10 sfaturi utile in alegerea unei camere de documente

10 sfaturi utile in alegerea unei camere de documente

Camerele de documente devin din ce in ce mai raspandite, fapt datorat aplicabilitatii acestora. Pot fi folosite in sali de clasa, tribunale, laboratoare, universitati, sali de sedinta si multe altele.

Dar cum poti alege camera de documente de care aveti dumneavoastra nevoie?

Dincolo de faptul ca functioneaza perfect la orice tip de luminozitate, aceste camere rezolva vesnica problema a transparentei – foliile transparente sunt de domeniul trecutului.

Nu in ultimul rand, camerele de documente sunt in general dezvoltate la dimensiuni mult mai mici decat predecesorii acestora, si anume proiectoarele.

In momentul in care incepeti cautarile, retineti faptul ca aceste dispozitive se pot gasi sub diferite nume in piata : vizualizatoare, prezentatoare vizuale sau docu-camere.

Cum sa alegi o camera de documente – 10 aspecte de care sa tii cont

Aici sunt 10 aspecte esentiale pentru procesul de alegere a unei camere de documente :

1. Camera este portabila?

Daca sunteti in cautare de o camera de documente buna pentru utilizari in deplasare, este esential sa va asigurati ca alegeti o camera portabila.

Unele camere de documente au o greutate mica, si deci sunt usor de transportat. De asemenea, nu au nevoie sa fie conectate la alte dispozitive precum table de scris, laptopuri sau proiectoare.

Tot ce trebuie sa faceti e sa va asigurati ca achizitionati un model cu un cadran ajustabil de zoom incorporat, astfel incat indiferent de imprejurari, sa aveti posibilitatea unei ajustari corespunzatoare.

2. Poate fi montata pe tavan?

Daca aveti nevoie de o camera de documente discreta, luati in considerare un model ce poate fi montat pe tavan. Nu doar ca o astfel de camera de documente nu obtureaza prezentarea, dar este practic imperceptibila.

Daca veti folosi o camera de documente in aceeasi camera de fiecare data (intr-o sala de conferinte, de exemplu), o camera de documente montabila pe tavan este solutia ideala.

Daca trebuie sa prezentati obiecte 3D precum motoare, sau suprafete de lucru mari, aveti nevoie de o camera de documente ce va ofera suficient spatiu de desfasurare.

Cu toate acestea, daca alegeti o camera de documente pentru tavan, asigurati-va ca este dotata cu o camera rotativa si mai multe optiuni de rezolutie, astfel incat sa poata proiecta la cel mai bun unghi posibil.

3. Se poate conecta la o tabla sau computer?

Daca sunteti in domeniul educational si sala dvs de clasa contine o tabla interactiva, unele camere de documente pot fi conectate la aceasta.

Astfel, camera de documente permite un surplus de functionalitati ce pot fi folosite in cadrul prezentarii tale.

Conectand camera dvs de documente la un computer va permite editarea si schimbarea prezentarii in timp real. In general, aceasta conexiune se realizeaza prin intermediul unui port USB.

Verificati compatibilitatea camerei de documente pentru mai multe sisteme de operare. Daca folositi atat PC-uri, cat si MacBook-uri, ar avea sens sa va procurati o camera de documente functionala pe ambele sisteme

4. Camera are functie de zoom?

Functia de zoom permite magnifierea oricarui detaliu minuscul, pentru a atrage atentia asupra lui, de exemplu notele de subsol, datele de contact ale unei carti de vizita, o celula la microscop sau striatiile unui surub.

Daca aveti o prezentare in fata a mai multor persoane, cel mai probabil veti avea nevoie de functia de zoom.

5. Cat de mare este rezolutia?

Majoritatea camerelor de documente ofera o rezolutie HD de 1080p (1920×1080 pixeli) deci nu ar trebui sa va multumiti cu mai putin. Intr-adevar exista modele mai ieftine cu o rezolutie mai scazuta, dar sunt din ce in ce mai des scoase din circulatie de catre producatori.

6. Camera are telecomanda?

Daca sunt sanse sa va deplasati prin camera in timpul prezentarii, veti dori sa aveti la indemana o telecomanda. Acest aspect nu doar ca va eficientizeaza prezentarea si va sporeste comfortul propriu, dar permite o interactivitate mai mare cu audienta dvs, intrucat puteti oferi telecomanda unei alte persoane. In acest sens, daca sunteti un profesor, puteti da telecomanda elevului dvs pentru ca acesta sa poata face prezentari in timp ce dvs il evaluati.

7. Camera are scanner?

Daca doriti sa faceti fotografii pe parcursul muncii dvs., de pilda unui experiment realizat, veti avea nevoie de un scanner incorporat in camera. Fotografiile in cauza pot fi stocate ulterior pe calculatorul dvs, sau pot fi distribuite colaboratorilor, participantilor, studentilor etc, pentru a le permite sa treaca in revista ce s-a discutat in timpul prezentarii.

Aceste fotografii pot fi folosite de asemenea pentru inceputul unei discutii ulterioare pe baza aceleiasi teme.

Unele camere de documente sunt dotate cu detectie automata sau manuala a suprafetei pe care doriti sa o scanati.

8. Are functie de ecrane multiple?

Impartind ecranul in mai multe partitii va permite sa prezentati o tema din mai multe perspective, in acelasi timp. Partea stanga transmite in general fluxul live al camerei, in vreme ce partea dreapta prezinta o imagine pe care ati ales-o.

Unele camere de documente au o functie de tip “split-screen” ce permite conectarea simultana a doua astfel de dispozitive, permitand astfel difuzarea a doua feed-uri live in acelasi timp.

9. Are functie de inregistrare video?

Unele camere de documente va permit inregistrarea video a prezentarii dvs. Este o functie perfecta pentru persoanele ce nu au putut participa in direct. Este de asemenea foarte utila in documentarea muncii dvs (de pilda experimente sau task-uri ce necesita dovezi pentru a putea fi acceptate)

10. Permite “picture-in-picture”?

Aceasta functie permite afisarea unei imagini mai mici deasupra uneia mai mari. Daca prezentati sau predati de la distanta, participantii pot vedea atat ceea ce discutati, cat si imagini de referinta, in acelasi timp.

Aceste zece intrebari, si mai ales raspunsurile, constituie un proces ideal pentru a alege o camera de documente, in functie de nevoile dvs.

 

Date de contact:

Showroom Z Spot Media
Str. Bd. Timisoara Nr. 84 (incinta COMET), Bucuresti
Tel: 021 420 5093
Fax: 021 404 3368
Email: office@zspotmedia.ro
Website: www.zspotmedia.ro