Atelier de personalizare prin tampografie

Solicita pret
0729.288.837    Denis.

Atelier de personalizare prin tampografie


atelier tampografie 2 culori
Acest atelier reprezinta solutia ideala pentru a va deschide propria afacere in domeniul personalizarii prin tampografie. Volumul de personalizare poate ajunge pana la 2100 de bucati pe ora. Tampografia se poate realiza pe obiecte de diferite materiale si forme.
Contacteaza consultantii nostri pentru pretul final al acestui produs.

Solicita pret

1. APLICABILITATE

Produse finite

Tampografia este un procedeu simplu, deoarece procesul este realizat in mare masura de catre aparatul de tampografie, operatorul avand doar sarcina de a sorta obiectele de personalizat si de a le trece prin tampograf. Cliseele tampografice din polimer care sunt folosite in mod curent pentru imprimare sunt create cu ajutorul unui sistem de expunere cu lampi UV. Cu ajutorul acestui atelier veti putea personaliza pixuri, brichete, jucarii, ornamente, mingi (de golf, de baseball, de ping pong, de plaja), instrumente medicale, CD-uri, suporturi de pahare, ceasuri, bijuterii, instrumente de masura, butoane, becuri, echipamente de protectie, cabluri electrice, etc.

Piete si marime firma beneficiar

Atelierul de tampografie se adreseaza firmelor de personalizare si copy shop-urilor, cu volum mediu de lucru. Acest atelier este ideal pentru achizitia prin fonduri nerambursabile guvernamentale sau europene. Solutia propusa poate functiona ca afacere de sine statatoare, ca modalitate de extindere a unei afaceri existente sau ca auxiliar pentru un proces de productie (marcare instrumente de masura, becuri, etc).

2. INVESTITIE SI INFORMATII FINANCIARE

Investitie necesara in utilaje

Pentru o productie de volum mai ridicat, aveti nevoie doar de doua echipamente principale: un sistem de expunere UV si un tampograf. Sistemul de expunere este echipat cu 6 lampi UV, are o suprafata maxima de expunere de 210x260mm si un sistem unic de recirculare a aerului pentru a preveni supraincalzirea.Tampograful inclus in acest atelier este un model desktop, semi-automat, cu doua culori. Acesta este compact, nu ocupa mult spatiu, este usor de folosit si poate realiza pana la 2100 de piese de ora. Datorita cliseului deschis, puteti imprima si obiecte mai mari. 

Totalul investitiei initiale in echipamente este de 2.950 euro fara TVA. (In luna decembrie puteti achizitiona acest atelier cu doar 2.300 euro fara TVA!)

Marja profit

Marja de profit pe care o puteti obtine cu ajutorul acestui atelier variaza in functie de aplicatiile pentru care il veti utiliza, preturile de vanzare ale obiectelor finite din zona in care va aflati, sau marimea comenzilor plasate de clientii dvs. Astfel, marja poate varia intre 30% si 200%. Dupa ce veti avea un volum mai mare de lucru si veti creste comenzile catre furnizori, discount-urile obtinute va vor ajuta sa cresteti marja de profit progresiv.

Productivitate obtinuta

Productivitatea de lucru poate varia in functie de tipul obiectelor personalizate, insa in medie veti putea produce un numar de 1000 de obiecte pe ora, valoarea maxima putand sa atinga si 2100 de piese pe ora, in modul de productie.

Durata amortizare investitie

Durata medie de amortizare a investitiei poate varia intre 6 luni si 1 an, in functie de volumul comenzilor si de productivitatea de lucru.

3. SPATIU

Spatiu de lucru necesar

Datorita faptului ca ambele echipamente sunt foarte compacte, spatiul de lucru necesar pentru acestea este de aproximativ 2mp.

Cerinte locatie

Locatia in care va avea loc productia trebuie sa tina cont de cateva cerinte minime:

- Amplasare intr-un vad comercial, in zone cu o concentratie mare de firme, fabrici sau in centre industriale

- Temperatura trebuie sa fie obligatoriu constanta si sa se incadreze in intervalul 20-27ºC

- Umiditatea aerului nu trebuie sa depaseasca 80%

- Asigurarea unei bune iluminari a intregului spatiu de lucru

- Asigurarea impamantarii prizelor

- Asigurarea ventilatiei spatiului

4. PERSONAL

Deoarece operarea acestui atelier este destul de simpla, nu este necesar personal calificat in acest domeniu, insa se recomanda un nivel mediu de instructie inaintea de inceperii lucrului cu acestea. Veti avea nevoie de un grafician care sa se ocupe cu realizarea cliseelor tampografice si un operator al echipamentelor. Operatorul trebuie sa aiba si cateva cunostinte tehnice si de mentenanta a echipamentelor. In cazul in care aveti un volum mai mare de lucru, puteti angaja inca o persoana care sa se ocupe de comenzi si eventual de promovarea afacerii, atat in mediul offline, cat si in mediul online.

 

5. SERVICII

La pornirea unui business in domeniul personalizarii prin tehnica tampografiei, atat serviciile pre-achizitie, cat si cele post-achizitie sunt importante pentru asigurarea succesului in afaceri. Acestea trebuie sa includa:

 • Consultanta pre-achizitie (echipamentele trebuie alese conform nevoilor dvs, tinand cont de volumul si viteza de lucru, precum si in functie de aplicatiile dorite)

 • Solutii de finantare diverse (leasing, rate, fonduri guvernamentale sau europene)

 • Modalitati de plata (plata numerar, plata cu cardul, ordin de plata)

 • Instalare si punere in functiune a echipamentelor

 • Service cu echipe de interventie rapida la nivel national

 • Consultanta telefonica si online

 • Stoc permanent de piese de schimb

 • Garantie on-site (la sediul beneficiarului)

 • Contract de mentenanta

6. SFATURI UTILE:

Promovare post achizitie

Pentru o buna vizibilitate pe piata, trebuie sa va asigurati atat promovare in mediul offline, cat si online. In mediul offline puteti crea bannere publicitare in raza geografica in care activati, puteti imparti flyere sau puteti realiza diverse campanii la stand. In mediul online, un site de servicii va asigura o sursa foarte importanta de clienti. De asemenea, puteti lua in considerare crearea de conturi pentru business-ul dvs pe retelele sociale populare, cum ar fi Facebook, Instagram sau Youtube.

Achizitii ulterioare de echipamente pentru extinderea afacerii

Dupa inceperea realizarii de profit cu ajutorul atelierului dvs, puteti lua in considerare extinderea afacerii cu ajutorul altor solutii din domeniu. Iata propunerile noastre:

 • Sectie de gravura laser (gravator, consumabile)

 • Atelier pentru productie etichete volumetrice

 • Atelier de sublimare pentru personalizare cani

 • Atelier de sublimare pentru personalizare obiecte plane

 • Atelier de personalizare tricouri prin tehnica termotransferului de autocolant

 

Echipamentele din pachet va ofera posibilitatea de lucra in domeniul personalizarilor de pixuri, brichete, brelocuri, jucarii, ceasuri sau chiar si in metal, piele, sticla, procedeul ramanand acelasi , diferind doar componentele vopselei utilizate.

La cerinta clietului se fac si alte pachete de echipamente.

Nota 10 din 10 note.
Contacteaza consultatii zspotmedia pentru pretul acestui produs.