Artec Leo 3D Scanner

Artec 3D prezinta Artec Leo – primul scanner 3D portabil bazat pe tehnologia inteligentei artificiale

Artec 3D, dezvoltator si producator de componente 3D hardware si software profesionale, a lansat in aceasta luna Artec Leo, primul dispozitiv inteligent din clasa sa, si unul dintre cele mai rapide scannere 3D portabile din lume ce poate inregistra pana la 80 de cadre pe secunda (80 fps).

Pornind de la lansarea de anul trecut a functiei Autopilot – o caracteristica din cadrul software-ului Artec Studio 11 bazata pe tehnologia inteligentei artificiale, ce proceseaza date 3D brute si le transforma in modele 3D de inalta calitate – Artec a reusit o realizare importanta in industrie prin crearea unui scanner 3D care poate colecta si procesa date in mod autonom, fara a fi conectat la o tableta sau la un calculator. Cu ajutorul ecranului multi-touch, utilizatorul poate vizualiza obiectul ce este digitizat intr-un model 3D full-color in timp real, ceea ce face procesul de scanare simplu si intuitiv. Pachetul integrat de baterii, manerul ergonomic si design-ul echilibrat al modelului de scanner 3D permite operarea wireless si acces in locatii dificile.

Artec Leo 3D Scanner
Artec Leo 3D Scanner

“Artec Leo este intruchiparea urmatorului val din industria scanarii 3D”, a spus Artyom Yukhin, presedinte si CEO al Artec 3D. “Este intuitiv, mobil si, folosind algoritmii nostri de inteligenta artificiala, captureaza si proceseaza automat cantitati uriase de date intr-un singur dispozitiv ce necesita un minim de pregatire pentru a-l utiliza. Platforma de ultima generatie a lui Leo este o descoperire foarte importanta in industrie si intentionam sa construim in continuare pe baza acestui succes, pentru a ne extinde linia de scannere 3D inteligente. Scopul nostru este de a face scanarea 3D la fel de simpla ca inregistrarea unui clip video pentru oricare industrie si Artec Leo este marele pas pentru a atinge acel scop.”

Artec Leo - Investigatii criminalistice
Artec Leo – Investigatii criminalistice

Artec Leo prezinta un camp vizual confortabil de mare si o rata de reconstructie impresionanta de 80 fps, facand scanarea obiectelor mari o sarcina simpla. In acelasi timp, utilizatorii pot apropia scanner-ul de anumite zone de inters pentru a colecta detalii complexe cu o precizie de 0,1mm. Acest lucru face ca Artec Leo sa fie perfect pentru digitizarea unei game largi de forme si marimi, de la mici piese mecanice si pana la scene criminalistice de dimensiuni mari. Avand un design ergonomic, acest scanner 3D portabil este usor de manevrat, oferind utilizatorului o experienta fara pereche.

Scanare 3D cu Artec Leo
Scanare 3D cu Artec Leo

Creat cu ajutorul platformei NVIDIA® Jetson™, Artec Leo este cel mai inteligent si cel mai puternic scanner 3D de pe piata, capabil sa proceseze volume mari de date 3D. Scanner-ul mai include si un sistem inertial cu 9 grade de libertate (accelerometru, giroscop si busola), care ofera informatii precise cu privire la pozitia si mediul in care se afla. Acest lucru permite dispozitivului sa inteleaga diferenta intre obiectul scanat, suprafata pe care se afla si peretele din spatele lui, pentru a sterge automat datele nedorite.

“Platforma Jetson integrata depaseste limitele tehnologiei vizuale si a inteligentei artificiale si, prin colaborarea noastra cu Artec, capturarea, modelarea si vizualizarea 3D in timp real este acum posibila cu un scanner portabil”, a spus Lazaar Louis, manager de produs pentru Tegra si manager de dezvoltare pentru produsele VR/AR de la NVIDIA. “Acest lucru este important pentru o mare varietate de industrii, inclusiv design industrial si productie, sanatate, stiinta, educatie, animatie si grafica pe calculator.”

Artec Leo Scanare Volvo
Artec Leo Scanare Volvo

Utilizand un sistem optic 2 in 1 patentat, cu camera 3D si camera color combinate, Artec Leo poate obtine o precizie fara precedent pentru maparea texturii la rezolutie de 2,3 MP. Pot fi obtinute de asemenea geometrii complexe, multumita utilizarii unei surse de lumina VCSEL, ce permite capturarea obiectelor in conditii exterioare de lumina puternica – un mediu care este in general potrivnic scanarii 3D. In plus, aceasta tehnologie avansata a permis Artec 3D sa creeze un sistem de lumina care poate fi ajustat in functie de conditiile mediului, pentru o inregistrare 3D mai buna. De asemenea, acest lucru permite utilizatorilor sa scaneze in 3D HDR, usurand capturarea obiectelor complicate, cum ar fi cele care sunt negre sau care au suprafete lucioase.

Desi scanarea poate fi vizualizata pe ecranul dispozitivului Artec Leo, aceasta poate fi de asemenea transmisa catre alte dispozitive, cum ar fi tablete sau laptopuri. Aceasta este o caracteristica utila pentru cazurile in care este necesar un ecran mare sau pentru munca in echipa. Scanner-ul are o unitate SSD pentru a stoca 256 Gb de date capturate, in timp ce cardurile micro SD pot fi folosite pentru a extinde capacitatea dispozitivului. Module aditionale de baterii pot fi de asemenea achizitionate pentru scanare 3D nelimitata in zone fara posibilitate de alimentare. Odata ce scanarile sunt complete, datele pot fi incarcate intr-un computer prin WiFi, conexiune Ethernet sau direct in Cloud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *