Hartia de transfer termic: Informatii de baza si nu numai, pentru cele mai bune rezultate

Acest articol prezinta informatii referitoare la transferurile termice realizate pe materialele textile de culoare alba. Exista si hartie de transfer termic pentru materialele textile colorate sau negre, aceasta fiind de obicei mai groasa datorita unui strat de suport cauciucat sau realizat din material textil.

Hartia pentru transfer termic este de mai multe tipuri. Unele dintre acestea sunt concepute pentru a fi utilizate acasa cu un fier de calcat, iar altele sunt destinate utilizarii impreuna cu imprimante de textile profesionale si necesita echipament special.

Hartia de transfer cere ca imaginea sa fie imprimata in oglinda. Acest lucru se datoreaza faptului ca hartia se aseaza cu partea imprimata pe tricou. Daca printati imaginea normal si plasati fata printata pe tricou, design-ul va fi transferat invers. Cele mai multe tipuri de hartie pentru transfer termic sunt facute pentru imprimante laser sau inkjet si se impart in doua categorii, indiferent daca sunt de grad profesional sau nu. Acestea prezinta o folie suport ce poate fi desprinsa la cald sau la rece.

Una dintre cele mai mari si cunoscute probleme ce tin de transferul termic este faptul ca hartia de transfer lasa adeziv in toate zonele in care hartia este prezenta, insa fara a afecta imaginea. Acest lucru inseamna ca orice zona alba sau negativa fara toner sau cerneala va lasa adeziv de transfer pe tricou. Astfel, pe tricou, in lipsa cernelii sau a tonerului, adezivul va schimba aspectul tesaturii. Aceasta zona va avea un aspect de ceata sau umbra. De aceea, acest tip de hartie nu este indicat pentru a fi utilizat doar pentru text. Design-urile cu forme definite si cu zone albe in interiorul acestor forme sunt cele mai potrivite.

Hartia de transfer pentru imprimantele inkjet are o acoperire buna, dar vi se poate intampla sa iasa culorile la spalare. De aceea, este important sa folositi mai multa apa atunci cand spalati pentru prima data tricourile realizate prin transfer inkjet. Niciodata nu turnati apa sau alt fel de lichid pe un tricou pe care abia ati facut transferul. Cel mai bine este sa spalati tricourile transferate prin aceasta metoda inainte de purtare. Astfel, zona transferata se va inmuia si excesul de cerneala va fi inlaturat.

Exista cateva hartii de transfer color pentru imprimantele laser foarte interesante, care se folosesc fara a necesita taiere. Acest tip de hartie prezinta un proces de presare in doi pasi, in care adezivul este prezent numai in zonele in care tonerul se afla pe hartie. Pentru inceput hartia de transfer este imprimata, apoi este presata cu hartia adeziva. Acest tip de hartie este creat pentru a fi utilizat cu o presa termica pneumatica, deoarece aceasta aplica o presiune de 27 de kilograme sau mai mult in timpul presarii.

Puteti folosi de asemenea si un fier de calcat cu multe tipuri de hartii de transfer si sa obtineti rezultate foarte bune. Utilizati cele mai inalte setari de caldura ale fierului de calcat si apasati ferm pe acesta, in timp ce il deplasati pe material. Incalziti bine si uniform in timp ce aplicati si o presiune mare.

Daca veti folosi o presa termica veti imbunatati foarte mult rezultatele oricarui tip de hartie folosit. Caldura uniforma si constanta, in combinatie cu presiunea aplicata de catre presa termica, va oferi cele mai bune rezultate. Presa termica va fi capabila sa mentina setarile mari de temperatura, cuprinse intre 175ºC si 200ºC in timp ce transferul se face pe materialul textil dorit.

Exista, de asemenea, hartie de transfer termic care este utilizata in tehnica serigrafiei. Design-ul este printat in oglinda, la fel ca si in cazul transferului termic digital. De exemplu, baza de alb va fi imprimata ultima. Un adeziv sub forma de pulbere, este aplicat pe cerneala plastisol si apoi se usuca partial. Cerneala se va fixa cu ajutorul pudrei adezive si se va usca total cand este presata pe materialul textil cu ajutorul presei termice.

Industria publicitara si cea a obiectelor personalizate se bazeaza pe originalitate. Pentru a reusi sa va diferentiati fata de concurenti trebuie sa utilizati tehnici de inscriptionare cat mai diversificate. Z Spot Media ofera clientilor sai multe tipuri de hartie pentru transfer termic, cu ajutorul carora puteti imprima pe textile colorate sau negre, precum hartia pentru transfer termic SpotLine JET-BLACK. Un alt tip de hartie este hartia pentru transfer termic SpotLine JET-WHITE, creata special pentru textilele albe sau in culori deschise.

Mai mult, cu ajutorul hartiei de sublimare SublimALL, puteti imprima si pe alte tipuri de materiale, cum ar fi lemnul, metalul, ceramica sau plasticul, cat si materialele textile netratate siliconic.

Oricare ar fi aplicatiile pentru care veti opta, la Z Spot Media veti gasi o intreaga gama de hartie pentru transfer termic, la o calitate exceptionala. Specialistii nostri va vor oferi toate sfaturile necesare pentru alegerea acesteia.

Date de contact:

Showroom Z Spot Media
Bd. Timisoara Nr. 84 (incinta COMET), Bucuresti
Tel: 021 420 5093
Fax: 021 404 3368
Email: office@zspotmedia.ro
Website: www.zspotmedia.ro

2 thoughts to “Hartia de transfer termic: Informatii de baza si nu numai, pentru cele mai bune rezultate”

  1. Bună ziua, în funcție de tipul și formatul hârtiei dorite, găsiți prețurile accesând link-urile de mai jos:
    Hârtie transfer termic JET-WHITE, textile albe, A4: https://www.zspotmedia.ro/hartie-transfer-termic-textile-albe-a4-p673.html
    Hârtie transfer termic JET-BLACK, textile negre, A4: https://www.zspotmedia.ro/hartie-transfer-termic-textile-negre-a4-p672.html
    Hârtie transfer termic JET WHITE, textile albe, A3: https://www.zspotmedia.ro/hartie-transfer-termic-textile-albe-a3-p41.html
    Hârtie transfer termic JET-BLACK, textile negre, A3: https://www.zspotmedia.ro/hartie-transfer-termic-textile-negre-a3-p42.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.