Scaner 3D Steinbichler T-SCAN 3

Solicita pret
Departament 3D    Dep. 3D

Scaner 3D Steinbichler T-SCAN 3


Scaner 3d T SCAN 3
Scaner 3D laser profesional ideal pentru aplicatii industriale de scanare 3D, inspectie si masurare. Puteti realiza digitizare 3D de inalta definitie si acuratete intr-un mod rapid, sigur si usor.

Contacteaza consultantii nostri pentru pretul final al acestui produs.

Acest produs nu mai face parte din oferta Z Spot Media!
Contactati un consultant pentru un produs similar.Avantaje scaner 3d T-SCAN 3

 • Scaner 3D laser – profesional portabil
 • Acuratete  – pana la 1 micron
 • Rezolutie – 0.1 mm
 • Tehnologie laser nepericuloasa – laser cu lungime unda de 670 mm, clasa 2
 • Software performant – realizeaza prealiniere automata a scanarilor 3D, procesare si editare automata
 • Digitizare 3D, inspectie si masurare – rapida si eficienta in raport cu metodele conventionale
 • Configurare si instalare – rapida si usoara

Domenii de utilizare:

Industrie:

 • scanarea 3D in inginerie inversa si prototipare rapida..
 • puteti obtine scanari 3D in vederea analizarii, masurarii si inspectiei produselor Dvs pentru asigurarea calitatii.
 • digitizarea pieselor din cadrul ansamblelor si angrenajelor Dvs dar si pentru digitizarea intregului angrenaj.
 • compararea datelor reale cu cele nominale (modele CAD)
 • obtinerea de date reale pentru piesele de productie

Medicina:

 • puteti realiza digitizarea partilor umane in vederea analizarii acestora si pentru obtinerea unor proteze sau accesorii care pot imbunatati confortul clientului si pacientului Dvs.
 • aplicatii medicale tehnice

Scanare 3d arhitecturaArhitectura-Istorie-Arta-Cultura:

 • digitizarea partilor arhitecturale din cladiri sau pentru reconstituirea si restaurarea monumentelor si obiectelor de arta din patrimoniul cultural.
 • puteti realiza scanarea si digitizarea de: monezi, medalii, decoratii, sculpturi, statui, basoreliefuri, stucaturi, etc.
 • crearea de muzee virtuale

Design:

 • digitizarea obiectelor de design in vederea modificari designului pentru personalizare ulterioara in software-ul Dvs CAD.
 • Ideal pentru producatorii industriali

Tehnologia de care beneficieaza acest sistem de scanare 3D este o tehnologie laser, care permite achizitia datelor 3D intr-un mod rapid si eficient prin simpla trecere a scanerului peste suprafata care trebuie digitizata, fara a intra in contact cu aceasta.

Sistemul de scanare T-SCAN 3  este compus din 2 echipamente:

T-SCAN 3 SENSOR -sistemul portabil de scanare 3D cu laser
TRACKING SYSTEM – sistem achizitie date cu, camera de urmarire

Sistemul portabil de scanare cu laser realizeaza achizitia datelor 3D si este prevazut cu senzori laterali care realizeaza transmitera optica a datelor catre sistemul  tracker.  Tracker-ul este un sitem de receptie prevazut cu camere video de urmarire care capteaza datele 3D de la scanerul portabil si apoi le transpune in timp real in software-ul inclus. Acest sistem tracker este prevazut cu un trepied reglabil pentru a facilita o comunicare cat mai buna intre cele doua sisteme. Trepiedul se poate regla pe inaltime si permite rotirea si inclinarea camerei – este dotat cu o compensatie de greutate pentru a facilita manipularea usoara.

Scanerul 3d T-SCAN 3  poate fi combinat cu un sistem TouchProbe care ofera o solutie flexibila pentru achizitionarea datelor 3D atat optic cat si tactil. Ideal pentru aplicatiile de scanare ale unui autovehicul sau a unor piese de lucru in vedera stabilirii coordonatelor dar si pentru masurarea piesei in vederea comparatiei intre modelul scanat 3D si modelul CAD.

Scanerul TouchProbe este conceput cu un controler integrat care beneficiaza de functii inteligente care asigura si garanteaza obtinerea de masuratori eficiente cu acuratete ridicata. Este ideal pentru masurarea si inspectia obiectelor de volum mare.

Datorita volumului mare de masurare precum si al senzorilor de inalta calitate acest sistem de scanare 3D ofera posibilitatea de a captura in cel mai mic detaliu fara o repozitionare a sistemului tracker, astfel procesul de scanare devine extrem de rapid si confortabil chiar si in zonele unde accesul este limitat.

