML si OBJ
Capacitate procesare40.000.000 triunghiuri/1GB RAM
Procesare multi-coreDa
Dimensiuni scanner 3D color180x187x260mm
Greutate scanner 3D color1.6kg
Consum putere12V, 40W
Interfata scanner 3D color2 porturi USB2.0
Sisteme operare
Cerinte minime sistemIntel� Core 2 duo, 2Gb RAM, NVIDIA GeForce 9000
Cerinte suport stereoNVIDIA Quadro sau mai bun
Ce contine pachetulscanner 3D Artec, geanta transport, cablu USB, cablu alimentare, adaptor alimentare, Artec Studio software, manual utilizare