Scaner A1+ Colortrac SmartLF Gx+ 28

Solicita pret
0733.081.192    Emanuel Stoica

Scaner A1+ Colortrac SmartLF Gx+ 28


SmartLF Gx+ 28
SmartLF Gx+ 28 este "cel mai mic" scaner format mare din familia Colortrac insa nu va lasati amagiti de aparente, este un produs pe cat de mic pe atat de puternic. Portabilitatea si dimensiunile generale mici dar si instalarea simpla, de tipul plug-n-play il recomanda drept scaner-ul perfect pentru digitizarea planselor de pana la 28in (format A1+) in cadrul afacerilor mici sau al centrelor mobile de copiere si digitizare.

Contacteaza consultantii nostri pentru pretul final al acestui produs.

Acest produs nu mai face parte din oferta Z Spot Media!
Contactati un consultant pentru un produs similar.Avantaje scaner A1+SmartLF Gx+28

1. Un scaner mic dar puternic pentru reproduceri perfecte

Disponibila in 6 modele (Gx+ 28m, Gx+ 28c, Gx+ 28e, Gx+ T28m, Gx+ T28c, Gx+ T28e) gama GX+28 reprezinta a sasea generatie de scanere Colortrac format mare, si este bazata pe tehnologia CCD oferind o inalta rezolutie HD (High Definition) de 1200dpi optic. Acuratetea CCD de a scana o paleta extrem de larga de culori cu o gama dinamica extinsa (detalii intunecate si luminoase) este pusa in valoare de sistemul LED de iluminare instantanee bi-directionala. Acesta sistem permite obtinerea unei productivitati mari inca din momentul pornirii scaner-ului, fara a fi nevoie de incalzire sau asteptare.
scaner format a1+ pentru planse graficeScanare CAD & GIS cu scaner SmartLF Gx+ 28
Iluminarea LED are o durata de viata nelimitata consumand putina energie si avand un impact ecologic minim, seria de scanere Gx+ respectand standardul ENERGY STAR®

Scaner-ul foloseste un sistem avansat de rulare 2+3 all-wheel-drive Active Paper Transport (APT) care mentine contactul continuu si eficient cu sticla de scanare pe masura ce plansa trece prin scaner. Combinat cu iluminarea puternica a sistemului LED, APT face ca pana si documentele cutate sau pliate sa fie scanate perfect si fara umbre.

2. Toate beneficiile tehnologiei CCD, fara nici un dezavantaj

Scanerele traditionale CCD au o paleta extrem de larga de culori si o gama dinamica extinsa dar prezinta dezavantajul sistemelor de iluminare cu tuburi de neon. Aceste tuburi necesita o perioada de incalzire si stabilizare precum si o inlocuire regulata. Folosind iluminare LED in locul tuburilor fluorescente, scaner-ul A1 Colortrac SmartLF Gx+ 28 este capabil sa maximizeze beneficiile oferite de CCD cu un minim de efort si energie.

Mai multi senzori, mai multa acuratete Scannerul A1+ Colortrac Gx+ 28 dispune de 4 senzori CCD de scanare pentru minimalizarea distorsiunii geometrice, mai mult decat orice alt scaner similar. Scanerele CCD traditionale pot avea probleme de acuratete sau stitch (aliniere a doi senzori alaturati) datorate nealinierii senzorilor. Toate acestea sunt minimalizate in scaner-ul SmartLF Gx+ 28 (A1+) prin pozitionarea a 4 senzori CCD intr-un sasiu monobloc rigid.

Imaginile sunt scanate folosind captura de 48bit (color) sau 16bit (monocrom) cu un output de 24bit si respectiv 8bit (pentru modelul de scaner alb-negru).

3. Iluminare instant-on LED a scanerului

Fara durata de stabilizare a luminii sau incalzire - Iluminarea LED produce un spectru de lumina stabil in timpul operarii si imediat de la pornire (rece) ceea ce evita aparitia inconsistentei culorilor si a stitching-ului. Nu trebuie deci sa asteptati, porniti scaner-ul si puteti incepe scanarea!

scaner smartlf gx+ 28 colortrac fomat a1+Lumina pentru toata viata- Spre deosebire de tuburile neon care stau aprinse tot timpul cat scaner-ul A1+ este pornit, iluminarea LED este activata doar in timpul scanarii. Cu o durata de viata de aproximativ 50000 ore, aceasta ar insemna 6 ani de scanare continua 24 ore pe zi, 7 zile pe saptamana!

 Mai putina calibrare - Datorita consistentei luminii LED, nu mai sunt necesare calibrarile frecvente ale scanerelor cu iluminare fluorescenta.

