Cercetare pentru fabrica viitorului cu Artec Leo la ULBS

In cadrul eforturilor de dezvoltare a unor sisteme de fabricatie moderne, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a decis achizitionarea unui scanner 3D profesional Artec Leo, alaturandu-se astfel clientilor ce utilizeaza tehnologii de scanare moderne pentru inginerie inversa si prototipare industriala.

Reamintim ca scannerul 3D Artec Leo este primul si singurul scanner 3D complet integrat, castigator al unor prestigioase distinctii din industrie precum 2020 Gold Edison Award si 2019 Golden Mousetrap Awards.

Achizitionat in cadrul proiectului “Dezvoltarea sistemelor socio-fizico-cibernetice pe baza Internetului Lucrurilor in fabrica viitorului (DiFiCIL)”, scanerul 3D Artec Leo va fi utilizat atat in scopuri didactice, cat si pentru activitati de cercetare in domeniul ingineriei inverse, prin scanarea de componente si piese industriale.

Pentru facilitarea proceselor didactice si a cercetarii fundamentale desfasurate in cadrul proiectului DiFiCIL, distribuitorul roman al Artec3D a oferit Universitatii un pachet educational ce contine 20 de licente Artec Studio, cea mai performanta solutie software de scanare si postprocesare 3D, permitand astfel dotarea mai multor laboratoare din cadrul Universitatii.

La sediul Facultatii de Inginerie din cadrul Universitatii a fost organizata si o sesiune de instruire in domeniul tehnologiei 3D cu demonstratii practice ale proceselor de scanare 3D, procesare, modelare si inginerie inversa. Reprezentantii Universitatii au avut ocazia sa aprofundeze aplicatiile scannerului Artec Leo in diverse domenii ingineresti, iar participantii au primit la finalul sesiunii Certificate de Instruire din partea distribuitorului roman.

In Romania, intreaga gama de scannere 3D Artec este distribuita de catre Z Spot Media, companie cu o indelungata experienta in furnizarea de solutii 3D integrate (atat sisteme de scanare, cat si de printare si software 3D). Mai multe informatii pot fi gasite pe site-ul firmei sau contactand specialistii firmei.

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu este una dintre cele mai vechi universitati din Romania, avand o traditie de peste 225 de ani. Universitatea promoveaza specializari unice in spatiul academic romanesc, cu programe de studii in limbi de circulatie internatională si folosind metode moderne de predare bazate pe tehnologia informatiei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.