Recomandari privind mentenanta imprimantelor UV

1. Orice echipament de printare pe baza de cerneluri necesita operatiuni zilnice de intretinere si de mentenanta la perioade regulate de timp (pentru a impiedica infundarea capetelor, uscarea cernelurilor, mentinerea curata a traseelor de alimentare). Aceste operatiuni de intretinere si mententanta se fac cu un consum de cerneala, care variaza in functie de producator, tehnologie, dimensiune echipament.
2. Cernelurile UV au vascozitate ridicata, timp de sedimentare mai scurt, termen de valabilitate mai mic. Aceste proprietati fac imperios necesara efectuarea operatiunilor de intretinere zilnica si de mentenanta la intervale regulate de timp
3. Printarea necorespunzatoare sau insuficienta, precum si neefectuarea intretinerii/mentenantei sunt cauzele principale ce duc la defectarea capetelor de printare.

Intretinerea zilnica

Inainte de a incepe printarea trebuie sa:
- va asigurati ca temperatura mediului de lucru si al cernelurilor este intre 22 si 25 grade Celsius
- omogenizati cernelurile din rezervoare, folosind o spatula
- va asigurati ca nivelul cernelurilor din rezervoare nu depaseste ¾ din capacitatea acestora
- va asigurati ca rasterul este curat (in caz contrar il veti curata cu alcool izopropilic sau tehnic)
- va asigurati ca piulitele furtunelor de alimentare cu cerneluri, din zona de trecere din rezervoare, sunt stranse
- obtineti un nozzle check-ul bun (in caz contrar efectuati curatarea capului din printare din software)

Mentenanta periodica

In functie de gradul si modul de utilizare, este necesara inlocuirea unor componente la intervale de timp, acestea fiind:
- rezervoarele de cerneala
- traseele de alimentare
- garnitura de vacuum
- wiper
- raster
- damperi
- cap de printare

Va rugam sa respectati intocmai orice alte indicatii primite din partea departamentului tehnic Z Spot Media. Orice functionare anormala sau defectiune survenita in urma utilizarii necorespunzatoare a echipamentelor nu intra sub incidenta contractului de garantie. 

Pentru a asigura o buna functionare a echipamentelor dvs, va recomandam sa alegeti contractele de mentenanta puse la dispozitie de Z Spot Media.