Ce tip de afaceri puteti incepe cu un cutter plotter?

Cutter plotterele se gasesc intr-o varietate de forme si dimensiuni si sunt folosite mai ales in industria publicitara si signalistica. Ceea ce trebuie sa stiti este ca achizitionarea unui astfel de echipament nu este suficienta. Pe langa acesta mai aveti nevoie si de un computer si de un software cu care sa desenati imaginile dorite. Cu ajutorul acestor cutter plottere puteti deschide o afacere in cadrul careia sa comercializati indicatoare, stickere, tricouri sau alte obiecte personalizate.

Personalizarea tricourilor

Personalizarea tricourilor reprezinta o afacere profitabila, iar un cutter plotter este unul din echipamentele cheie de care aveti nevoie pentru a incepe productia. Daca doriti sa creati design-uri multicolore, de preferat este sa detineti o combinatie printer-cutter. In plus fata de un cutter-plotter si un computer, veti avea nevoie si de o presa termica. Dupa ce este taiat design-ul dorit, presa termica este folosita pentru a imprima permanent design-ul pe suprafata tricoului.

Litere de vinil

Puteti utiliza cutter plotter-ul pentru a crea litere personalizate ce pot fi aplicate pe peretii interiori, pe semne si indicatoare, pe masini, etc. In acest caz puteti atrage clientii oferindu-le o varietate de fonturi si dimensiuni diferite. De asemenea, puteti crea litere individuale care sa fie combinate direct de catre client.

Crearea de magneti

Cu un cutter plotter si un software potrivit, puteti crea magneti de frigider personalizati. In plus, puteti oferi altor companii magneti pentru masini comerciale, facuti pe comanda. Utilizati foi magnetice de 30mm pentru utilizare pe masini si foi de grosimi mai mici pentru obiecte stationare.

Bannere

Cutter plotterele pot fi utilizate de asemenea pentru a realiza bannere de dimensiuni mari, pentru ocazii speciale. Acestea pot fi vandute pentru utilizare personala, cum ar fi cazul nuntilor, petrecerilor sau reuniunilor de familie, dar pot fi vandute si clientilor comerciali care doresc sa afiseze o promotie, sa faca publicitate unui imobil, sa decoreze un panou sau sa faca o petrecere la birou mai festiva. Daca va decideti sa incepeti o afacere de producere a bannerelor de vinil, este o idee buna sa construiti un website care sa permita clientilor sa creeze online propriile design-uri dorite.