Cum alegeti o masina laser fiber potrivita pentru afacerea dvs

Cum sa alegeti o masina de marcare fiber laser potrivita pentru afacerea dvs?

Tehnologia de marcare cu fiber laser… pe scurt

Tehnologia de marcare cu laser fiber a fost adoptata de multe tipuri de business-uri. Marcarea cu laser fiber este mult mai eficienta decat marcarea traditionala din mai multe aspecte. Totusi, cum alegeti echipamentul potrivit dintre numeroasele produse de pe piata? Aceasta este principala intrebare a majoritatii cumparatorilor care nu au experienta in acest domeniu. Acest articol va va oferi recomandari detaliate, iar daca veti urma aceste sfaturi, cu siguranta veti putea alege echipamentul potrivit pentru afacerea dvs.

Care sunt componentele unei masini de marcare cu laser fiber?

Masina de marcare cu laser fiber este aplicata pe scară largă în industria metalelor, industria non-metalelor, precum și in industrii speciale. Tehnologia este frecvent utilizata in marcarea cu laser a bijuteriilor, corpurilor de iluminat, sistemelor de prindere, cutiilor de aluminiu, accesoriilor auto sau chiar a alimentelor (mere, oua, etc).

Sursa laser: Aceasta reprezinta nucleul unui echipament de marcare cu laser fiber. Are o aplicabilitate larga in industrii precum telecomunicatii, constructii navale industriale, fabricarea de automobile, etc. Exista numeroase marci de surse laser, printre care amintim: Raycus, Maxlaser, JPT, FEIBO, Coherent, IPG, SPI.

Galvanometru: Galvanometrul este un instrument folosit pentru masurarea curentilor electrici de slaba intensitate, fiind proiectat in acelasi fel ca un ampermetru, diferenta fiind ca acul ampermetrului este inlocuit de lentile. Galvanometrul este utilizat in principal in marcarea si gravarea cu laser, iar in prezent galvanometrul este aplicat si masinilor de marcare cu laser fiber.

Lentile: Mai sunt denumite lentile pentru focus, lentile de scanare sau lentile F-theta si sunt utilizate in principal pentru a focaliza fasciculele produse de galvanometru pe un plan. Nota: Este important sa alegeti de la inceput suprafata de marcare potrivita pentru cerintele Dvs, inainte de achizitionarea echipamentului. Nu este necesar sa achizitionati un echipament mai mare, mai puternic sau mai scump, ci doar unul potrivit nevoilor dvs. De exemplu, un echipament cu suprafata de marcare mai mare nu va avea rezolutia necesara pentru micromarcare (deci nu va fi un echipament cu aplicabilitate multipla, asa cum pare la prima vedere).

Cartela de marcare: Mai este denumita si cartela de control laser sau cartela de marcare laser. Se utilizeaza pentru conversia textelor si a graficii in semnal analog sau digital si apoi transmiterea lui la galvanometru.

Indicator cu lumina rosie: denumit si laser cu lumina rosie. Deoarece fasciculul laser de 1064nm este invizibil, in timp ce fasciculul de 650nm este vizibil, fasciculul de 1064nm si fasciculul de 650nm sunt suprapuse cu ajutorul unui combinator de fascicule. Fasciculul de 1064nm urmareste directia fasciculului de 650nm indicand calea luminii. Laserul cu lumina rosie se afla in rack-ul combinatorului de fascicule.

Combinator de fascicule: este cunoscut si sub denumirea de lentile pentru combinarea fasciculelor laser si este utilizat pentru indicarea traiectoriei luminii. Laserul de 1064nm este invizibil, insa avem nevoie sa stim care este punctul de focalizare in procesul propriu-zis de marcare, pentru a determina pozitia de marcare.

Cabinet: se mai numeste si cabinet pentru marcare cu laser fiber sau cabinet de control pentru raza laser. Daca facem o paralela intre o masina de marcare cu laser fiber si o casa, atunci acest cabinet reprezinta structura casei, iar toate celelalte accesorii se afla in interiorul casei.

Controler PC: se poate utiliza si un calculator obisnuit. Pentru masina de marcare cu laser fiber se poate folosi si un laptop, deoarece are incorporata o cartela de marcare cu interfata USB. Astfel, puteti transforma masina de marcare cu laser fiber intr-una portabila.

