Scanner 3D Artec EVA

Solicita pret
0721.029.776    Cristi D.

Scanner 3D Artec EVA


Scanerul 3D Artec Eva 3D
Produs recomandat
Scannerul 3D Artec Eva 3D este similar cu o camera video care surprinde in format 3D. Pur si simplu porniti-l si va plimbati in jurul obiectului pe care doriti sa-l scanati iar EVA capteaza pana la 16 de cadre pe secunda iar fiecare cadru este o imagine 3D.
Contacteaza consultantii nostri pentru pretul final al acestui produs.

Solicita pret
Garantie 24 luni

Avantaje scaner 3D color EVA

 • sistem profesional digitizare 3D
 • scaner 3D color – 32 bpp
 • rezolutie 3D  - 0,5 mm
 • acuratete 3D – 0.1 mm
 • scanare 3D bulb-flash (nu laser) - nepericuloasa pentru ochi, ideal pentru aplicatii medicale
 • permite captarea miscarii
 • rezolutie textura – 1,3 Mp
 • nu necesita calibrare

 

Utilizare scanner 3D color Artec EVA: 

 • Media si design: scanare 3D color in studiouri de design, animatie, film, ateliere proiectare 3D pentru jocuri, birouri de grafica computerizata, CGI
 • Uz medical: chirurgie plastica, ingrijire post-traumatica, etc - digitizare 3D a fetei umane sau a altor parti ale corpului
 • Studiu si conservare patrimoniu: muzee, paleontologie, arheologie, istorie,  restauratori de arta, digitizare 3D pentru muzee virtuale, 
 • Educatie: utilizarea scannerelor 3D in cadrul universitatilor si facultatilor de arta si design pentru scanare 3D color, inginerie, arhitectura, biologie, mineralogie,  etc.
 • Aplicatii industriale: inginerie inversa (Reverse Engineering) pentru industria de consum: jucarii, articole diverse, telefoane mobile, etc;
 • Alte domenii: criminalistica, asigurari de daune si auto (reconstituiri si studiul deformatiilor in cazul accidentelor)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digitizati 3D in cateva secunde

Scanerul 3D Artec Eva este similar cu o camera video care surprinde in format 3D. Pur si simplu porniti-l si va plimbati in jurul obiectului pe care doriti sa-l scanati iar EVA capteaza pana la 16 de cadre pe secunda iar fiecare cadru este o imagine 3D. 
Aceste cadre sunt aliniate automat în timp real. Acest lucru inseamna ca, in timpul scanarii 3D, vezi ce ai deja capturat si vezi zonele care au nevoie mai multa atentie. Acest feedback in timp real permite o scanare 3D usoara si rapida.
 
De mare viteza si precizie
Captureaza si prelucreaza simultan pana la 288,000 de puncte pe secunda. Scannerul 3D Artec Eva scaneaza de zeci de ori mai repede decat un scanner cu laser, obtinand modele 3D de inalta rezolutie (pana la 0,5 mm) si de inalta precizie (de pana la 0,1 mm).
 
Culori luminoase
Scanerul 3D Artec Eva , capteaza informatii 3D color  la 24 de biti per pixel (BPP), cu o rezolutie de 1.3 megapixeli (MP). Datorita faptului ca puteti sa obtineti modele 3D cu textura (color)  de inalta calitate,  Eva poate fi utilizat in domenii cum ar fi CG / Animatie, criminalistica, medicina, arhitectura, arta si design.
 
Software Artec Studio (aditional)
Artec Studio este un software de scanare 3D puternic si in continua evolutie.Caracteristicile software-ului 3D va ajuta sa scanati modelele Dvs , umple gaurile, simplifica mesh-ul, aplica textura, netezeste si masoara suprafetele scanate. Prezinta filtre rapide si eficiente si un singur buton pentru postprocesare automata.
 
Fara markeri, fara sisteme de urmarire, fara calibrare
Cu scanerul 3D Artec Eva nu este nevoie sa parcurgeti  procedurile de calibrare de la inceputul fiecarei sesiuni de scanare. Folosind scanerul 3D Artec Eva nu este nevoie sa plasati markeri pe obiectele Dvs inainte de scanare. Eva nu se utilizeaza sisteme electromagnetice de urmarire, astfel incat obiectele de metal din camera, nu interfereaza si nu afecteaza performanta sau precizia.
 