Consum de energie redus - Scaner-ul format A1+ Colortrac SmartLF Gx+ 28 foloseste cu aproape 30% mai putinaScaner A1+ cu consum de energie redus energie in timpul scanarii si cu 94% mai putina cand este in standby. Cu ajutorul unei functii programabile, scaner-ul poate intra in modul stanby (ENERGY STAR®) cand nu este utilizat pentru o anumita perioada de timp.

In plus, capabilitatea "instant-on" inseamna ca il puteti porni doar cand aveti nevoie de scanare, SmartLF Gx+ 28 va fi gata in 30 de sec.

Fara mercur - Spre deosebire de tuburile de neon, sistemul LED al scanerului SmartLF Gx+ 28 nu contine mercur, fiind astfel mai prietenos cu mediul inconjurator.

4. Productivitate ridicata

Viteza mare de scanare – Impreuna cu SmartLF Gx+ 42 (A0/B0), scaner-ul Gx+ 28 (A0/B0) este cel mai rapid scaner format mare. Toate modelele (SmartLF Gx+ 28m, Gx+ 28c si Gx+ 28e) scaneaza monocrom la o incredibila viteza de 30cm/sec (200dpi) iar modelul color express (SmartLF Gx+ 28e) permite obtinerea unei viteze de scanare color de 10,16cm/sec.

Conectivitate in retea Gigabit Ethernet - permite transmisii de date mai rapide decat prin portul USB si de asemenea permite amplasarea scannerului mai departe de PC.

Conectare instantanee prin USB2.0 - pentru instalari rapide in cadrul birourilor mobile.

Filozofia "Scan-it-once" (“Scanezi o singura data”)

(Necesita software SmartWorks Pro Scan, optional)

Cu alte scanere format mare veti fi nevoiti sa faceti mai multe pre-scanari a imaginii selectate pentru a obtine setarile potrivite (contrast, threshold, luminozitate, IAT, etc). Cu scaner-ul format A1+ Colortrac SmartLF Gx+ 28 si software-ul SmartWorks Pro Scan nu va fi nevoie decat de o singura scanare, restul functiilor pot fi aplicate in timp real cu vizualizarea rezultatului pentru a alege nivelul dorit.


Tehnologia "Scan-it-once" ("Scanezi o singura data") va da un imens avantaj in procesul de lucru. Puteti face teste de calitate si ajustari grafice "din prima", in loc sa re-scanati imaginile de calitate proasta dupa ce tot procesul de lucru s-a terminat. Un alt avantaj al acestei tehnologii il constituie minimalizarea deteriorarii documentelor originale ce pot aparea la scanare de mai multe ori.

Intelligent Adaptive Thresholding (IAT). Tehnologia IAT va permite sa obtineti scanari de calitate ridicata dupe originale murdare sau deteriorate. Pachetul software SmartWorks EZ furnizat impreuna cu scannerul permite 3 setari IAT iar optionalul SmartWorks Pro Scan permite functionalitati IAT avansate cu vizualizare in timp real. Astfel, puteti seta exact nivelul IAT dorit pentru rezultate de calitate.

5. Conservarea originalelor delicate

Sistem avansat de rulare 2+3 all-wheel-drive Active Paper Transport (APT)

Sistemul avansat APT (Active Paper Transport) protejaza plansele Dvs. Acestea vor fi introduse frontal in scaner si vor fi apoi detectate de senzori optici precisi care vor activa incarcarea automata. Plansa originala va fi transportata printr-un sistem dual de role de precizie motorizate si un sistem dual de role de aderenta din cauciuc. Acest sistem de transport va asigura suportul optim si pozitionarea precisa a planselor in zona de scanare.

Plansa este apoi preluata de o rola de presiune actionata prin curele de transmisie care ii asigura o trecere cursiva in zona de scanare. Sistemul APT aplica constant forta si presiunea minima necesara pentru conservarea originalelor fragile, mentinand totodata tractiunea si precizia necesara pentru obtinerea unor imagini clare, fara culori si umbre.

Cu Gx+28 putem sa scanam inclusiv ziare (foarte subtiri si delicate) fara a folosi o coala suport – nu multe scanere format mare pot face acest lucru

6. Usor de folosit

Software SmartWorks EZ inclus. Pachetul software permite operatiunile simple de scanare, copiere si trimitere prin e-mail, fiind ideal pentru utilizatorii ocazionali. Doar selectati setarile dorite folosind optiunile intuitive (culoare, rezolutie, dimensiuni si format TIFF, JPEG sau PDF), puneti documentul original in scaner si gata, puteti incepe! Imaginea este afisata pe ecran in timpul scanarii asigurandu-va vizualizarea in timp real a imaginii scanate.

Panou control simplu. Puteti accesa toate functiile importante de pe panoul de control al scaner-ului SmartLF, acesta fiind prevazut cu butoane pentru Scan, Copy, Stop, Rewind si Forward.

