Scaner 3D portabil | Scanere 3D portabile ARTEC MH

Solicita pret
Departament 3D    Dep. 3D

Scaner 3D portabil | Scanere 3D portabile ARTEC MH


Scaner 3D portabil Artec MH
Scaner-ul 3D portabil Artec MH este modelul cel mai usor al seriei Artec pentru dimensiuni medii - cea mai versatila si populara serie de scanere 3D a producatorului american. Seria include modelele Artec M, MH (scaner hand-held) si MHT (scaner color), fiind perfecta pentru digitizare obiecte 3D de dimensiuni medii cum ar fi o lustra, un picior uman (uz medical in ortopedie), sau o teava de esapament pentru motocicleta (inginerie inversa).
Contacteaza consultantii nostri pentru pretul final al acestui produs.

Acest produs nu mai face parte din oferta Z Spot Media!
Contactati un consultant pentru un produs similar. 

Modelul de scaner 3D portabil Artec MH este cel mai versatil si mai cunoscut scaner din gama Artec, disponibil la un pret excelent si cu o gama extrem de larga de aplicabilitate. Artec MH este perfect pentru digitizare obiecte 3D de dimensiuni medii avand avantajul portabilitatii (scaner portabil). Scanerul ofera eficienta maxima in scanarea 3D a partilor corpului uman (un bust, o fata, etc), a articolelor uzuale (o lampa,  o statueta) sau digitizare 3D a pieselor si subansamblelor ingineresti -  o teava de esapament, o piesa industriala, etc.
 

Scaner 3D portabil la un pret accesibil pentru o digitizare 3D perfecta

Modelul Artec MH de scaner portabil este perfect pentru digitizarea 3D a partilor corpului uman si in special a chipurilor umane. Datorita tehnologiei folosite in scanare - o lampa flash in loc de raza laser - tehnologia Artec este complet sigura pentru vedere, nepunand in pericol ochii subiectului, ceea ce il face ideal pentru digitizare 3D in medicina.
 
 
In plus, greutatea mica si designul ergonomic confera portabilitate maxima modelului MH de scaner 3D. Fiind usor de tinut in mana si de manevrat, scanerul Artec MH este ideal in domeniul conservarii patrimoniului pentru uzul arheologilor, muzeografilor, paleontologilor, etc. Folosind Artec MH 3D nu mai este nevoie de mutarea sau atingerea descoperirilor arheologice pretioase sau a statuilor vechi din muzee pentru digitizarea 3D a obiectelor.
 
Digitizarea se realizeaza in sistem stereo, astfel incat modelul 3D obtinut cu scanerul 3D Artec poate fi vizualizat stereo cu ajutorul unor ochelari 3D.
 

Aplicabilitate scaner 3D portabil Artec MH: 

Fiind un scaner de mana (hand-held) Artec MH are un domeniu de aplicabilitate extrem de larg in digitizare 3D incluzand:
 • Uz medical: chirurgie plastica, ortopedie, ingrijire post-traumatica, dietologie, proteze medicale,   etc – digitizare 3D unor parti ale corpului
 • Aplicatii industriale: prototipare rapida diverse obiecte, digitizare obiecte 3D in inginerie inversa (reverse engineering) in diverse industrii producatoare, laboratoare de control al calitatii, etc;
 • Design: studiouri de cercetare pentru ergonomicitate in design, ateliere proiectare 3D si arhitectura, sculptura
 • Moda: productia de modele si manechine, croitorie pe comanda
 • Studiul si conservarea patrimoniului: muzee, paleontologie, arheologie, istorie, muzee virtuale 3D
 • Educatie: utilizarea scaner 3D in cadrul universitatilor si facultatilor de arta si design, inginerie, arhitectura, etc pentru digitizare 3D.
 • Alte domenii: criminalistica, asigurari de daune si auto (reconstituiri si studiul deformatiilor in cazul accidentelor)
 
Z SPOT MEDIA este distribuitorul autorizat al Artec Group in Romania, asigurand servicii complete pentru clienti si reselleri: transport, instalare, training, intretinere si post-garantie (prin unitatea service proprie). Firma va pune la dispozitie scanere demo pentru teste si demonstratii digitizare 3D.