Usor si portabil
Scanerul 3D Artec EVA cantareste 850 de grame , ceea ce face acest scaner 3D cu adevarat portabil. Portabilitatea scanerului 3D va fi utila in situatiile in care aveti nevoie sa scanati in exterior cum ar fi o scena a unui accident de masina, o statuie deja fixata sau obiectele din muzeu care nu pot fi transportate.
 
 
Scaneaza obiectele in miscare
Deoarece scanerul 3D Artec Eva este, in esenta, o camera video 3D, poate scana un obiect in miscare cu pana la 16  cadre pe secunda , acest lucru poate fi important pentru crearea de efecte speciale, in medicina , biomecanica sau cercetare.
 
Posibilitati aproape nelimitate
Scanerele 3D Artec pot fi utilizate in industrie pentru diverse scopuri: Automotive, medicina, conservarea patrimoniului, grafica pe calculator, design, criminalistica, educatie, inginerie inversa, arhitectura si controlul calitatii sunt doar cateva industrii unde tehnologia scanerelor 3D Artec poate fi implementata cu succes.
 
 
 
Etapa 1 - Scanarea 3D:
Pasul 1 - Apasati butonul
Indreptati scanerul 3D catre obiect si apasati butonul.Procesul de scanare va incepe imediat. Este foarte de simplu. In cazul in care ceva merge prost, semnalele auditive si vizuale va vor atentiona in timpul procesului de scanare cea ce asigura colectarea de date corect scanate 3D.
 
 
 
Pasul 2 -  Mutati scanerul 3D
Mutarea scanerului in jurul obiectului scanerului. Alinierea suprafetelor in timp real va ofera o buna intelegere a ceea ce a fost scanat pana in prezent si ceea ce inca mai are nevoie de scanare. Nu va faceti griji daca nu se poate ajunge la o anumita zona a obiectului - va fi capabil sa se intoarca la ea mai târziu.
 
 
 
Pasul 3 - Realizati scanarile necesare
Realizati cat mai multe scanari 3D, atatea cat sunt necesare pentru a capta intreaga suprafata a obiectului. Daca este nevoie sa mutati obiectul, opriti scanarea , intoarceti obiectul si incepeti sa scanati . Puteti relua scanarea imediat fara sa fie nevoie de calibrare.
 
Etapa 2 - Postprocesarea:
 
 
 
Pasul 1 - Alinierea scanarilor 3D
Aliniati toate scanarile impreuna pentru a obtine modelul complet. Daca ceva lipseste, scanati doar acea parte din nou. Puteti realiza o aliniere cat mai perfecta datorita algoritmilor de aliniere disponibili cu software-ul inclus Artec Studio. 
 

 
Pasul 2 - Fuzioneaza scanarile intr-un singur model 3D
Fuzioneaza toate scanarile obtinute intr-un singur model 3D pentru a obtine un singur mesh (plasa de triunghiuri). Puteti face acest lucru rapid apasand butonul Fusion.
 
 

 

 
Pasul 3 – Optimizarea si netezirea
Cu ajutorul instrumentelor pentru editare si oprtimizare puteti umple golurile si netezi suprafata modelului scanat. Aveti la dispozitie multe instrumente 
 
 
 
Pasul 4 - Texturizarea
Textura (culorile) obiectului se aplica in mod automat, cu un singur clic. Algoritmii disponibili in software-ul Artec Studio va vor ajuta sa obtineti cele mai bune rezultate
 
 
Pasul 5 – Exportarea rezultatului
Puteti exporta rezultatul intr-unul din formatele 3D:  (VRML, OBJ, STL, Ply, ASCII, AOP), pentru a lucra cu o varietate de aplicatii 3D disponibile pe piata, cum ar fi Autodesk Maya, 3DMax, Autocad, ZBrush Pixologic, Blender, XSI , Mudbox, Rapidform si multe altele.
In plus, aveti posibilitatea sa exportati date de masurare intr-un fisier CSV.
 
 
 
Pentru institutiile si companiile din domeniul educational (scoli, licee, colegii, universitati, etc)  oferim Pachete Educationale la preturi speciale care includ si multiple licente Artec Studio gratuite.
Se pot dota astfel mai multe laboratoare din diferite facultati / colegii ale Universitatii, fiecare laborator utilizand mai multe licente pentru pregatirea individuala a studentilor in cadrul noilor cursuri specializate pe tehnologii 3D. Astel de cursuri au aplicabilitate in Inginerie, Ortopedie si Protezare, Grafica si CGI, Conservarea obiectelor de arta si patrimoniu, etc.
 