7. Intretinere minima a scaner-ului

Scanerul A1+ Colortrac Gx+ 28 necesita intretinere si calibrare minima. Software-ul utilitar furnizat de Z SPOT MEDIA impreuna cu scanerul contine toate aplicatiile de intretinere de care aveti nevoie pentru a va pastra scanerul format mare in conditii optime si up-datat cu ultimele versiuni de drivere si firmware. In plus, in cazul unor defectiuni, specialistii Z SPOT MEDIA pot verifica (si remedia) scaner-ul Dvs direct prin internet, fara interventie on-site.

Sticla de scanare este tratata chimic fiind de 5 ori mai rezistenta la zgarieturi si socuri decat sticla obisnuita. In plus, fiecare sticla este prevazuta cu montanti magnetici pentru inlocuire rapida iar accesul la rolele de transport pentru curatarea scaner-ului este extrem de facil.

8. Upgrade rapid de la alb-negru la color sau color express

Colortrac SmartLF este singura gama de scanere de format mare ce permite upgrade-ul de la alb-negru (SmartLF Gx+ 28m si Gx+ T28m) la color (Gx+ 28c si Gx+ T28c) si/sau color express (Gx+ 28e si Gx+ T28e), reprezentand astfel un sistem flexibil pentru nevoile Dvs:

Aveti specificatiile si capabilitatile dorite la momentul dorit!

Aveti nevoie de un scaner monocrom fara a fi sigur daca e nevoie sa fie si color? In functie de bugetul si cerintele prezente va puteti alege optiunea de scaner A1+ cel mai potrivit avand posibilitatea de a ii imbunatati performantele atunci cand va fi necesar! De ce sa platiti acum pentru o potentiala dar incerta nevoie?

Upgrade-ul se realizeaza foarte simplu, specialistii nostri vi-l trimit prin email.

9. Scanarea documentelor groase (max 20mm)

Pentru scanarea materialelor mai groase, Colortrac ofera scannerele Gx+ T28 cu aceleasi caracteristici ca si seria Gx+, avand insa cateva diferente:
 

 • Permite adaptarea sistemului APT pana la grosimi de 0.8” (20mm) ale documentelor
 • Detectare automata a presiunii optime pentru priza (prinderea) documentului
 • Sistem Motorized Thick Media controlat prin butoanele Open/Close de pe panoul de control al scanerului

Un scaner mic dar puternic pentru reproduceri perfecte

Despre scanerul A1 SmartLF Gx+28 pe scurt

 • Rezolutie ultra-performanta High Definition (1200dpi optic) a scaner-ului;
 • Latime scanare 28” (71,12cm) ~ ideal pentru scanari documente A1+;
 •  Scanari instant cu sistem iluminare LED bi-directional (durata de viata extinsa);
 • Scanare rapida format A1 in 30cm/sec (alb-negru) si peste 10cm/sec (color) ~ pentru productivitate mare;
 • Captura de date 48 biti color & 16 biti monocrom ~ pentru reproduceri perfecte;
 • Scaner livrat cu software SmartWorks EZ (TIFF, JPEG, PDF);
 • Scanare in retea sau USB2.0 ~ pentru mobilitate maxima;
 • Manual utilizare in limba romana;
 • Sistem motorizat pentru scanare originale de max 20mm grosime (montate pe suport rigid) – OPTIONAL.

Cu un scaner atat de versatil si eficient puteti reproduce nu doar liniile clare si precise ale documentelor tehnice (harti si desene GIS, planse ingineresti, schite, planuri de santier, randari arhitecturale, etc) ci si reproduceri digitale de inalta acuratete cerute de profesionisitii din domeniul graficii.

Nota 10 din 7 note.
Descarca brosura produsului in format PDF


Caracteristica / scaner
 • Gx+ 28m / Gx+ T28m Alb-negru
 • Gx+ 28c / Gx+ T28c Color
 • Gx+ 28e / Gx+ T28e Color express
Rezolutie scaner Rezolutie optica selectabila 1200x1200dpi sau 600x600dpi
Rezolutie maxima 9600 dpi, selectabila in trepte de 1 dpi
Latime max activa28" (71,12cm) x Lungime nelimitata
Latime documente34,13in (86,70cm)* x Lungime nelimitata
Grosime documente0.08 " (2mm) la gama Gx+ 28 / 0.8� (20mm) la gama Gx+ T28
Precizie scaner0,1% +/- 1 pixeli **
Full Color
 • -
 • 2" (5,08cm/s)
 • 4" (10,16cm/s)
Greyscale / alb-negru12" (30,48cm/s)
Moduri scanare
 • 256 Level Greyscale (8 bit)
 • Black & White (1 bit)

