Echipamentul este unul multifunctional, ce poate opera atat sudare, cat si taiere si curatare laser. Schimbarea intre functiile masinii se face in doar cateva secunde si nu necesita personal specializat. Sunt incluse in pachet cinci tipuri diferite de duze pe filet pentru aplicatii specifice. Patru din cele cinci duze sunt folosite pentru diferite tipuri de sudari, una este folosita pentru taieri de materiale cu grosime maxima de 2mm, iar daca se indeparteaza mufa din capatul laserului, se poate efectua curatare pe latime de maxim 50mm.


0729 288 837    (Denis S.)
vanzari@zspotmedia.ro

0758 063 666    (Iulian)
sales.manager@zspotmedia.ro

0721.029.776    (Cristi)
office@zspotmedia.ro
Descriere

Masina poate fi echipata cu sursa laser cu putere de 1500W sau 2000W, cu eficienta mare a conversiei fotoelectrice si durata de viata de 100.000 de ore. Energia electrica din alimentarea masinii este convertita in masura de 25%-30% in energie laser, aceasta rata de conversie fotoelectrica fiind mult mai mare decat in cazul unui laser YAG.

 

Pentru utilizarea laserului constant se utilizeaza N2 (Azot). Presiune: 0.2-0.8Mpa, (1MPa = 10kg/cm2) , de obicei, setat la 0.3Mpa.

 

 • Energia laser este canalizata cu densitate mare, nivelul de deformare termala provocat de laser este scazut, iar zona de topire si cea afectata de caldura este ingusta si adanca.
 • Comparativ cu sudarea prin contact, sudarea cu laser elimina nevoia de electrozi, astfel reducandu-se costurile zilnice de mentenanta a masinii si crescandu-se eficienta de lucru.
 • Cusatura de sudura este fina, adancimea de penetrare este mare, precizia de sudare este mare, iar cusatura are un aspect neted, plat si estetic.
 • Masina nu necesita consumabile, are dimensiuni reduse si costuri mici de operare si mentenanta.
 • Operarea masinii este simpla, fiind necesar un timp scurt de invatare. Astfel, pentru operare nu este necesar un sudor profesionist, ci chiar si lucratori obisnuiti pot folosi masina dupa un scurt training.
 • Pe termen lung, echipamentul reduce semnificativ costurile de procesare. Eficienta conversiei electro-optice este inalta, iar consumul de energie electrica este scazut.
 • Masina are o amprenta mica la sol. Dulapul are integrate sursa laser, chiller, controlul software si nu numai. Capul de sudare portabil este echipat cu 10 metri de cablu cu fibra optica, ceea ce ofera libertate de miscare persoanei care opereaza echipamentul.
 • Sudarea se realizeaza fara deformari, astfel ca se pot suda piese mari, complexe si cu forme neregulate. Mai mult decat atat, sudarea se poate realiza la orice unghi.
 • Deoarece pe zona sudata este aplicata doar o cantitate mica de caldura, pe langa lipsa deformarilor un alt avantaj il reprezinta faptul ca materialul nu se innegreste.
 • Masina prezinta o clema de siguranta ce permite razei laser sa fie emisa doar atunci cand duza de sudura atinge metalul.
 • Pozitionarea cu lumina rosie este folosita pentru a verifica pozitia in timpul sudarii.
Avantaje
Curatare, sudare si taiere
Echipamentul prezinta capul laser care poate fi modificat cu usurinta pentru a indeplini functii multiple de curatare, sudare si taiere de metale.
Sursa laser customizabila
Sursa laser poate fi Raycus, Max sau IPG si poate avea putere mai mica sau mai mare, in functie de procesele pentru care va fi folosita masina.
Racire cu apa
Masina prezinta un sistem de racire cu apa marca Hanli, produs conform celor mai inalte standarde de calitate.
Sistem de control
Sistemul de control asigura vizibilitatea tuturor parametrilor si monitorizarea in timp real a starii intregii masini pentru a evita in avans aparitia problemelor sau pentru depanare.
Duze laser
Masina este livrata impreuna cu cinci tipuri de duze laser, create pentru sudarea colturilor exterioare, a colturilor interioare, a materialelor plane, pentru alimentare cu sarma si pentru taiere.
Alimentare cu sarma
Echipamentul prezinta un sistem automat de alimentare cu sarma. Diametrul sarmei poate fi variabil in functie de nevoile specifice de sudare pe care le aveti.
Consum mic de energie
Comparativ cu sudarea traditionala cu arc, o masina portabila de sudare cu laser economiseste aproximativ 80-90% din energia electrica, iar costurile de procesare sunt reduse cu aproximativ 30%.
Efectul de sudare este foarte estetic
Sudarea cu laser este mai rapida decat in cazul sudarii cu arc, deformarea este mult mai redusa, la fel si aria zonei pe care este aplicata caldura. Cusatura realizata prin sudarea laser arata mult mai bine din punct de vedere estetic, are mai putine porozitati sau chiar deloc, iar procesul din sine nu polueaza. Echipamentul portabil de sudare cu laser poate suda componente de dimensiuni foarte mici, fiind potrivit pentru sudare de precizie.
Procese de finisare reduse la minimum
In cazul sudarii cu laser, caldura aplicata este mica, deformarea piesei foarte scazuta, iar suprafata finisata a cusaturii poate fi obtinuta cu sau fara tratament (in functie de efectul dorit). Masina portabila cu laser poate reduce semnificativ costul fortei de munca, atat pentru ca nu necesita un sudor profesionist pentru operare, cat si pentru ca nu este nevoie sa investiti mult timp in a finisa si nivela cusatura.
Specificatii
SKUMLT.DL3IN115.001
Configuratie standardCabinet pentru sudare cu laser fiber
Sursa laser MAX
Cap de sudare: Portabil
Alimentare cu sarma: Sarma de diametru 0.8/1.0mm
Chiller: Sistem dublu de racire cu apa Hanli 1.2P
Sistem de control al laserului: Touchscreen
Sistem de siguranta ce previne emiterea accidentala a laserului: Da
Putere laser1500W
Lungime de unda laser1080nm
Stabilitate putere la iesire<3%
Frecventa laser50Hz-5Hz
Interval putere ajustabila10-100%
Calitate raza laserFactor M² 1.1
Mediu optim de operareTemperatura: 0-40ºC
Umiditate: 20%-80%
AlimentareAC 220V
Lungime cablu fibra optica10m
Metoda de racireRacire cu apa
Putere totala7KW (1500W)
Dimensiuni echipament930x450x840mm
Greutate echipament160kg
Aplicatii
-Automotive
-Fabricare de utilaje
-Fabricare de echipamente medicale
-Construire de nave si ambarcatiuni
-Industria chimica
-Industria aerospatiala
-Aviatie
-Baterii de alimentare
-Aparate de uz casnic
-Semnalistica
-Mobila din metal
-Usi si geamuri din metal
-Containere din metal -Proiecte DIY
Video

Alte cautari: masini laser, sudura laser, taiere laser , tehnologie laser,