Fiber lasere VS metode traditionale

Pe langa cele de mai sus, o masina de marcare cu laser fiber prezinta si sursa de alimentare, cutie principala de control al puterii (care nu este necesara pentru masina de marcat portabila) si rack-ul combinatorului de fascicule cu lumina rosie. O masina de marcare echipata cu un dispozitiv laser fiber poate produce o raza de inalta calitate, cu o lungime de unda de 1064nm. Sursa laser are o durata de viata de aproximativ 100.000 de ore si poate converti peste 28% din energia electro-optica, avand o capacitate excelenta de a economisi energie si a proteja mediul. Astfel, in comparatie cu metodele traditionale de prelucrare, cum ar fi coroziunea, prelucrarea cu scanteie electrica, gravarea mecanica si imprimarea, masina de marcare cu laser este o metoda moderna de prelucrare de precizie, avand urmatoarele avantaje:

In primul rand, adopta tehnologia laser pentru prelucrare, care poate procesa piesele fara a fi nevoie sa intre in contact cu uneltele de procesare. Masina poate functiona fara a genera forta de taiere sau prea multa caldura, asigurand astfel precizia de taiere a pieselor de lucru. In acelasi timp, poate prelucra o varietate de materiale si poate realiza marcari fine pe suprafata a diverse materiale, marcari ce dureaza un timp mai indelungat.

In al doilea rand, echipamentul poate controla spatiul si timpul de procesare destul de bine, utilizand tehnologia laser. Acestea pot fi ajustate in functie de material, forma si dimensiune, precum si in functie de mediul de procesare. Masina de marcare cu laser fiber functioneaza intr-un mod flexibil si se potriveste atat cu nevoia de proiectare de piese unice, precum si cu necesitatea productiei de masa.

In al treilea rand, masina de marcare cu laser fiber are o precizie la nivel de milimetri sau chiar microni, ceea ce este imposibil de modelat sau schimbat. Prin urmare, se observa ca masina de marcare cu laser fiber joaca un rol extrem de important in combaterea produselor contrafacute.

Marcare ceas cu laser fiber

In al patrulea rand, prin combinatia dintre sistemul de procesare laser si tehnologia digitala computerizata, se creeaza un echipament eficient de procesare automata care poate marca texte, simboluri si modele, acest lucru facilitand proiectarea unui model si modificarea continutului marcajului prin intermediul software-ului, raspunzand astfel nevoii de productie moderna, bazata pe eficienta si viteza. Nu in ultimul rand, masina de marcare cu laser fiber prezinta o tehnologie de procesare curata si fara nicio sursa de poluare.

Desi toate informatiile de mai sus reprezinta cunostinte de baza despre masina de marcare cu laser fiber, acestea nu sunt suficiente pentru a determina echipamentul potrivit pe care ar trebui sa il achizitionati. Pentru acest lucru, trebuie sa luam in considerare urmatoarele intrebari inainte de a ne decide pe care dintre ele le vom selecta, astfel incat sa putem detine o masina perfect potrivita pentru nevoile noastre.

Determinarea nevoilor

Mai intai de toate, trebuie sa va ganditi daca intr-adevar aveti nevoie de o astfel de masina in ceea ce doriti sa realizati. Ar trebui sa analizati in mod deliberat aceasta intrebare inainte de a cumpara un astfel de echipament. Ar trebui confirmat faptul ca acest echipament este cu adevarat necesar in activitatea dvs. si ca nu exista unul mai bun pe piata, indiferent daca este din punct de vedere al pretului sau al performantei.

Multe persoane nu cunosc prea multe lucruri despre masinile de marcat cu laser fiber, nefiind astfel in masura sa identifice in ce industrie este profitabila si unde este nevoie de ea. In realitate, masina de marcare cu laser fiber are o aplicabilitate larga. Conceptual, este necesara o masina de marcare cu laser fiber atunci cand doriti marcarea de diverse obiecte. Atentie, trebuie luat in considerare materialul pe care urmeaza sa il folositi, mai exact, materialul care va fi marcat.

In cazul in care este vorba despre o piesa solida, atunci masina de marcare cu laser nu este neaparat necesara. Daca activati in industria hardware, productie unelte, instrumente, obiecte sanitare, tacamuri din otel inoxidabil, aparatura medicala, cutii si pungi, acestea pot fi marcate cu ajutorul unei masini de taiat cu laser fiber. Daca activati in industria de cadouri, masina poate fi utila pentru a marca pe cutii din lemn, USB-uri, laptop-uri, etc. In schimb, daca activati in industria ceasurilor si a instrumentelor de masura, aceasta poate fi potrivita pentru carcase metalice, suporturi, rame, instrumente si panouri. In plus, masina este potrivita si pentru marcarea carcaselor de telefoane mobile, a elementelor electronice si a dispozitivelor din industria comunicatiilor.