 • 16.7 Mil. Colour RGB (24 bit)
 • 256 & 16 colour RGB adaptive indexed colour palette (8 bit & 4 bit)
 • 256 Level Greyscale (8 bit)
 • Black & White (1 bit)
Procesare digitala scaner2D Intelligent Adaptive Thresholding (IAT) (1-bit mode)
Fixed Threshold Black & White (1-bit mode)
Dynamic Normalisation Application (DNA) cu 16-bit super sampled data
Color SpaceNormalizat / RAW RGB sau sRGB linearizat
Procesare imagine colorGamma, luminozitate, ajustare punct alb si negru
Sistem preluare si transport documente (Media Feed)Sistem avansat 2+3 wheel-drive Active Paper Transport (APT) pentru preluare si transport documente:
 • 2 seturi role inferioare de precizie pentru transportul documentelor;
 • 2 seturi role �all-wheel-drive� de role de contur din cauciuc pentru priza maxima;
 • Rola de presiune pentru pentru presiune constanta asupra hartiei in timpul scanarii;
 • Detectare automata a dimensiunilor documentului (Auto Size); senzori optici precisi si fiabili pentru detectarea documentului;
 • Pozitionare documente central sau lateral, incarcare frontala a documentelor si iesire prin spate;
Ajustare pentru documente groase
 • Sistem MTM (Motorized Thick Media) disponibil numai la gama Gx+ T28 (Gx+ T28m, Gx+ T28c, Gx+T28c).
 • Adapteaza sistemul APT la documente groase pana la max 20mm.
 • Detectare automata a grosimii documentului pentru priza maxima si presiune optima.
 • Operare facila printr-o singura apasare de butol de la panoul de control al scanerului.
Senzori scaner
 • 4 senzori CCD, fiecare cu 10800 pixeli (RGB + monocrom);
 • Sasiu monobloc rigid pentru pozitionare precisa a senzorilor;
 • Captura de imagine primara color 48-bit;
 • Captura de imagine primara greyscale 16-bit;
 • Alb&Negru pancromatic;
Sursa de lumina Sistem iluminare LED bi-directional cu durata de viata extrem de lunga ce permite iluminarea optima a documentului si posibilitate de scanare instant
Senzor CCD4 micro lentile cu filtru infrarosu integral
Panou control
 • Ecran LCD cu afisare status scanner, mod si setari;
 • Butoane pentru Stop, Forward, Rewind, Scan & Copy;
 • Adresa IP selectabila;
 • Butoane de control al grosimii MTM (numai la seria Gx+ T28);
Interfata
 • USB 2,0, retea Gigabit Ethernet
 • Windows Image Acquisition (WIA) / Still Image Interface (STI) ****
Intretinere si operare
 • Scanner A1+ plug-n-play, usor de instalat de catre orice utilizator;
 • Calibrare precisa cu tehnologia DNA 16-bit super sampled data;
 • Sticla scanare tratata chimic si rezistenta la zgarieturi cu monturi magnetice pentru inlocuire facila;
 • Ajustare digitala automata a stitch-ului
 • Acces usor la lentile pentru curatare
 • Manual in limba romana
Software inclusSoftware gata-de lucru care include:
 • Scan-to-file cu vizualizare in timp real;
 • Scan-to-copy cu vizualizare in timp real;
 • Scan-to-email cu vizualizare in timp real;
 • Drivere, fisiere TIFF, JPEG, PNG, PDF;
Dimensiuni scaner114 x 18 x 37 cm / 160 x 155x 75 cm (cu cadru)
Mediu de lucru10�35�C, 35�80% RH, mediu uscat, fara condens
AlimentareSursa externa 100~240 VAC cu detectare automata, 50 - 60 Hz.
Consum72 Wh (scanare); 4,5 Wh (standby)
Standarde si reglementariRespecta standardele ENERGY STAR, CB, CE, FCC, UL si RoHS
Kit inclus
 • Scaner A1, cablu alimentare, cablu USB (2m); Cablu retea (2m)
 • CD cu documentatie si drivere
 • Manual utilizare in limba romana, target calibrare, declaratie de conformitate
 • Software operare
Garantie 12 luni / 24 luni (optional)
Software optionale
 • Posibilitatea up-gradarii de la scanner alb-negru la color sau color express;
 • ScanWorks ~ Software scanare si procesare post-scanare profesionala, scan-to-archive;
 • CopySmart ~ Software copiere profesionala cu ajustare a culorii IT8;
 • ISIS� Driver ~ pentru integrare in sistemele de management al documentelor (EDM) si baze de date;
Accesorii optionale
 • Floor Stand (78 x 56cm / 12,2kg);
 • Husa preluare documente;
 • Computer Stand Kit pentru PC cu ecran LCD;
 • Universal Repro Stand (161x155x 74cm/44kg)
Certificari disponibileDeclaratie de Conformitate, Certificat CE, Certificat FCC, Certificat UL,
Certificat Test CB
Certificat ISO9001, ISO14001 al producatorului