Artec 3D dubleaza rezolutia pentru scannerele 3D Eva si Leo cu ajutorul noului mod HD cu inteligenta artificiala

Bucuresti, 8 ianuarie, 2021
Artec 3D, un dezvoltator si producator de hardware si software 3D renumit la nivel global, a anuntat recent dezvoltarea cu succes a unui motor AI care dubleaza rezolutia scannerelor sale portabile Eva si Leo. Astfel, cu ajutorul modului HD rezolutia ajunge pana la 0,2mm. Artec 3D este prima si singura companie care utilizeaza retele neuronale convolutionale pentru a reconstrui suprafete 3D si pentru a imbunatati calitatea modelelor 3D. Cu ajutorul modului HD, utilizatorii vor obtine scanari de precizie si claritate exceptionala ale obiectelor mari sau cu suprafete complexe. Modul HD este disponibil gratuit pentru utilizatorii scannerelor Eva si Leo prin intermediul software-ului de scanare si procesare Artec Studio 15.

„Cu ajutorul tehnicilor de invatare dezvoltate intern si a retelelor neuronale convolutionale, am reusit sa obtinem mai multa informatie din aceeasi cantitate de informatie capturata cu ajutorul scannerelor noastre existente Eva si Leo si sa obtinem o reprezentare mai bogata si mai densa a obiectului scanat”, a spus Gleb Gusev, CTO al Artec 3D. „Acum avem posibilitatea de a primi de pana la 64 de ori mai multe masuratori de la aceleasi scannere, ceea ce dubleaza rezolutia modelului final si scade semnificativ zgomotul imaginii. Un alt avantaj al noii noastre abordari il reprezinta reconstructia mult mai precisa a suprafetelor in comparatie cu algoritmi standard.”

„Ne dorim sa cream utilizatori pe viata ai produselor Artec 3D, nu doar prin dezvoltarea celor mai noi tehnologii 3D din industrie, ci si prin asigurarea ca performanta solutiilor existente este continuu imbunatatita,” spune Artyom Yukhin, presedinte si CEO al Artec 3D. „Lansarea modului HD, bazat pe o retea neurala unica, este o extraordinara piatra de hotar pentru industria de scanare 3D de pe urma careia utilizatorii pot beneficia imediat. Este incredibil de rar ca o companie sa lanseze gratuit un upgrade de o asemenea importanta, insa ne dorim sa asiguram utilizatorii ca atunci cand investest in tehnologia noastra, aceasta va continua sa merite investitia ani la rand.”

Artec 3D are o lunga istorie in domeniul computerelor si inteligentei artificiale, creand algoritmi AI atat pentru propriile dispozitive de recunoastere faciala, cat si pentru lideri din industria tehnologiei. Spre exemplu, echipa de experti Artec 3D a lucrat cu Apple pentru dezvoltarea functiei Face ID. Acum, Artec 3D si-a extins expertiza AI pentru a fi aplicata asupra obiectelor 3D de orice fel. Reteaua neuronala convolutionala care este folosita de motorul AI al Artec Studio 15 a fost dezvoltata folosind milioane de puncte de date si mii de modele 3D pentru a asigura o performanta optima in modul HD.

Atunci cand un operator al unui scanner Eva sau Leo porneste modul de reconstructie HD, se pot astepta la scanari cu rezolutie si detalii fara precedent. De asemenea, ei pot selecta densitatea dorita pentru scanarile HD, de la standardul 1X pana la 36X pentru Eva si 64X pentru Leo. Pentru a putea beneficia de modul HD, utilizatorii trebuie sa utilizeze computere cu NVIDIA GPU si 2 GB (Eva) / 4 GB (Leo) de memorie video RAM, pentru scanare si procesare de date corespunzatoare. NVIDIA este brandul de placi video recomandat pentru utilizatorii Artec Studio.

Modul HD permite utilizatorilor sa scaneze mai multe obiecte detaliate cu rezolutie mai mult decat dubla, folosind scannerele Eva si Leo. Acest mod captureaza margini ascutite si subtiri in inalta definitie. Chiar si structurile complexe cu diverse suprafete greu de scanat, cum ar fi cele care prezinta gauri sau goluri, inaltimi si unghiuri variabile, precum si zone incastrate sunt acum reconstruite sistematic in fiecare cadru pentru a oferi cea mai buna scanare posibila. Cu ajutorul modului HD, suprafetele dificile precum cele de culoare negru intens, suprafete lucioase sau acoperite de par sau blana, sunt de asemenea mai usor de digitizat cu detalii incredibile. Modul HD prezinta un nivel superior de reducere a zgomotului, atat in datele neprelucrate cat si in modelul final, ceea ce pregateste obiectele scanate pentru inginerie inversa si pentru multe alte aplicatii, fara a necesita editare aditionala.

Artec 3D este o companie internationala, cu sediul in Luxemburg, ce produce solutii si produse 3D inovative ce pot fi aplicate in inginerie, medicina, media si design, industria divertismentului, moda, conservare istorica, de arta sau a patrimoniului si multe altele.

In Romania, intreaga gama de scannere 3D Artec este distribuita exclusiv de catre Z Spot Media, companie cu o indelungata experienta in furnizarea de solutii 3D integrate (atat sisteme de scanare, cat si de printare si software 3D). Pentru a consulta produsele noastre intr-o forma completa, dar si pentru a urmari noutatile aparute in domeniu, va invitam sa vizitati site-ul www.zspotmedia.ro la categoria Echipamente & solutii 3D sau showroom-ul din Bucuresti.

Date de contact:
Showroom Z Spot Media
Str. Bd. Timisoara Nr. 84 (incinta COMET), Bucuresti
Tel: 021 420 5093
Fax: 021 404 3368
Email: office@zspotmedia.ro
Website: www.zspotmedia.ro