Urmatorul pas este cel in care trebuie sa luati in considerare urmatorii factori de baza ai produsului in sine:

Mai intai trebuie sa cunoasteti in mod clar componentele cheie ale unei masini de marcare cu laser fiber, cum ar fi dispozitivul laser si galvanometrul. Putem selecta produsul comparand avantajele unor astfel de parti pe care masina le prezinta, spre exemplu, sursa laser.

Deoarece sursa laser reprezinta cea mai importanta parte a masinii de marcare cu laser fiber, calitatea acesteia determina calitatea intregii masini. In general, sursele laser importate au o calitate superioara si pot produce o raza laser mai buna si o rata de conversie electro-optica mai mare, in timp ce produsele interne sunt inferioare calitativ celor importate. Indiferent de alegere, acestea pot satisface nevoile fiecarei industrii. Deci, daca aveti probleme financiare, puteti alege o sursa interna a laserului la un pret mai mic. De asemenea, o lentila buna poate reflecta mult mai bine raza laser, la un consum redus, ceea ce reprezinta un mod bun pentru cresterea ratei de conversie electro-optica a masinii de marcare cu laser fiber.

In timp ce lentilele pot fi importate sau interne, si lentilele interne pot fi clasificate ca fiind realizate din materiale interne sau importate. Exista diferente semnificative de pret, efect si durata de viata a acestora. Puteti alege varianta potrivita in functie de conditiile dvs. specifice de lucru.

Un alt factor care trebuie luat in considerare este echipamentul de racire. Majoritatea masinilor de marcat cu laser fiber adopta tipul de racire cu aer, care nu cauzeaza probleme in general. De asemenea, trebuie luata in considerare calitatea si viteza ventilatoarelor.

Ganditi-va la ce fel de dispozitiv laser este cel mai potrivit pentru dvs., deoarece este posibil sa nu fie necesar unul de mare brand sau foarte scumpe, dar trebuie sa se potriveasca nevoilor dvs. Pentru a determina ce dispozitiv este cel mai potrivit pentru nevoia dvs., trebuie sa tineti cont de urmatorii factori:

  • cerintele dvs. de procesare
  • materialul procesat
  • cerintele produsului
  • marimea produsului care trebuie procesat
  • marca dispozitivului

Dupa alegerea dispozitivului laser, cea de-a doua parte importanta a unei masini de marcare cu laser este galvanometrul sau.

Partile cheie ale unei masini de marcat cu laser fiber includ sistemul de control al marcarii laser si capul de marcare laser. Putem spune ca dezvoltarea masinii de marcare cu laser poate fi vazuta din dezvoltarea sistemului de control si a capului de marcare. Incepand cu anul 1995, aparatul de marcare cu laser a evoluat de la dimensiunile mari, la o oglinda rotativa si apoi la galvanometru, iar metoda de control a evoluat de asemenea de la controlul direct din software, pana la procesarea in timp real. In zilele noastre, inovarea si dezvoltarea masinii laser cu semiconductori, masinii laser fiber si a masinii cu laser UV ridica noi provocari procesului optic de control – capul de marcare cu laser galvanometric (sistemul de scanare galvanometrica) fiind cel mai recent produs.

In 1998, a aparut o noua era de larga aplicabilitate in cazul sistemului de scanare cu galvanometru in China. Galvanometrul este, de asemenea, cunoscut sub numele de ampermetru, deoarece este proiectat in totalitate dupa modul de proiectare a ampermetrului., diferenta fiind: acul ampermetrului este inlocuit cu lentile, iar semnalul sondei este inlocuit de semnalul -5V—5V sau -10V—10V DC care este controlat de catre computer, astfel incat sa se finalizeze actiunea prestabilita. La fel ca si in cazul sistemului de scanare de tip rotativ, acest tip de sistem clasic de control adopta o pereche de lentile oglinda. Diferenta consta in faptul ca motorul pas cu pas care controleaza acest set de lentile este inlocuit cu motorul servo, iar aplicarea senzorului de pozitie si a circuitului de feedback negativ asigura si mai mult precizia sistemului. Intregul sistem atinge un nou nivel in viteza de scanare si in precizia pozitionarii repetate.

Sistemul de scanare a galvanometrului poate adopta grafice vectoriale si texte. Sistemul adopta metoda de procesare a graficelor prin software, in calculator, aceasta fiind o metoda precisa, eficienta si nedistorsionata, imbunatatind foarte mult calitatea si viteza masinii de marcare cu laser fiber. Intre timp, marcarea cu galvanometru poate fi facuta si prin metoda de marcare prin puncte, care este adecvata pentru marcarea online si poate marca mai multe informatii in stil punctat, in comparatie cu marcarea de tip matrice, utilizand unul sau doua galvanometre de scanare.

