Scanner 3D portabil Artec Ray

Artec 3D a anuntat noul scanner laser Artec Ray la targul “Industrie Paris 2018”

Bucuresti, 10 aprilie 2018

Artec 3D, un dezvoltator si producator de renume mondial de hardware si software 3D profesionale, isi extinde portofoliul de tehnologii de scanare 3D care nu necesita markeri, prin introducerea noului Artec Ray. Scanner-ul a fost prezentat luna trecuta in cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente din sectorul industrial din Europa, “Industrie Paris 2018”, impreuna cu celelalte scannere 3D produse de Artec: Leo, Eva si Space Spider.

Acest nou scanner laser de clasa metrologica care poate captura date de la obiecte mari aflate pana la 110 de metri distanta, produce date de inalta calitate cu precizie submilimetrica. De asemenea, ofera precizie unghiulara superioara pentru a asigura ca si cele mai mici detalii sunt capturate cu precizie. Artec Ray poate sa scaneze si sa proceseze date direct in software-ul puternic Artec Studio, care pot fi apoi exportate fara probleme in programe cum ar fi Geomagic Design X, SOLIDWORKS sau ReCap pentru inginerie inversa sau documentatie de proiectare si constructie.

Scanner 3D Artec Ray
Scanner 3D Artec Ray

“La Artec 3D am devenit o sursa de incredere si respectata pentru tehnologia portabila si software-ul de scanare 3D”, a declarat Artyom Yukhin, presedinte si CEO al Artec 3D. “Cu Artec Ray, acum suntem capabili sa oferim o gama completa de solutii de inalta calitate, care sa permita utilizatorilor sa scaneze 3D aproape orice obiect cu precizie, de la o amprenta umana la un avion sau o cladire cu 10 etaje – atat in interior, cat si in exterior. Ca si in cazul tuturor scanerelor noastre 3D, noul Artec Ray captureaza date folosind tehnologie de scanare fara markeri, asigurand experienta cea mai prietenoasa pentru utilizatorul final. “

Scanare 3D a obiectelor de dimensiuni mari
Scanare 3D a obiectelor de dimensiuni mari

Artec Ray este potrivit pentru prelucrarea de obiecte mari prin inginerie inversa, controlul calitatii si sarcini de inspectie, proiectare de produse, modelarea informatiilor despre cladiri (BIM) in industria constructiilor, inregistrarea completa a scenelor de crima in domeniul criminalisticii si conservarea digitala istorica a monumentelor si a siturilor de patrimoniu. Scanerul poate digitiza cu usurinta obiecte mari, de la cladiri la turbine eoliene, pana la avioane, producand date 3D cu precizie metrologica si fara utilizarea unor markeri adezivi sau a altor mijloace de urmarire. Artec Ray este portabil, compact si usor de utilizat, putand fi configurat in fata unui obiect si putand scana la apasarea unui singur buton. Este potrivit atat pentru utilizarea in interior, cat si in exterior, bateria interna de 4 ore permitand utilizatorului il opereze neintrerupt fara a avea nevoie de o sursa de alimentare.

Artec Ray poate fi asociat cu usurinta cu celelalte scanere portabile de la Artec 3D, cum ar fi Eva, Space Spider sau Leo, pentru a face scanarea si mai rapida a obiectelor mari. De exemplu, pentru a digitaliza un vehicul, utilizatorul poate realiza mai intai 4 fotografii 3D de mare dimensiune de pe fiecare parte a obiectului cu scanner-ul Artec Ray stationar (fix), capturand sectiuni netede mari intr-un timp minim. Apoi, utilizatorul poate completa detaliile, cum ar fi manerele usii si grilajul, cu un scaner portabil Artec, care ofera acces confortabil in orice unghi al zonelor complexe geometric. Daca este necesar, scanerul portabil si usor de manevrat, poate fi folosit si pentru scanarea interiorului, oferind un model 3D complet, in interior si in exterior. imbinarea scanarilor de la diferite scanere Artec cu software-ul Artec Studio este simpla si intuitiva. in plus fata de optiunile formatelor de export pe care Artec Studio le ofera deja, scanerul Ray va fi, de asemenea, capabil sa produca formate cloud point (PTX si BTX) pentru o gama mai larga de aplicatii software specifice.

Scanner 3D portabil pentru utilizare in interior sau in exterior
Scanner 3D portabil pentru utilizare in interior sau in exterior

In Romania, intreaga gama de scannere 3D Artec este distribuita de catre Z Spot Media, companie cu o indelungata experienta in furnizarea de solutii 3D integrate (atat sisteme de scanare, cat si de printare si software 3D). Pentru a consulta produsele noastre intr-o forma completa, dar si pentru a urmari noutatile aparute in domeniu, va invitam sa vizitati site-ul www.zspotmedia.ro la categoria Echipamente & solutii 3D sau showroom-ul din Bucuresti.

 

Date de contact:
Showroom Z Spot Media
Str. Bd. Timisoara Nr. 84 (incinta COMET), Bucuresti
Tel: 021 420 5093
Fax: 021 404 3368
Email: office@zspotmedia.ro
Website: www.zspotmedia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.