O noua actiune pentru incurajarea activitatilor culturale in mediul digital

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale – Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale a lansat in luna martie a acestui an un apel pentru Actiunea 2.3.3, din cadrul Axei Prioritare 2, care este reprezentata de Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor (TIC) pentru o economie digitala competitiva.

In cadrul acestei axe, sunt vizate imbunatatirea continutului digital si a infrastructurii TIC in domeniul e-educatie, e-incluziune, e-sanatate si e-cultura. Programul urmareste atingerea obiectivelor globale ale Uniunii Europene referitoare la dezvoltarea tehnologiilor digitale in sectoarele culturale, de invatamant si sanatate.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a anuntat in cadrul unui comunicat de presa ca: Alocarea indicativa pentru acest apel este de 10 milioane euro din FEDR, din care maxim 600.000 euro din FEDR pentru intervenţii in zona ITI. Inregistrarea propunerilor de proiecte se realizeaza on-line, in mod continuu, incepând cu data de 28.03.2017, ora 11:00 pana la epuizarea bugetului alocat.

In cadrul sectiunii e-cultura se urmareste alocarea de fonduri pentru digitizarea patrimoniului cultural al Romaniei si conservarea operelor de arta. Astfel, va informam ca puteti inainta proiecte pentru finantarea achizitiei de scannere de carte pentru utilizarea in cadrul bibliotecilor si a altor institutii culturale sau guvernamentale.

Puteti obtine mai multe detalii pe site-ul oficial al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale sau pe site-ul de publicare a fondurilor UE, unde aveti posibilitatea de a descarca ghidurile complete pentru realizarea proiectelor si obtinerea finantarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.