Tehnologia de marcare a scanarii galvanometrice suporta atat marcarea vectoriala, cat si marcarea punctata, campul de actiune al marcarii fiind reglabil, iar viteza de raspuns si viteza de marcare sunt mari (poate marca sute de caractere pe secunda), cu o calitate superioara a marcarii, performanta excelenta de urmarire a traiectoriei si adaptabilitate crescuta la mediul de lucru.

Modul laser fiber

Asadar, am aflat ca accesoriile de baza, cum ar fi dispozitivul laser si galvanometrul, sunt indicatori importanti de referinta pentru a selecta o masina de marcare cu laser fiber. Dar ce se intampla cu celelalte accesorii? Stim cu totii ca exista multe alte accesorii, cum ar fi: sursa de alimentare, filtrul de aer, cabinetul metalic, IPC, lentilele, uneltele de prelucrare, benzile de date sau chiar si suruburile. Toate acestea sunt diferite ca si calitate si pret. In al doilea rand, chiar si diferenta nivelului de tehnologie in privinta detectiei si corectarii erorilor, dar si serviciile tehnice disponibile ar trebui luate in considerare atunci cand selectati o masina de marcare cu laser fiber.

Dupa determinarea configuratiei masinii care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs., trebuie sa luati in considerare stabilitatea si fiabilitatea echipamentului in mediul general de operare. In cele din urma, ar trebui sa luati in considerare compania de la care achizitionati echipamentul, care este, de asemenea, critic pentru un echipament. Deci, atunci cand va ganditi la compania distribuitoare, ce factori ar trebui sa luati in considerare?

Mai intai de toate, compania trebuie sa fie cunoscuta pe piata, astfel incat sa fiti siguri ca veti obtine produse de inalta calitate la un pret bun. In al doilea rand, compania trebuie sa fie stabila, astfel incat produsele sa poata fi expediate la timp. In al treilea rand, serviciul post-vanzare: odata ce exista o problema la masina, sa puteti contacta distribuitorul pentru a rezolva problema, ceea ce presupune ca distribuitorul sa furnizeze servicii de asistenta post-vanzare. Astfel, nu veti avea pentru ce sa va ingrijorati dupa ce veti achizitiona echipamentul. In al patrulea rand, verificati certificarile de calitate si garantia – daca un distribuitor are capacitatea de a furniza aceste documente sau alte certificate necesare, acest lucru atesta faptul ca echipamentul merita luat in considerare.

Daca este necesar, puteti verifica site-ul oficial al companiei, verificand informatiile de baza si directoarele de stiri. Daca feedback-ul este pozitiv, va puteti simti confortabil si liber sa achizitionati si sa utilizati cu incredere echipamentele.

In plus, trebuie sa luati in considerare oportunitatea furnizarii de accesorii pe termen lung si eficienta costurilor de prelucrare. De fapt, punctele de mai sus ar trebui sa fie luate in considerare in combinatie cu alegerea producatorului. Pretul masinilor de marcare cu laser fiber variaza mult, dar cel mai important este sa urmati principiul ”primiti ceea ce platiti”. Nu este rational sa alegeti un produs cu un pret prea mic, deoarece este imposibil sa aveti un produs bun la un pret scazut. Este impotriva regulii pietei ca echipamentul sa aiba o configuratie buna si un pret scazut. De asemenea, este inutil sa aveti un echipament scump care are mai multe functii decat cele de care aveti nevoie. Pe scurt, un raport calitate-pret optim este este cea mai buna alegere.

Cele mai importante 10 avantaje ale unui fiber laser

In momentul de fata exista masini de marcare cu laser, masini de marcare cu laser UV, masini de marcare 3D cu laser, masini de marcare cu laser CO2, etc. Facand comparatie cu produsele de mai sus, care sunt avantajele remarcabile pe care le are o masina de marcare cu laser fiber? Iata cele mai importante 10 avantaje:

