12 moduri de a folosi o camera de documente in sala de clasa

Camerele de documente sunt un ajutor nepretuit pentru invatare, deoarece va permit sa luati ceva mic – o lucrare a unui elev, o pagina dintr-o carte, un desen sau o harta – si sa il faceti mai mare pentru a fi vazut de toata lumea. Daca sunteti in cautarea unor idei privind modalitatile de utilizare a unei camere de documente in clasa, ati ajuns la locul potrivit. Avem nu unul, ci 12 moduri diferite de a folosi o camera de documente in clasa, care va vor ajuta atat pe dumneavoastra, cat si pe elevii dumneavoastra, sa beneficiati de un scanner de documente in sala dumneavoastra de clasa.

Cum puteti profita la maximum de acest instrument incredibil in clasa dumneavoastra? Haideti sa aflam!

Cum sa utilizati o camera de documente in sala de clasa?

1. Cititi si scrieti impreuna

Luati o foaie de curs, sau pagina dintr-o carte, sau orice alt material tiparit, si puneti-o sub camera de documente. Acum le puteti citi elevilor dvs. in timp ce ei pot vedea cu totii textul. Sau cereti-le elevilor sa citeasca pe rand si urmariti dumneavoastra cu un marker sau un pix, astfel incat toata lumea sa stie unde va aflati.

Gata cu intrebarile de tip „Unde ramasesem?” cand este randul urmatorului elev sa citeasca!

Unul dintre cele mai mari avantaje este ca, daca cititi un material ce contine imagini, toata lumea poate vedea fara sa fie nevoie sa tineti materialul in mana si sa va plimbati de la un capat la altul al clasei!

Acest lucru este esential pentru copiii mai mici: acum, toata lumea poate vedea imaginile.

2. Aratati cum sa adnotati un text scris

Puteti arata elevilor cum sa adnoteze bucati de scris, astfel incat elevii sa inteleaga cum sa citeasca, sa analizeze si sa interpreteze materialul.

De asemenea, puteti face ca elevii sa exerseze adnotarea in grupuri si apoi sa isi afiseze rezultatele folosind camera de documente. Elevii isi pot explica apoi munca fara a fi nevoiti sa rescrie nimic pe o tabla.

3. Notati impreuna grafice sau harti

Grafice, diagrame, harti, orice tip de diagrama functioneaza aici. Le puteti arata elevilor detalii de pe o harta topografica, puteti evidentia aspecte ale unui grafic de statistica sau puteti corecta numerele de pe un grafic de matematica.

Daca camera dvs. de documente se conecteaza la tabla, puteti cere elevilor sa vina la tabla pentru a lucra in timp ce restul colegilor si dvs urmariti.

Puteti crea diagrame si grafice in timp real, permitandu-le elevilor sa inteleaga cum isi pot crea apoi propriile diagrame si grafice.

Camera de documente faciliteaza, de asemenea, etichetarea diagramelor impreuna, ca o clasa, sau pentru ca dvs. sa demonstrati mai intai si apoi elevii sa continue.

4. Faceti ca stiinta sa prinda viata

Vedeti detaliile unei frunze, identificati partile unui animal sau demonstrati o disectie.

Aratati de aproape ce se intampla cand ingredientele sunt amestecate intr-o eprubeta sau cand se adauga colorant in apa.

Unele camere de documentare pot fi conectate la un microscop, astfel incat sa puteti vedea cu totii celulele in acelasi timp, fara a fi nevoie sa va ganditi cum sa distribuiti un microscop intre 30 de cursanti.

Daca aparatul dispune de o functie de scanare, puteti face fotografii pe parcurs, pe care le puteti folosi apoi pentru o tema, un test sau un examen.

5. Aratati un proces in imagini

Rugati studentii sa faca fotografii cu camera de documente pe masura ce experimentele lor avanseaza. Ei isi pot documenta proiectele pe masura ce plantele lor cresc din seminte, pe masura ce bacteriile cresc intr-o farfurie Petri, pe masura ce o omida se transforma in fluture etc.

Unele camere de documente au o functie de inregistrare video, permitandu-le elevilor sa inregistreze orice proces pe care il doriti. Acesta poate fi realizarea unui desen, construirea unui model sau orice altceva.

6. Arata si Spune

De cate ori ati avut un copil care a adus o cochilie frumoasa, o medalie sau o jucarie mica, doar pentru ca jumatate din clasa sa se planga ca nu o poate vedea? Acum toata lumea o poate vedea impreuna, si in detaliu!

Daca aparatul de filmat are o telecomanda, puteti da telecomanda unuia dintre elevi, astfel incat sa poata face singur toate prezentarile.

7. Modeleaza operatiile matematice sau alte operatii

O camera de documente reprezinta o modalitate ideala pentru profesori de a modela o procedura sau de a demonstra o regula. Puteti demonstra sarcina pentru elevii dvs. inainte ca acestia sa o faca singuri.

De asemenea, puteti crea un model sau un alt model pe care il aratati pe camera. Puteti apoi sa le oferiti elevilor materialele pentru a copia acel model in mod independent.

8. Aratati cele mai bune lucrari ale elevilor

Nimic nu poate fi mai satisfacator pentru unii elevi decat ca munca lor sa fie aratata ca exemplu pentru altii. Puteti sa puneti un caiet de lucru chiar sub camera si sa-i intrebati pe elevi despre el sau sa le aratati ce e corect si ce nu etc.

9. Aratati-le cum sa foloseasca tehnologia

Uneori este mai usor sa faci ceva pentru cineva decat sa explici cum se face, nu-i asa? Acum puteti arata intregii clase.

Luati una dintre tablete, calculatoare stiintifice sau alt instrument cu care elevii dvs. s-ar putea sa aiba dificultati. Aratati-le tuturor cum sa il foloseasca – trebuie sa o faceti o singura data!

Desigur, ati putea cere unui alt elev sa faca acest lucru in locul dvs. – ei primesc mai multa validare, iar dvs. va faceti treaba pentru dvs. Castigati amandoi!

10. Treceti in revista impreuna teste, teme sau proiecte

Va va placea faptul ca scannerul de documente va poate permite sa luati un test sau o tema, sa le treceti sub camera si sa le puteti revizui cu clasa dvs. Nu este nevoie de conversie in documente Word sau de scanarea testelelor elevilor.

11. Jucati jocuri impreuna

Invatati elevii despre probabilitate folosind un joc de zaruri. Invatati elevii vocabularul folosind cartonase sub camera. Scannerul ofera posibilitatea unui stil de invatare creativ, care cu siguranta va fi apreciat de elevii dumneavoastra.

12. Dati viata continutului lectiei

Studiati impreuna un artefact istoric sau o pictura. Puneti o fosila sub camera si studiati-i detaliile.

 

Date de contact:

Showroom Z Spot Media
Str. Bd. Timisoara Nr. 84 (incinta COMET), Bucuresti
Tel: 021 420 5093
Fax: 021 404 3368
Email: office@zspotmedia.ro
Website: www.zspotmedia.ro