Pentru detalii adresati-va specialistilor firmei noastre!
Nota 10 din 9 note.
Contacteaza consultatii zspotmedia pentru pretul acestui produs.
Descarca brosura produsului in format PDF


Caracteristici tehnice scaner 3D color Artec EVA
ModelArtec Eva / Artec Eva Lite
Abilitate captura textura (Scanare color)DA / NU, necesita update la Artec Eva
Rezolutie 3D0,5 mm
Acuratete0,1 mm
Acuratete 3D suprafata, pana la0,03% la 100 cm
Rezolutie textura1,3 mp
Culori24 bpp
Sursa luminaLumina structurata (Flash Bulb)
Camp vizualizare H x W- minim214 mm x 148 mm
Camp unghiular vizualizare30 x 21 grade
Distanta de lucru0,4 - 1 m
Viteza captura video16 fps
Timp expunere0,0002 sec
Viteza achizitie datemax 2.000.000 puncte/sec
CalibrareNu necesita echipament special
Capacitate procesare40.000.000 triunghiuri / 1GB RAM
Procesare Multi-CoreDA
Format fisierefisiere 3D: OBJ, PLY, WRL, STL, AOP, ASCII, PTX, E57, XYZRGB; fisiere pentru masuratori CSV, DXF, XML
Dimensiuni261.5 x 158.2 x 63.7 mm
Greutate0,85 Kg
Caracteristici electrice12 V , 48 W
Interfata1 × USB 2.0, USB 3.0 compatibil
CompatibilitateWindows 10, 7,Vista 64 bit
Cerinte minimeIntel Core Quad, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 9 (9xxx) series
Cerinte suport stereoNVIDIA Quadro or better
Software (aditional) - Licenta software Artec Studio Lifetime inclusa
- Permite procesarea imaginilor scanate in mod manual sau automat (mod Autopilot)
- Functie Auto-continue care permite oprirea scanarii si apoi continuarea procesului de unde ati ramas
- Indepartarea inteligenta a suprafetei utilizata ca baza a obiectului
- Functii Undo / Redo pentru operatii si proiecte, instrumente de editare 3D (eraser pentru stergere, brush netezire, unelte transformare)
- Algoritmi avansati de procesare 3D: aliniere automata a imaginilor scanate, umplere gauri, netezire mesh, netezire margini, filtrare, etc
- Noi algoritmi pentru scanarea obiectelor negre, stralucitoare sau fine ce permit reglarea automata a sensibilitatii scanerului pt zonele dificile de scanat
- Mod Autopilot ce ofera flux automat de post-procesare, global registration, fine registration, indepartare inteligenta a suprafetei utilizata ca baza a obiectului scanat, mapare si aliniere automata textura + geometrie, corectie automata textura, simplificare rapida a mesh-ului
- Instrumente de editare intuitive: selectie inversa; rotatia planelor 3D; corectie automata a texturii; instrumentr de corectie automata a texturii, instrument Defeature pentru netezire, Eraser și Lasso
- Unelte de masurare: liniar, sectiuni geodezice, sectiuni, harti la distanta, volum, adnotari, export in formate pentru masuratori CSV, DXF, XML
- Export in formate 3D: OBJ, PLY, WRL, STL, AOP, ASCII, PTX, E57, XYZRGB;
- Compatibilitate directa cu CAD (export direct catre Design X și SOLIDWORKS)  Industrial design and manufacturing


  VW bus 3D model Hydrant 3D model Engine 3D model Transmission 3D model

  VW bus

  Hydrant

  Engine

  Transmission

   
  Medicina

   

  Eye 3D model

  Ear 3D model Top of hand 3D model Foot mold 3D model
  Ochi Ureche Palma Matrita picior


   

  Stiinta si Educatie

   

  Fox skull 3D model

  Turkana Boy 3D model Sea shell 3D model Product part 3D model
  Craniu vulpe Turkana  Scoica de mare Produs
   
   

  Art and design

  Golden column 3D model Napoleon 3D model Striped Shoe 3D model Chair 3D model

  Golden column

  Napoleon

  Pantofi

  Scaun