1. Este potrivit pentru majoritatea materialelor metalice si nemetalice
2. Procesarea cu laser nu cauzeaza contact mecanic, deteriorare a uneltelor de lucru sau poluare
3. Raza laser este foarte fina, acest lucru ducand la un consum foarte mic de material procesat
4. Nu foloseste raze X, astfel ca nu interfereaza cu campul electric sau magnetic
5. Este usor de operat si poate realiza procesare automata cu viteza si eficienta mare
6. Operatorul poate observa sau monitoriza conditiile suprafetei procesate prin microscop sau printr-un sistem cu camera
7. Poate patrunde prin materiale transparente (asa cum este cuartul sau sticla) si apoi poate procesa in interiorul lor
8. Poate focaliza raze in interiorul sau pe suprafata inclinata a unui material printr-un sistem cu prisma sau sistem reflector
9. Poate marca coduri de bare, caractere, modele si imagini
10. Latimea unei linii marcate poate fi de pana la 12mm, iar adancimea poate fi de pana la 10mm

Luand in considerare informatiile de mai sus, se poate observa ca masinile de marcare cu laser au un mare potential ce poate fi explorat si dezvoltat. Pentru a intra pe piata si a avea un spatiu mai mare de crestere, fiecare business care foloseste aceasta tehnologie ar trebui sa puna accent pe calitatea produselor, serviciile post-vanzare si rezolvarea problemelor clientilor. In acest mod, business-urile vor putea profita la maxim de aceasta tehnologie.

O stea in ascensiune in industria de marcare cu laser

Z Spot Media are in portofoliu o gama completa de echipamente de marcare de laser, gama sa de top, cu aplicabilitate in domeniile industriale cele mai pretentioase fiind reprezentata de cele trei modele profesionale: R-P, R-T si R-H.

 

Modelul R-P este o masina de marcare fiber cu incinta complet inchisa, ce prezinta urmatoarele functii: control automat a lungimii focale, marcare inteligenta cu o singura apasare de buton, usa cu deschidere automata, protectie la standarde europene, design elegant, calitate garantata, functii pentru editare text si procesare imagini (grayscale, transformari alb/negru), operatiuni mai simple de pornire si oprire, modalitati mai simple de a adauga echipamente auxiliare, un sistem deschis ce suporta importarea mai multor limbi si un software ce poate rula pe platforme variate.

Modelul R-H este o mini-masina de marcare cu fiber, ce prezinta urmatoarele caracteristici: design unic si ingenios ce este atat portabil dar si modular, dimensiuni si greutate mica, marcarea unor suprafete plate de dimensiuni mai mari, laser cu sistem de siguranta, plasare usoara a produselor pe masa de lucru, libertatea utilizatorilor de a crea designuri proprii, suport pentru diverse tipuri de fonturi (TrueType, SHX, JSF, DMF, coduri de bare unidimensionale), precum si pentru fisiere Excel. Ca si in cazul modelului anterior prezentat, operatiunile de pornire si oprire sunt simple, iar modalitatile de acomodare a echipamentelor auxiliare sunt facilitate. Modelul R-H are suport pentru focus dinamic (sistem de procesare pe 3 axe), precum si pentru tipurile de laser SPI G3, IPG_YLP si UPG_YLPM.

Modelul R-T este o masina desktop pentru marcare laser, care are urmatoarele functii: marcare inteligenta printr-un singur buton, modificari in timp real in timpul procesarii a textului, conectivitate prin port serial si conectivitate in retea, functii de editare pentru modificarea curburii, procesare a imaginilor (grayscale, transformari alb/negru), operatiuni simple de pornire si oprire, suport pentru focus dinamic (sistem de procesare pe 3 axe) si sistem deschis ce suporta importarea mai mulor limbi si software ce poate rula pe diverse platforme.

Luand in considerare toti parametrii de mai sus, putem trage concluzia ca masinile de marcare cu laser fiber cu incinta inchisa ofera mai multa securitate in procesare. Modelul R-H este un model convenabil prin prisma faptului ca este portabil si modular, in timp ce R-T ofera o mai mare precizie si stabilitate. Decizia finala de achizitie va depinde astfel de nevoile dvs specifice.

Echipamentele aflate in portofoliul Z Spot Media sunt supuse unui sistem strict de control al calitatii, atat in cadrul procesului de productie, dar si de testare dubla (facuta de tehnicienii producatorului, dar si de tehnicienii Z Spot Media).

In concluzie, masinile de marcat cu laser fiber reprezinta o modalitate eficienta si de calitate a satisfacerii nevoilor dvs. In acest mod va veti propulsa afacerea. Totul depinde de alegerea pe care o veti face. Fie ca veti alege un echipament ieftin sau scump, totul tine de scopul pe care doriti sa il atingeti prin intermediul acestuia.

Date de contact:
Showroom Z Spot Media
Bd. Timisoara Nr. 84 (incinta COMET), Bucuresti
Tel: 021 420 5093
Fax: 021 404 3368
Email: office@zspotmedia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.