Datorita tehnologiei de scanare 3D acest sistem cu scaner laser portabil ofera beneficii remarcabile de mobilitatea si garanteaza rezultate extrem de precise in aplicatiile industriale de masurare si inspectie a calitatii. Scanerul 3D  T-SCAN 3 poate fi adaptat la un brat robotic  industrial pentru procese de masurare rapide si precise.

In timpul procesului de scanare datele 3D capturate sunt afisate in timp real pe monitorul PC-ului , lucru care asigura un flux continuu de lucru si deosebit de eficient.                                                                                      

Pe langa stabilitatea la temperaturi ridicate, scanerul are caracteristici ale senzorilor si algoritmilor optimizate dupa metode de etalonare care garanteaza rezultate excelente de scanare 3D la o acuratete foarte ridicata. Acest lucru face din scanerul laser T-SCAN 3 echipamentul perfect pentru aplicatii industriale de masurare, inspectie si control a calitatii.

Accesorii:

Deasemenea scanerele 3D Steinbichler pot fi montate pe brate robotizate industriale pentru automatizarea completa a sistemului de scanare 3D crescand astfel precizia si rapiditatea de scanare.
Datorita stabilitatii fizice mari, sistemul de scanare 3D T-SCAN 3 este ideal si pentru operarea pe un robot industrial fara ca fortele de accelerare sa influenteze calitatea scanarilor Dvs. T-SCAN 3 garanteaza o reproductibilitate mare iar rezultatele de masurare sunt precise fara a fi nevoie sa recalibrati sistemul la fiecare scanare 3D.

Software:

Software inclus T-SCANplus cu ajutorul caruia puteti realiza scanarea 3D, achizitia de puncte 3D puteti realiza suprafete mesh sau suprafete triangulizate (fisier .STL), puteti obtine netezirea suprafetelor, modelarea muchiilor, umplera gaurilor, etc.
Software-ul T-SCANplus este perfect pentru Dvs datorita modului usor de utilizare in vederea scanarii si postprocesarii obiectelor dorite din cadrul aplicatiilor si proiectelor Dvs. Software-ul permite o pre-aliniere automata a suprafetelor scanate usurand astfel munca si imbunatatind timpul de postprocesare al suprafetelor scanate. Cu acest software puteti realiza o masurare precisa si o inspectie de calitate a produselor Dvs cu multa usurinta si fara a pierde timpul cu metodele conventionale.
Realizeaza postprocesarea automata (converteste punctele 3D achizitionate in suprafete mesh sau triangle. Editarea automata si optimizarea suprafetelor (eliminarea rezultatelor aberante, toleranta de netezire, scalare, oglindire). Posibilitatea de a exporta scanarile 3D obtinute in formatele: IGES, AC,VDA-FS, ASCII, NC-ASCII
Realizeaza verificarea scanerului 3D, a sistemului TouchProbe, setarea si registrarea camerei dar si controlul sistemelor de scanare 3D.

De asemena la cerere puteti achizitiona si software-ul INSPECTplus, program special pentru inspectie si masurare. Cu acest software puteti sa incarcati modelul CAD, modelul scanat si sa realizati alinierea si apoi puteti realiza comparatia celor 2 modele. Software ideal pentru asigurarea parametrilor calitatii, lucru esential pentru afacerea Dvs.

Nota 10 din 7 note.
Contacteaza consultatii zspotmedia pentru pretul acestui produs.
Descarca brosura produsului in format PDF


Caracteristici Scaner 3DT-SCAN 3 SENSOR
Adancime masurare75 mm
Latime de scanare 3D90 mm
Distanta medie de masurare83 mm
Frecventa scanare 3D10 - 140 Hz
Rata esantionare de masurare a distantei20 kHz
Rezolutie de masurare1 [μm]
Rezolutie laterala0.1 mm
Densitatea punctelor 3D in directia de scanare0.07 - 0.98 mm
Dimensiune senzor172x138x80 mm
Greutate senzor1.2 Kg
Lungime cablu Scaner-PC9 m
Tip laserdioda
Clasa laser2
Lungimea undelor laser670 [nm]
Pozitionare automatabrat robot industrial
Caracteristici Scaner 3DTRACKING SYSTEM
Volum masurare1.5 - 6 m
Dimensiuni1126x200x161 mm
Greutateaprox 19 Kg
Compensare temperaturaDa
Ecran afisare volum masurare cu laser pointerDa
Domeniu de etalonareDa
TouchprobeDa
Extensie la masina portabila de masurare coordonate (PCMM)Da
Operare camera dublaNu
Referinte dinamice - Repozitionare cameraDa
Suport mobil si operare laptopDa