 

Utilizare scaner portabil 3D Artec MH

Scaner-ul Artec MH este extrem de usor de utilizat chiar si de operatori amatori. Pur si simplu se conecteaza prin portul USB la calculatorul pe care in prealabil s-a instalat aplicatia software de digitizare 3D Artec Studio. 
 
Scaner-ul de mana nu necesita echipamente sau accesorii speciale pentru calibrare si nici aranjari speciale. Doar apasati butonul de pornire al scaner-ului si plimbati scaner-ul de mana in jurul obiectului 3D in timp ce acesta realizeaza digitizarea 3D. Lumina este proiectata pe obiect de 15 ori pe secunda astfel incat sa fie scanate 500,000 puncte/sec *. In acest fel va puteti misca destul de lejer si rapid in jurul obiectului si tot veti obtine scanari 3D de calitate
Nota: * Viteza de achizitie a datelor este de max 500.000 puncte/s, depinzand de performanta computerului folosit, frecventa cadrelor in procesul de scanare 3D, obiectul scanat)
 

Formate scanare 3D

Digitizarea obiectelor 3D se face cu o rezolutie de 0,5mm si o acuratete de 0,1mm
Scaner-ul poate salva fisierele 3D atat in formatele standard (OBJ, STL) cat si in formate WRML, ASCII, AOP, CSV. 
 

Aplicatie software 3D inclusa

Scaner-ul portabil este livrat impreuna cu aplicatia Artec Studio, un pachet software cu functii complete care permite digitizarea (captura) 3D, editarea si imbunatatirea calitatilor modelelor 3D si exportul lor in formate 3D variate catre alte aplicatii software. Aplicatia include functii de aliniere a scanarilor partiale 3D,  sudarea (fuzionarea) sectiunilor precum si slefuirea si netezirea retelei triunghilare obtinute cu scaner-ul.
Pentru mai multe detalii consultati pagina de software scanare 3D Artec Studio.
 

Cerinte sistem PC pentru utilizare scaner 3D:

 • Procesor: Orice procesor compatibil Intel, Intel Core Quad, I5, recomandat I7
 • Memorie: Minim 2GB RAM; recomandat 4GB sau mai mult
 • USB: Minim 1 port USB2.0
 • Video: recomandat placa video NVidia
 • Vizualizare stereo viewing: placa grafica NVidia Quadro sau mai buna
 • Sistem PC: Windows XP32, Windows Vista 32bit/64bit, Windows 7 32bit/64bitNota 10 din 7 note.
Contacteaza consultatii zspotmedia pentru pretul acestui produs.
Descarca brosura produsului in format PDF


Posibilitate captura textura / culoareNU
Rezolutie max. 3D0.5mm
Acuratete max. puncte 3D0.1mm
Acuratete max. 3D pe distanta0.15% la peste 100cm
Rezolutie textura/culoare-
Culori-
Sursa lumina scanerBulb lumina flash (nu laser)
Camp liniar vizualizare, raza min. HxW214mm x 148mm
Camp liniar vizualizare, raza max. HxW536mm x 371mm
Distanta de lucru
Viteza captura video15fps
Timp expunere0.0002sec
Viteza max achizite date500.000 puncte/sec
Calibrare 3D scanernu necesita echipament special
Formate fisiere iesireOBJ, STL, WRML, ASCII, AOP, CSV
Capacitate procesare40.000.000 triunghiuri/1GB RAM
Procesare multi-coreDa
Dimensiuni scaner180x187x260mm
Greutate scaner1.4kg
Consum putere12V, 36W
Interfata scaner1 port USB2.0
Sisteme operare
Cerinte minime sistem
Cerinte suport stereoNVIDIA Quadro sau mai bun
Ce contine pachetul:Scaner 3D Artec portabil, geanta transport, cablu USB, cablu alimentare, adaptor alimentare, Artec Studio software 3D, manual utilizare