Role hartie plotter – Ce calitate si ce grosime alegem?

Firma Z Spot Media este specializata in importul si distributia la nivel national de echipamente format mare, fiind distribuitor autorizat Colortrac si Partener Preferat HP si Canon pentru plottere si printere format mare.

O categorie importanta de produse comercializate de Z Spot Media o constituie rolele de hartie pentru plottere inkjet si/sau laser (asa-numitele role CAD de formate A3-B0). Am selectat cu atentie un producator european cu peste 15 ani experienta in domeniul hartiei si am testat hartia impreuna cu cei mai pretentiosi clienti. Pe baza cerintelor lor am ales role ambalate individual, atat in folie de protectie anti-umiditate cat si in cutii de carton pentru a permite transportul si depozitarea rolelor in conditii de maxima siguranta.http://zspotmedia.ro/files/imagini_produse/945aa36e103a2d2fd0a53e2783aa65db_rola%20cad.jpg

Feedback-ul pozitiv primit de la clienti (arhitectura, proiectare, renumite santiere de constructii din Romania) ne-au confirmat alegerea facuta, precum si rezultatele foarte bune obtinute pe toate modelele de plotter, indiferent de brand: HP, Epson, Canon, Oce, NovaJet, etc. A fost remarcata atat calitatea premium a hartiei si gradul de alb precum si modul de ambalare.

Un alt aspect important in alegerea clientilor l-a constituit disponibilitatea unei game large de role plotter de diferite grosimi (80 – 180g/mp) si diferite formate, destinate diverselor aplicatii si cerinte. Rolele de hartie CAD comercializate se regasesc in multiple dimesiuni standard A3 (297mm), A2 (420mm), A1 (594mm), A1+ (610mm), A0 (894mm), A0+ (914mm), B0 (1067mm).

Lungimea rolelor de hartie variaza intre 30m (role cu grosime 120-180g/mp), 50m, 90m sau 175m (role plotter cu grosime 80-90g/mp). Rolele de lungime mai mare (90m, 175m) sunt destinate clientilor cu volum mare de printare, sau copiatoarelor laser.

Ce grosime de hartie alegem?

Pentru printuri uzuale de planuri, schite, planse tehnice cu un grad de acoperire de maxim 50% a cernelii putem utiliza rolele de hartie de 80g/mp, disponibile la un pret avantajos. Hartia de grosime 80g/mp nu este recomandata pentru imprimarea cu cerneluri inkjet (dye si pigment) a printurilor de publicitate (afise, poze, etc) sau planurilor renderizate ce contin zone complet colorate – cu grad de acoperire peste 50%. Aceasta hartie se valureste datorita cantitatii mari de cerneala printata.

Pentru printurile renderizate din domeniul proiectarii, ingineriei si constructiilor, precum si pentru printurile interne de marketing, specialistii Z Spot Media recomanda utilizarea hartiei ceva mai groase, solutia potrivita fiind hartia de plotter cu gramaj de 90g/mp sau 120g/mp.

In cazul printurilor publicitare – afise, postere, poze – calitatea printului va fi evidentiata de hartia cu gramaj mai mare, de 120g/mp sau 180g/mp. De asemenea, in functie de aplicatie sau efectul dorit, putem alege hartie de calitate fotografica mata sau lucioasa.

Pe langa calitatile si caracteristicile hartiei, alte aspecte importante in decizia de achizitie a clientilor sunt:

  • stoc permanent pentru disponibilitate rapida

  • livrare in maxim 24h oriunde in tara;

  • campanii si pachete promotionale lunare;

  • discount pentru comenzi mari;

  • contracte avantajoase cu posibilitatea platii la termen;

  • conditii avantajoase reselleri locali;

  • preturi transparente, calculate la cursul BNR, fara alte comisioane;

Intr-un material viitor vom explica pe larg tipurile de media indoor si aplicatiile potrivite ale fiecarui tip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.