Modificari de coduri ale culorilor de folii autocolante

De la 1 februarie 2014, vor fi modificate unele coduri de culoare la cateva din seriile de folii autocolante ORACAL. De asemenea, anumite coduri de autocolante vor fi scoase din productie si vor fi adaugate coduri noi de culoare.

Modificarile se datoreaza Reglementarilor Internationale REACH, privind interzicerea folosirii plumbului la obtinerea pigmentilor de culoare folositi la fabricarea autocolantelor. Conform noilor reglementari, producatorii sunt obligati sa identifice solutii alternative la folosirea compusilor pe baza de plumb in procesul de fabricare a foliilor din PVC.

Producătorul Orafol se va conforma acestor dispozitii. Datorita noii formule chimice de obtinere a pigmentilor pentru culori, noile folii autocolante vor avea un impact redus asupra mediului. Noile coduri de culoare vor fi introduse in oferta – treptat – pe masura ce se epuizeaza stocurile de autocolante existente.

Important de reținut: Exceptand modificarea codurilor de culoare – la cateva coduri din anumite din seriile ORACAL – celelalte caracteristici nu vor suferi modificari.

 

Oracal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.