Tehnologii pentru indoirea maselor plastice

O conditie esentiala pentru sistemele de indoit plastic este utilizarea elementilor de incalzire speciali, care sunt rezistenti la supraincalzire. Acestia ofera o consistenta mai mare si un control mai precis al temperaturii. Durata medie de viata a unor elementi calitativi este ridicata, de pana la 2 ani de zile.

Sisteme de indoit mase plastice
Sisteme de indoit mase plastice

Elemente de incalzire

Procesul de inlocuire a elementilor este extrem de simplu, facandu-se in 5 minute sau mai putin.
Toate sistemele de indoit plastic de la Z Spot Media includ un set complet de elementi de incalzire.

Folosind elementi in loc de caldura generata prin radiatii UV, echipamentele asigura ca materialele plastice nu se vor decolora și nu se vor ingalbeni.

Elemente de incalzire
Elemente de incalzire

Element de reglare a inaltimii

Fiecare sistem de indoire are capacitatea de a regla inaltimea sursei (elementului) de incalzire. Acest lucru are o importanta capitala in ceea ce priveste reglarea unghiurilor de indoire si in ajustarea pentru diferite materiale.

Element de reglare a inaltimii
Element de reglare a inaltimii

Panou si sistem de control

Masinile pentru indoit mase plastice sunt echipate cu sisteme electronice de control care permit setarea masinilor pentru operatii repetitive. Aceste operatiuni sunt foarte utile, economisind timp atunci cand se are in vedere productia de duplicate sau productia in masa.

Panou de control
Panou de control

Controlul timpului

Sistemele de indoit vin cu un temporizator reglabil care poate fi setat pentru materialul specific care se doreste a fi îndoit. Timpul poate fi ajustat la pana la 120 de secunde si poate fi setat de catre operator pentru a da un semnal sonor atunci cand materialul este gata. Prin apasarea butonului ”Start”, se reseteaza contorul de timp si se pot asigura astfel temperaturile corecte de incalzire. Mai mult decat atat, poate fi selectat un mod de operare continuu, un comutator de siguranta fiind activat dupa 30 de minute.

Controler timp
Controlul timpului

Controlul temperaturii

Sistemele de indoit plastic includ un element de reglare a temperaturii.
Aceasta caracteristica este importanta pentru incalzirea uniforma a materialelor mai groase sau atunci cand materialul ce se doreste a fi indoit este mai delicat. Spre exemplu, operatiunile repetitive, comenzile mai mari ce apartin aceluiasi proiect sunt realizate mai usor prin intermediul controlului de temperatura.

Controler temperatura
Controlul temperaturii

Tipul si grosimea materialului

Echipamentele pot indoi materialele plastice fara a deteriora imaginile imprimate. Materiale din plastic imprimate (cerneluri UV, cerneluri digitale, serigrafice), materiale plastice laminate, materiale plastice colorate și materiale plastice stratificate pot fi indoite cu ajutorul acestor masini, cu foarte putina sau chiar fara nicio schimbare de culoare sau de contorsionare a imaginii.
Va oferim dispozitive capabile de indoiri ale materialelor plastice de la 1/64” la 0,6” (0,4 mm – 15 mm).
Majoritatea sistemelor de indoit plastic comercializate de Z Spot Media prezinta limitatoare, pentru ca materialele sa poata fi indoite cu o precizie exacta, incluzand de asemenea si ghiduri de masurare.

Tip si grosime material de lucru
Tip si grosime material de lucru

Siguranta

Toate masinile sunt echipate cu functia de oprire automata a caldurii si cu un sistem de securitate pentru cazurile in care tensiunea depaseste limitele admise. Sistemele indeplinesc si chiar depasesc standardele CE si sunt concepute pentru a oferi multi ani de functionare fara a necesita service.

Siguranta in utilizare
Siguranta in utilizare

Calitate

Masinile de indoit plastic sunt fabricate la cele mai inalte standarde, folosind doar piese si componente de inalta calitate.
Spre exemplu, ”inimile” acestor masini sunt reprezentate de transformatoare, iar noi folosim unitati care sunt extrem de rezistente la fluctuatiile de tensiune si frecventa. Acest lucru duce la o consistenta ridicata a temperaturii, la o viata mai lunga a echipamentelor si la o uzura mai scazuta a componentelor.

Calitatea produsului finit
Calitatea produsului finit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *